• سه شنبه 6 آذر 1403
  • الثُّلاثَاء 24 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 26
چهار شنبه 23 آبان 1403
کد مطلب : 240396
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjyZk
+
-

پیگیری ممنوع‌شدن مازوت‌سوزی در خوزستان

دستور توقف مازوت‌سوزی در چند استان کشور و درنظرنگرفتن خوزستان در این زمینه اعتراض نماینده خوزستان را به همراه داشت. او در گفت‌وگو با ایسنا گفت: دولت باید تصمیم کلان و شفافی بگیرد تا برای مردم سؤال پیش نیاید. در مصوبه هیأت‌دولت مازوت‌سوزی در 3استان متوقف شده‌است و ما هم مخالف مازوت‌سوزی هستیم؛ اما اینکه این تصمیم تنها برای 3استان گرفته شود، موجب می‌شود مردم استان‌های دیگر به‌ویژه خوزستان که آلودگی زیادی دارد، احساس تبعیض کنند. اگر این تصمیم براساس کار کارشناسی گرفته شده ‌است، باید در فضای کارشناسی بررسی شود و اگر در فضای تبلیغاتی است، قطعا ما این موضوع را در صحن علنی مجلس دنبال خواهیم کرد. وضعیت خوزستان بدتر از استان‌های دیگر است. علاوه بر مازوت‌سوزی، فعالیت فلرها، فعالیت شرکت توسعه نیشکر و برخی صنایع، از منابع آلاینده اهواز هستند.
احمد طاهری، مدیرکل مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز با اشاره به اینکه روند عدم‌استفاده از مازوت در هر 3نیروگاه آغاز شده، به تسنیم گفت: ممنوعیت مازوت‌سوزی در ۳نیروگاه به این معنا نیست که سایر شهرها را رها کرده‌ایم؛ بلکه برای هر شهر نسخه‌ متفاوتی درنظر گرفته‌ایم. بسیاری از وظایفی که در حوزه آلودگی هوا داریم براساس قانون هوای پاک، تصویب‌شده در سال1396 است و متأسفانه ازآنجاکه فکر می‌کردیم قوانین باید با یک فرمول برای کل شهرها اجرا شود، نتوانستیم تأثیر قابل‌ملاحظه‌ای بر کاهش آلودگی هوا بگذاریم؛ به همین دلیل تصمیم گرفتیم منابع شاخص انتشار آلاینده‌های هوا در هر کلانشهر را شناسایی کنیم و متناسب با منابع اصلی آلاینده در هر شهر، سناریوهایی را طراحی و اجرا کنیم که بیشترین تأثیر را بر کاهش آلودگی هوا داشته باشند. برای مثال، در تهران و مشهد منابع متحرک سهم عمده‌ای در آلودگی هوا دارند؛ بنابراین سناریوهای مرتبط با این منابع را با جدیت در دستور کار قرار داده‌ایم و در شهرهایی مانند اراک و اصفهان که منابع ثابت سهم بیشتری در آلودگی دارند، تمرکز بیشتری روی کنترل این منابع خواهیم داشت.
مدیرکل مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: در اراک وضعیت آلودگی متفاوت است. این شهر تنها کلانشهری است که سال گذشته به‌خاطر آلاینده دی‌اکسید گوگرد، عمدتا ناشی از سوختن مازوت، 27روز در وضعیت ناسالم قرار گرفت.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید