• پنج شنبه 20 دی 1403
  • الْخَمِيس 9 رجب 1446
  • 2025 Jan 09
سه شنبه 15 آبان 1403
کد مطلب : 239559
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/An3Vl
+
-

سعدی سینمای ایران در راه‌آهن

سعدی سینمای ایران در راه‌آهن

   موضوع: مشاهیر محله راه‌آهن
   ویژگی: فیلمساز، کارگردان و هنرمند معروف
***
هر محله‌ای در دل خود مشاهیر و هنرمندانی دارد که در آن متولد می‌شوند و رشد می‌کنند. بعضی‌ها برای همه عمر در محله‌ای که به دنیا آمده‌اند می‌مانند و بعضی دیگر کوچ می‌کنند. علی حاتمی، کارگردان و فیلمنامه‌نویس معروف، در تابستان 1323در جایی متولد شد دقیقا شبیه جایی که در سریال هزاردستان شخصیت رضا خوشنویس به مفتش آدرس می‌دهد: «کوچه مختاری، کوچه اردیبهشت، بن بست سرو». پدرش صفحه‌آرا بود و در یک چاپخانه کار می‌کرد و مادرش خانه‌دار بود. او اصول اولیه نمایشنامه‌نویسی را در هنرستان هنرهای دراماتیک آموخت و بعد وارد دانشگاه هنر شد و در رشته سینما و تئاتر ادامه تحصیل داد. نخستین فیلم حاتمی در سال 1348به نام «حسن کچل» ساخته شد که در زمان خودش بسیار مورد توجه قرار گرفت. سریال «هزار دستان» که یکی از بهترین و بزرگ‌ترین پروژه‌های سینمایی کشور است در زمره آثار این هنرمند قرار دارد. علی حاتمی را یکی از بزرگ‌ترین پیشگامان سینمای جدید ایران می‌دانند و به نام «سعدی سینمای ایران» از او یاد می‌کنند.
علی‌اصغر فراهانی، معتمد محله راه‌آهن درباره این هنرمند می‌گوید: «منزل پدر علی حاتمی در کوچه اردیبهشت، بن‌بست سرو بود که بعد از دهه 50 از محله کوچ کردند و اکثر کسانی که با ایشان رفت‌وآمد داشتند یا مهاجرت کرده‌اند یا از دنیا رفته‌اند.»
زنده‌یاد مرتضی احمدی هنرمند نام آشنای دنیای تئاتر و سینما و رادیو نیز مدتی در محله راه‌آهن زندگی می‌کرد. او دوران دبستان خود را بعد از مکتب، در دبستان منوچهری میدان گمرک گذراند و بعد به دبیرستان روشن رفت. احمدی کارمند اداره راه‌آهن شد و همانجا با همکارش به نام زهرا جوانشیر ازدواج کرد. بعدها در تیم فوتبال راه‌آهن به‌عنوان مربی فعالیت ‌کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید