خبرها حاکی است که احتمالا مرحله نخست بازگشایی آب برای کشت پاییزه کشاورزان اصفهان فردا، دوم آذر انجام شود. پیشتر رئیس حوضه آبریز زایندهرود اعلام کرده بود رهاسازی آب سد طی ۲ مرحله و ابتدا برای کشاورزان غرب و سپس برای منطقه شرق اصفهان انجام خواهد شد.
بهگفته یک عضو صنف کشاورزان شرق اصفهان، وزارت نیرو و سازمان آب منطقهای اصفهان برای بازگشایی سد زایندهرود هر بار یک تصمیم میگیرند. محمد رضایی در این رابطه به همشهری میگوید: «وزارت نیرو و سازمان آب منطقهای اصفهان یکبار تصمیم میگیرند آب سد زایندهرود را به میزان 80میلیون مترمکعب بهمدت 17روز باز کنند. بعد مدیر حوضه آبریز زایندهرود صحبت میکند و میگوید که آنقدر آب نداریم و اینکه چنین تصمیمگیریای اشتباه بوده است. سپس تصمیم میگیرند که میزان آب را کاهش دهند و با اعتراض کشاورزان دوباره میزان آب را افزایش میدهند.»
عضو صنف کشاورزان شرق اصفهان توضیح میدهد: «تصمیم نهایی برای بازگشایی سد زایندهرود این است که فردا، دوم آذر بازگشایی سد انجام شود. بدینترتیب، ابتدا کشاورزان غرب اصفهان بهمدت 7روز از آب سد بهره میبرند و بعد از آن، بهمدت 10روز آبرسانی به زمینهای کشاورزی شرق اصفهان صورت میگیرد. حالا امیدوار هستیم طبق برنامه سد زایندهرود برای کشاورزان اصفهان بازگشایی شود.»
حجم کنونی مخزن سد زایندهرود ۲۴۰ میلیون مترمکعب است و بهگفته رئیس حوضه آبریز زایندهرود، حجم مخزن سد زایندهرود بهدلیل مسائل کیفی آب نباید به کمتر از
۱۶۰ میلیون مترمکعب برسد.
سد زایندهرود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب بهعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمینکننده آب آشامیدنی، محیطزیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهرهبرداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد. رودخانه زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهههای اخیر بهدلیل برداشتهای بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها به یک رودخانه با جریان فصلی تبدیل و در پاییندست با خشکی مواجه شده است.
پنج شنبه 1 آذر 1403
کد مطلب :
241171
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/Q1Dr7
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved