رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور از صدور بیش از ۵۰مجوز برای تعیین عرصه محوطههای باستانی در کشور خبر داد و گفت: اولویت اصلی این پژوهشگاه، میراث در خطر است.
مصطفی دهپهلوان به ایسنا گفت: در پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، 5پژوهشکده باستانشناسی، حفاظت و مرمت، مردمشناسی، ابنیه و بافتهای تاریخی و زمینشناسی وجود دارد.
وی افزود: میدان و عرصه پژوهشی این پژوهشگاه، ایران است که حائز رتبه هفتم و هشتم میراثی دنیاست و البته این پژوهشها برای کشورمان کوچک است.
دهپهلوان ادامه داد: با توجه به اینکه خط مقدم حفاظت و صیانت از میراثفرهنگی، استانها و شهرستانها هستند، تلاش ما بر این بوده که بتوانیم یک شبکهسازی پژوهشی در سطح کشور داشته باشیم تا این سیاستگذاری را اعمال کنیم و استانها با پروژههای پژوهشی روزآمد درگیر شوند. البته نمیتوان گفت در این زمینه موفق یا ناموفق بودهایم؛ چراکه اولویتهای پژوهشی بسیار گستردهاند و هر پژوهشکده و اعضای هیأتعلمی آن اولویتهای خاصی دارند؛ ولی اولویت ویژهای که اکنون در پژوهشگاه داریم، میراث در خطر است.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: محوطههایی که بهدلیل ساخت پروژههای عمرانی همچون سدها، جادهسازی، برقرسانی یا کاوشها و حفاریهای قاچاق، یا بهدلیل بلایای طبیعی در خطرند، در اولویت کاوش این پژوهشگاه قرار دارند. وی گفت: موضوع بعدی، گمانهزنی بهمنظور تعیین عرصه و حریم محوطههای باستانی است؛ چون اگر تپه یا محوطه باستانی مثل شهرسوخته عرصه و حریم مصوب نداشته باشد، در پناه قانون قرار نمیگیرد.
در این خصوص درصد کمی از محوطههای تاریخی در کشور تعیین عرصه و حریم شدهاند. دهپهلوان افزود: تعیین عرصه و حریم مصوب در وزارتخانهها طی مراحل کارشناسی توسط شورای ثبت حریم انجام شده و پرونده عرصه و حریم، مصوب و به نهادهای اجرایی استان ابلاغ میشود تا فرمانداران، بخشداران و شوراها طبق حریم، ضوابط را رعایت کنند و این موضوع اولویت پژوهشگاه میراثفرهنگی کشور است.
وی گفت: هماکنون در محوطههای زیادی ازجمله شهر تاریخی جیرفت در حال پیگیری تعیین عرصهایم و امسال بیش از ۵۰مجوز برای تعیین عرصه محوطهها صادر شدهاست.
شنبه 26 آبان 1403
کد مطلب :
240545
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/j2oAy
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved