• پنج شنبه 13 دی 1403
  • الْخَمِيس 2 رجب 1446
  • 2025 Jan 02
چهار شنبه 16 آبان 1403
کد مطلب : 239697
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r0AA4
+
-

ميانسالي باکيفيت با 10 توصیه

پروانه بندپي ؛ روزنامه‌نگار

مراقبت از سلامتي در دوره ميانسالي اهميت بيشتري پيدا مي‌کند، چون تغييرات در هورمون‌ها، کاهش تعداد سلول‌هاي بدن و تأثير عوامل محيطي تأثيرات ناخواسته‌اي بر سلامت خواهند گذاشت. در اين‌باره چند توصيه مطرح است که مي‌تواند به افزايش سلامت دوره‌هاي سالمندي کمک کند.

معاينات و چکاپ‌هاي منظم: انجام آزمايش‌ خون هر 6‌ماه يا سالي يک‌بار، کنترل فشارخون و کلسترول خون، بررسي سلامت کبد و بررسي‌هاي مرتبط با سرطان‌هاي رايج اهميت زيادي دارد.
مديريت استرس: استرس مي‌تواند تأثيرات منفي زيادي بر سلامت جسم و روان داشته باشد و تنها راه، مديريت آنهاست.
فعاليت بدني منظم:‌ حداقل ۱۵۰دقيقه در طول هفته ورزش کنيد؛ پياده‌روي، دوچرخه‌سواري، شنا، ورزش‌هاي کششي و...
کنترل وزن: اضافه وزن و چاقي مي‌تواند خطر ابتلا به بيماري‌هاي متابوليک مثل ديابت نوع 2، بيماري‌هاي قلبي، عروقي و مفصلي را افزايش دهد.
 رژيم غذايي سالم: رژيم غذايي با ميوه‌ها، سبزيجات، غلات کامل و پروتئين‌هاي کم‌چرب برنامه‌ريزي و غذاهاي چرب، قند اضافه، نمک زياد و نوشيدني‌هاي مضر حذف شوند.
خواب کافي: خواب، تأثير مستقيمي بر خلق‌وخو و سطح انرژي دارد. به‌خصوص در دوره ميانسالي که شما نه جوان محسوب مي‌شويد و نه پير.
تعادل بين کار و زندگي: نبايد کار و مشغله زندگي، آرامش و سلامت روان شما را تحت‌تأثير قرار دهد. فشار کاري بيش از حد جسم و روان شما را تخريب مي‌کند.
تقويت و حفظ روابط اجتماعي: داشتن دوستان و ارتباطات اجتماعي به کاهش استرس، افزايش رضايت از زندگي و احساس خوشبختي کمک مي‌کند.
 فعال‌ نگه‌داشتن ذهن: ذهن فعال باعث پيشگيري از افسردگي و کاهش خطر زوال عقل و دمانس‌هايي مثل آلزايمر مي‌شود. مطالعه، يادگيري يک مهارت جديد مثل زبان، نقاشي، خطاطي و... يا شرکت در کلاس‌ها و کارگاه‌هاي آموزشي در اين‌باره مؤثر است.
مثبت‌انديشي: بپذيريد که وارد دوره ميانسالي شده‌ايد و با اين تغيير مبارزه و مقابله نکنيد. نگرش مثبت به زندگي داشته باشيد و بر جنبه‌هاي مثبت تمرکز کنيد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید