• چهار شنبه 30 آبان 1403
  • الأرْبِعَاء 18 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 20
چهار شنبه 23 آبان 1403
کد مطلب : 240339
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/66PBz
+
-

بیماری دست و پاگیر

ماجرای شیوع یک بیماری کمتر شناخته‌شده به نام «دست و پا و دهان» که با آبله‌مرغان اشتباه گرفته می‌شود

گزارش
بیماری دست و پاگیر

پروانه بندپی- روزنامه نگار

این روزها صحبت از شیوع یک بیماری است که خیلی‌ها اسم آن را هم نشنیده‌اند؛ بیماری «دست و پا و دهان» یا HFMD که کودکان را درگیر می‌کند. بیماری دست و پا و دهان در فصل‌های بهار و تابستان شیوع بیشتری دارد، چون ویروس‌ها در گرما به‌دلیل شرایط محیطی و تجمعات فصلی کودکان در مکان‌هایی مانند مهدکودک‌ها و پارک‌ها راحت‌تر منتشر می‌شوند. با این حال، امکان انتقال این بیماری در فصل سردتر هم وجود دارد. دلیلش هم گردش ویروس‌ها در تمام سال، شروع مدارس در پاییز و افزایش تماس کودکان با هم، ضعیف شدن سیستم ایمنی کودک با تغییر فصل و کاهش تهویه در فضاهای بسته است. با این حال اوج این بیماری بیشتر در فصل‌های گرم‌تر است.

دکتر پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی اطفال  و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری:
شیوع بیماری دست و پا و دهان در فصل بهار و تابستان بود و الان دیگر دوره‌اش تمام ‌شده است. اواخر تابستان چند مورد ابتلا داشتیم، اما الان دیگر تمام‌ شده و اگر هم مورد یا مواردی در این فصل مبتلا شوند  به‌ معنای شیوع بیماری نیست.
این بیماری خطری ندارد و نیاز نیست خانواده‌ها نگران شوند. بیشتر بین کودکان مهدکودکی دیده می‌شود. چون کودکان در این سن به اسباب‌بازی‌های یکدیگر دست می‌زنند، یا آنها را در دهان خود می‌کنند و اگر کودکی آلوده باشد، می‌تواند ویروس را اینگونه به دیگران منتقل ‌کند.
ضایعات پوستی این بیماری با ضایعات پوستی  آبله‌مرغان فرق دارد و اینها هیچ ربطی به هم ندارند. ضایعات پوستی این بیماری دردناک نیست، خارش خاصی دارد و در مدت کوتاهی برطرف می‌شود. جای ضایعات هم با خاریدن، روی پوست بدن کودک نمی‌ماند.
بیماری ویروسی دست و پا و دهان، یک بیماری خفیف و خود محدودشونده است که نیاز به درمان دارویی خاصی ندارد. به‌خصوص آنتی‌بیوتیک، چرا که بیماری‌های ویروسی به هیچ عنوان با آنتی‌بیوتیک بهتر نمی‌شوند.





توصیه‌ها
  کودکان مبتلا را تا چند روز به مهد و مدرسه نفرستید.
  از مصرف آنتی‌بیوتیک خودداری شود.
  به کودک یاد بدهید از وسایل خود استفاده کند.
  به کودک بیاموزید به وسایل دیگران دست نزند.
  درصورت وجود فرد مبتلا، اطراف ضدعفونی شود.
  اگر تب کودک بالای 38.5درجه بود، به پزشک مراجعه کنید.
  درصورت مشاهده علائم کم‌آبی به پزشک مراجعه کنید.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید