پروانه بندپی- روزنامهنگار
از زمان شیوع پاندمی کرونا بیش از ۴۰۰میلیون نفر در سراسر جهان دچار لانگ کووید یا کووید طولانیمدت شدهاند که گفته میشود آسیبهای مغزی و اختلال حافظه، بخشی از این عوارض هستند. این در حالی است که ویروس کرونا به تمامی بافتهای بدن حمله و آنها را درگیر میکند، آسیبهای ناشی از آن هم متعدد و متنوع هستند؛ از آسیبهای قلبی گرفته تا آسیبهای بخش اعصاب و مغز. آمارها میگویند: آمار بیماری آلزایمر هم در دنیا رو به افزایش است و عدهای معتقدند این موضوع میتواند از عوارض بیماری کرونا باشد؛ هرچند هنوز تحقیقات کاملی در این زمینه منتشر نشده است.
دکتر آمیتیس رمضانی، ویروسشناس، متخصص بیماریهای عفونی و استاد بیماریهای عفونی انستیتو پاستور ایران درباره رابطه لانگ کووید و آلزایمر به همشهری میگوید: «باید شواهد جمع و مطالعات بالینی روی جمعیت بزرگی انجام شود. مطالعات متعدد در حال انجام است و خیلی از موارد را بهصورت محتمل بررسی میکنند؛ مثل ارتباط کرونا روی ابتلا به سرطان، تأثیر کرونا روی ابتلا به آلزایمر و... .»
رمضانی با بیان اینکه تاکنون مطالعهای قطعی نشده که به نفع یکی از این موارد باشد، ادامه میدهد: «مسئلهای هم که داریم این است که سن امید به زندگی در دنیا ازجمله در کشور ما بالا رفته است. هرقدر که طول عمر بیشتر میشود، باید انتظار افزایش بیماریهایی مثل آلزایمر را داشته باشیم. زمانی که امید به زندگی 50سال بود و مردم 50سال بیشتر عمر نمیکردند، خیلی از بیماریها مثل آلزایمر فرصت بروز پیدا نمیکردند، اما اکنون بیماریهای عفونی، متابولیک، بیماریهای قلبی و دیابت با هزار روش، کنترل یا درمان میشوند که احتمال دیدن چنین عوارضی هم بیشتر است.» بهگفته این متخصص بیماریهای عفونی، در عصر مدرن افراد کمتحرکی زیادی دارند، فعالیت کافی ندارند و دیجیتال شدهاند: این مسئله سبب شده تا آسیبهای مغزی هم بیشتر شود. هرقدر فعالیتها محدودتر شوند و تعامل، معاشرت و تماسها کمتر باشد و افراد ایزوله و تکنفره زندگی کنند یا مدام درگیر زندگی دیجیتال و موبایلی باشند، میزان آسیبهای مغزی مثل آلزایمر هم بیشتر خواهد شد.
پنج شنبه 1 آذر 1403
کد مطلب :
241088
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/g5lE6
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved