• دو شنبه 5 آذر 1403
  • الإثْنَيْن 23 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 25
یکشنبه 27 آبان 1403
کد مطلب : 240603
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lOqDM
+
-

ورشکستگی کارخانه بازیکن‌سازی

یک تیم ریشه‌دار دیگر در فرانسه سقوط می‌کند

باشگاه پرافتخار و ریشه‌دار المپیک لیون به‌دلیل تخلفات مالی از سوی مراجع ملی نظارت بر مدیریت مالی باشگاه‌های فرانسه به سقوط به لیگ دسته دوم در فصل آینده و محرومیت از پنجره نقل‌وانتقالاتی تابستان محکوم شد. دلیل این حکم بدهی‌های انباشته این باشگاه است. لیون که در دهه نخست قرن حاضر و از سال2002 هفت سال پیاپی قهرمان لیگ یک شده بود، اگر دستمزد بازیکنان را کاهش ندهد و در پنجره زمستانی بازیکن نفروشد، دچار این محرومیت خواهد شد. تا محرومیت تابستان فرا نرسیده، این باشگاه با فروش رایان چرکی به لیورپول یا حتی رئال‌مادرید می‌تواند زیان‌ها را جبران کند. هافبک هجومی این تیم گفته دوست دارد به رئال یا لیورپول برود. لیورپول هم خواهان این بازیکن است اما نه با قیمت تعیین شده 100میلیون یورو.
تکستور، رئیس باشگاه فرانسوی توپ را در زمین ناصر الخلیفی انداخته و مالک قطری باشگاه پاری‌سن‌ژرمن را پشت پرده این حکم معرفی کرده است. تکستور در واکنش به این حکم گفته: «من از اعداد و ارقام باشگاه خودم کاملا مطمئنم و تردیدی در این‌باره وجود ندارد. من هرگز به نحوه رسیدگی مقامات دولتی و این سازمان‌ها به این موارد اعتماد کامل ندارم.»
او چند‌ماه پیش در پایان فصل قبل که لیون در فینال جام‌حذفی به پاریس باخت، انگشت اتهام را به‌سوی الخلیفی برده و گفته بود: «ما باید در فرانسه با قطر رقابت کنیم نه پی اس جی. لیون با یک کشور رقابت می‌کند و مقابل مدلی از هزینه‌های لجام‌گسیخته و بدون محدودیت قرار دارد. امیدوارم فصل بعد یک لگد درست و حسابی به آنها بزنیم!» همان زمان باشگاه پاریسی در بیانیه‌ای به این شکل پاسخ داده بود: «ما تسلیم این اظهارات پوچ، نامناسب، به‌ویژه دروغ، ریاکارانه و بی‌احترامی نخواهیم شد. این صحبت‌ها نه‌تنها توهین به پاری‌سن‌ژرمن بلکه توهین به فوتبال کل فرانسه است. تمام لیگ‌های قهرمانی اروپا و جهان تحت سلطه تعداد محدودی از تیم‌هاست. این مورد بین سال‌های 2001 تا 2008در لیون نیز صدق می‌کرد، قبل از اینکه تکستور در آنجا حاضر شود. ما مجبور خواهیم شد که شما را به تعداد فزاینده اقدامات حقوقی خود اضافه کنیم.» گفته می‌شود این محرومیت، نتیجه همان اقدامات است.
بدهی‌های این باشگاه از ۴۵۸میلیون یورو به ۵۰۸میلیون یورو افزایش یافته است. تکستور آمریکایی می‌تواند برای جلوگیری از سقوط به
لیگ 2، برخی بازیکنان لیون یا بازیکنان باشگاه برزیلی بوتافوگو را که او سهام آن را در اختیار دارد بفروشد. او همچنین ۴۵درصد باشگاه لیگ برتری کریستال پالاس را در اختیار دارد. در این تیم بازیکنان سرشناسی مثل تالیافیکو، میتلند نایلز، نمانیا ماتیچ، الکساندر لاکازت، رایان چرکی، آبنر، تولیسو، ویلفرد زاها، مالک فوفانا، سعید بن رحما و... حضور دارند.
در گذشته نیز ستاره‌های زیادی از لیون ظهور کردند یا درخشیدند؛ کریم بنزما، آبیدال، مانوئل آموروس، ادمیلسون، مایکل اسین، جووانی البر، اومتیتی، اندومبله، بارکولا (ستاره فعلی پاری‌سن‌ژرمن)، گومیس، دنیل براوو، پیانیچ، ریمون دومنک، امه ژاکه، شکیری، عبدی پله، حسام عوار، نبیل فکیر، برنار لاکومب، فرلان مندی، ممفیس، والبوئنا، ویلتورد و... .
لیون هم مثل پاری‌سن‌ژرمن ریشه‌ای باستانی ندارد و از سال1950تاسیس شده است. پس از دوران درخشان در دهه2000، بلندپروازی‌های این باشگاه که لیگ یک را برای خود کوچک می‌دانست و با حذف چند باره رئال‌مادرید در لیگ قهرمانان دنبال موفقیت‌های قاره‌ای بود، کار دستش داد. در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ آنها یکی از باشگاه‌هایی بودند که خسارت زیادی متحمل شدند، به‌ویژه با نبود درآمدهای روز مسابقه و بلیت‌فروشی که با توقف پرداخت اقساط قرارداد حق پخش تلویزیونی ۷۸۰میلیون یورویی پخش‌کننده بازی‌های لیگ یک -کمپانی مدیا پرو- تشدید شد.
این اتفاقات تلخ، برای دیگر باشگاه‌های پرافتخار فرانسه هم رخ داده. 2سال پیش تیم سنت‌اتین با آن تاریخچه درخشان به لیگ 2سقوط کرد و سپس دوباره برگشت. اوسر هم که زمانی پشت‌ هم قهرمان لیگ یک می‌شد، 10سال تمام را در دسته‌های پایین‌تر گذراند تا اینکه 2سال پیش به لیگ یک برگشت. آیا در تمام این سقوط‌ها و هبوط‌ها ناصر الخلیفی مقصر است؟ شاید!
بارسلونا در 4سال اخیر درگیر مشکل مشابهی با لیون در لالیگا بوده و توانسته با فروش بخش قابل‌توجهی از درآمدهای 25سال آینده خود و همچنین قطع همکاری با بازیکنانی که دستمزد زیادی می‌گرفتند، ازجمله لیونل مسی، بوسکتس، آلبا، سوارس و... همچنین استفاده از بازیکنان آکادمی لاماسیا سرپا بماند و از ورشکستگی کامل برهد.

آینه‌ای به نام بوردو
وضعیت کنونی باشگاه لیون یک مرحله قبل از باشگاه قدیمی بوردو است که چندی پیش به دلیل انباشت بدهی منحل شد. این باشگاه که خاستگاه بزرگ‌ترین بازیکنان تاریخ فوتبال فرانسه همچون اریک کانتونا، آلن ژیرس، ژان تیگانا و زین‌الدین زیدان بود، قربانی تک‌قطبی بودن لیگ فرانسه شد. لیگ فرانسه تا فصل پیش هیچ اسپانسر تلویزیونی پیدا نکرده بود. وقتی مسی آمد، حق پخش و درآمدهای آگهی هم همراه او آمد اما با رفتن او و نیمار و امباپه، دیگر لیگ یک جذابیتی برای اسپانسرها ندارد. نتیجه آن بدبخت شدن باشگاه‌های ریشه‌دار است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید