مرثیه ای برای سلین
سلين حيدر، دختر فوتباليست لبناني بر اثر حملات اسرائيل به کما رفت. او اولين ورزشکاري نيست که زير آتشبار رژيم صهيونيستي جانش به خطر میافتد
جامعه ورزش دیروز با شوکی بزرگ روبهرو شد؛ چراکه تازهترین قربانی حملات رژیم صهیونیستی به لبنان یک ورزشکار است؛ سلین حیدر، دختر فوتبالیست. سلین چندماهی است که به تیم ملی فوتبال زنان لبنان دعوت شده بود اما در چند ساعت گذشته همتیمیهای او، خانواده و اطرافیانش تنها یک خواسته داشتهاند؛ اینکه او زنده بماند. سلین در حملات موشکی رژیم صهیونیستی به منطقه شیاع در حومه بیروت مجروح شد. فیلمهایی که از او در فضای مجازی منتشر شده نشان میدهد که ترکشها به سر او اصابت کرده و موجب خونریزی شدید شده؛ فیلمهایی بهشدت ناراحتکننده که شبکههای اجتماعی پیش از نمایش آنها به کاربر هشدار میدهند. سلین حیدر بعد از این اتفاق بلافاصله به بیمارستان سنتجورج منتقل شد اما خانواده او در تلاش بودند تا سلین را به بیمارستان دیگر منتقل کنند؛ چراکه بیمارستان سنتجورج هم از حملات رژیم صهیونیستی در امان نبود. سلین به اجبار در همان بیمارستان جراحی شد. او دچار خونریری شدید شده بود و مسئولان درمانی بیمارستان دنبال افرادی بودند که گروه خونیشان Oمثبت است. دیروز آخرین خبر درباره وضعیت این بازیکن این بود که او در بخش ویژه بستری شده و فعلا در کماست.
مجروحشدن سلین حیدر، جامعه ورزش را بهتزده کرده است. اصیل طفیلی، همتیمی سابق سلین و ژورنالیست لبنانی گفته جامعه فوتبال زنان باورشان نمیشد که این اتفاق برای یک بازیکن بیفتد. ژوانا حمزه، مربی سابق سلین هم گفته که او باهوشترین بازیکنش بوده که داشته و همه او را دوست داشتند. سلین پیش از این در تیم زیر18سال لبنان حضور داشته و یک کاپ قهرمانی هم با این تیم دارد.
سلین حیدر نخستین ورزشکار قربانی حملات رژیم صهیونیستی به لبنان و غزه نیست و آخرین نفر هم نخواهد بود. از آخر تابستان که حملات رژیم صهیونیستی به لبنان آغاز شده، 3هزار و 452نفر جانشان را در لبنان از دست دادهاند که بین این شهدا چهرههای ورزشی هم حضور دارند. مصطفی غریب، کاپیتان تیم فوتبال شباب بعلبک یکی از این نفرات است. حملات رژیم صهیونیستی فقط زندگی حرفهای ورزشکاران را تحتتأثیر قرار نداده، حالا این ورزشکاران مثل دیگر مردم این منطقه باید به فکر جانشان باشند.
روز گذشته بعد از این اتفاق فعالان اجتماعی و روزنامهنگاران سراسر جهان در شبکههای اجتماعی کمپینی به راه انداختند و از فیفا درخواست کردند که حملات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کند. روزهای گذشته هم برخی از لیگهای خارجی به این اتفاقات واکنش متفاوتی داشتهاند. آنها درنظر دارند قوانینی را وضع کنند که تیمها بتوانند از بازیکنان لبنانی استفاده کنند. با حملات اخیر ورزش در لبنان متوقف شده و این درحالی است که این کشور بهترین ورزشکاران منطقه را دارد که در بیشتر مواقع مورد توجه تیمهای خارجی هم بودهاند. در این بین توییتی که سارا، تحلیلگر مسائل ژئوپلیتیک لبنان منتشر کرده، بیش از هر توییتی قابل توجه جهانیان بوده است. او خطاب به 700هزار دنبالکنندهاش توییت زد اما حرفهایش طعنهای به جامعه جهانی بود: «اگر سلین حیدر اوکراینی بود، داستانش همه جا پخش میشد، اما چون او لبنانی است، دنیا سکوت کرده.»
دنیا در مقابل قربانیان لبنان سکوت کرده؛ همانطور که واکنشی به شهدای غزه نداشته است. طبق آماری که 17مهر منتشر شده، از شروع حملات به غزه از 27اکتبر 2023، بیش از 500چهره ورزشی شهید شدهاند. نکته آزاردهنده آمار این است که 300نفر از این شهدا کودکانی بودهاند که در آکادمیهای فوتبال عضویت داشتهاند.
معروفترین ورزشکاری که در منطقه غزه به شهادت رسید، هانی المصدر است؛ مربی تیم فوتبال المپیک فلسطین. ماجد ابومراحیل نخستین دونده فلسطینی هم که در المپیک دوید، ابتدای تابستان شهید شد. دلیل مرگ او نارسایی کلیه اعلام شد اما علت اصلی قطع برق بیمارستان بهدلیل حملات هوایی رژیم صهیونیستی بود. هانی مسمه، داور بینالمللی فوتبال هم در حملات هوایی ماه ژوئن شهید شد. حسن زعیتر و ابراهیم غاسیا بازیکنان تیم ملی والیبال بودند که در بمباران اردوگاه جبالیا جانشان را از دست دادند.
درحملات رژیم صهیونیستی 90درصد زیرساختهای ورزشی غزه از بین رفته است؛ استادیومهای ورزشی یا بمباران یا زیر بولدوزر تخریب شدهاند و چه زمینهای فوتبالی که در این منطقه که حالا گورستان موقت یا دائمی شدهاند یا ورزشگاههایی که بهعنوان بازداشتگاه استفاده میشوند. نمونهاش استادیوم یرموک بود؛ تصاویری که زمستان سال پیش از این استادیوم منتشر شد نشان میداد صهیونیستها آن را به بازداشتگاه تبدیل کردهاند.
بهار امسال فدراسیون فوتبال فلسطین در نامهای به فیفا درخواست کرد فدراسیون فوتبال رژیم صهیونیستی بهدلیل خشونت و نقض حقوق بشر در غزه تعلیق شود. وعده فیفا این بود که در اینباره تحقیق میکند. آیا نیازی به تحقیق هست؟ تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی خودش گویای همهچیز بوده و هست.