محوطههای باستانی در جزیره ابوموسی
همین چند وقت پیش بود که اتحادیه اروپا در یک گزافهگویی آشکار، حاکمیت ایران را بر جزایر سهگانه خلیجفارس از جمله ابوموسی زیر سوال برده بود. حالا یک باستان شناس ایرانی جزئیاتی از نتایج بررسی محوطههای باستانی در جزیره ابوموسی را بیان کرده است. محمد اسمعیلی جلودار، از باستان شناسانی که پس از سالها موفق به بررسی در جزیره ابوموسی شده، گفته است: ما ۷ محوطه باستانی در این جزیره شناسایی کردیم. در اولین محوطه چند تکه سفال و ابزار سنگی به دست آمد. در محوطهای دیگر گونهای از سفالهای پیش از تاریخ را مشاهده کردیم. از این سفال در سواحل خلیج فارس هم دیده میشود. از دوره سلجوقی تا قاجار تولید این سفال ادامه داشته است.
او در ادامه به یک محوطه باستانی جالب در این جزیره اشاره کرده و گفته است: یک محوطه از همه برای ما جالبتر بود چون نوعی سفال وجود داشت که میتوان گفت برای اواخر ساسانی و صدر اسلام بوده است. اما این مواد فرهنگی با پوشش شدید گیاه و ماسه بادی نرم پوشیده شدهاند.
جلودار با بیان اینکه یک ساختمان بانک ملی وجود دارد که ثبت ملی شده و دارای کاشیکاریهای زیبایی است گفته: این یافتهها با توجه به موانع متعددی به دست آمده که در جزیره داشتیم. شاید سفال نوک اژدری شکستهای که در این جزیره پیدا شد به دست دزدان دریایی به اینجا رسیده که البته این یک روایت طنزگونه است ولی با این حال به وزیر نامه نوشتیم که پژوهشها ادامه پیدا کند و نهادها اجازه دهند که در این جزیره گردشگری فرهنگی هم داشته باشیم.