• پنج شنبه 13 دی 1403
  • الْخَمِيس 2 رجب 1446
  • 2025 Jan 02
پنج شنبه 10 آبان 1403
کد مطلب : 239127
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Q19BM
+
-

بازار تهران ایمن می‌شود

‌بازدید اعضای کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر از پروژه‌های قلب پایتخت

گزارش
بازار تهران ایمن می‌شود

زینب زینال زاده-روزنامه‌نگار

صبح دیروز ۹آبان طرح رصد۳ در منطقه۱۲ و قلب تاریخی تهران رقم خورد. محمد آخوندی، میثم مظفر و احمد صادقی، اعضای کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر تهران با حضور در این منطقه از پروژه‌های توسعه محلی و کلان‌طرح‌های عمرانی بازدید کردند و در جریان آخرین وضعیت آنها قرار گرفتند. همچنین در این بازدید بر ایمن‌سازی بازار تأکید و مقرر شد تا آخر سال بخش زیادی از کار انجام شود و به پایان برسد.

 افزایش ۳برابری بودجه منطقه
بودجه شهرداری منطقه از ۴۴۱میلیارد تومان در سال۱۴۰۰، به هزارو۲۳۶میلیارد تومان در سال۱۴۰۳ رسید که رشد ۳برابری را نشان می‌دهد. این افزایش بودجه در راستای نگاه ویژه شورای شهر تهران به محله‌ها و نقاط کم‌برخوردار شهر بوده و منطقه۱۲ به‌دلیل پوشش محله‌هایی چون شوش و هرندی موردتوجه ویژه قرار گرفته است.

 69 پروژه در دست تکمیل
منطقه۱۲ در ۳سال گذشته ۱۶۹پروژه تملک دارایی سرمایه‌ای مستمر (طرح‌های توسعه محلی) را تکمیل کرده و در اختیار شهروندان قرار داده است. همچنین ۷۵درصد از پروژه‌های تملک دارایی سرمایه‌ای مستمر نیز به تعداد ۶9پروژه در منطقه در دست اجرا و تکمیل قرار دارد.

بودجه‌ریزی مشارکتی
طرح رصد۳ در سومین سال فعالیت شورای ششم شهر تهران به قلب تهران (منطقه۱۲) رسید. براساس این طرح، شورای شهر برای پروژه‌های کوچک‌مقیاس و توسعه محلی که به درخواست اهالی محله‌ها و مناطق طراحی شده بود، بودجه معینی را تخصیص خواهد داد. طرح رصد گامی در راستای بودجه‌ریزی مشارکتی است که در دوره ششم مدیریت شهری برای اولین‌بار در شهر تهران برداشته شد.


 ایمن‌سازی بازار پاچنار
خیابان خیام و بازار پاچنار مقصد بعدی اعضای کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر تهران بود؛ بازاری که صنف کیف و کفش و چرم در آن قرار دارد و آتش‌سوزی‌های رخ‌داده سبب شده تا مدیریت شهری ایمن‌سازی این بازار را با اولویت پیگیری کند. بهسازی جداره بازار انجام و روشنایی معابر آن هم تأمین شده است. در راستای ایمن‌سازی هم گام‌هایی برداشته شده و با همراهی و مشارکت کسبه قطعا این فرایند تسریع می‌شود.

احیای میدان سیداسماعیل
شرق بازار بزرگ تهران و میدان سیداسماعیل مقصد دوم اعضای طرح رصد۳ بود؛ میدانی که بافت تاریخی و هویتی دارد و مرمت و بازسازی آن با حفظ همین مشخصه‌ها در دستور کار قرار گرفته و عملیاتی شده است. کف‌سازی این میدان باهدف نظم‌بخشی ترافیکی و تسهیل رفت‌وآمد شروع شده است. نصب پرگولا (نوعی سازه فلزی و سقفی برای مسقف کردن) و برج‌های نوری از برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این میدان هستند.

 ساخت مجموعه ورزشی امامزاده یحیی
مقصد اول طرح رصد3 در قلب تهران، ‌مجموعه ورزشی محله امامزاده یحیی بود؛ پروژه‌ای که بهره‌برداری از آن سرانه ورزشی محله و منطقه را افزایش می‌دهد. ساخت این مجموعه از مطالبات شهروندان بود که در فهرست پروژه‌های توسعه محلی قرار گرفت و توسط شهرداری منطقه عملیاتی شد. سالن‌های بیلیارد، بدنسازی و ورزش‌های رزمی، کشتی و استخر مجهز به سونا و جکوزی، اهم بخش‌های پیش‌بینی‌شده در این مجموعه هستند.

ساماندهی میدان محمدیه
اعضای کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر تهران در جریان بازدید از منطقه ۱۲، به میدان محمدیه رفتند تا آخرین وضعیت پروژه نهرسازی (جمع‌آوری آب‌های سطحی ضلع شمال خیابان مولوی و اتصال به نهر خیابان خیام جنوبی) را بررسی کنند. این پروژه بعد از نشست‌های مکرر خیابان مولوی در دستور کار قرار گرفت که تاکنون بخش زیادی از پروژه انجام شده و فرایند کار همچنان ادامه دارد.

 مرمت عمارت معیرالممالک
این عمارت در محله سنگلج قرار دارد و مرمت آن از پروژه‌های شاخص منطقه۱۲ محسوب می‌شود. در توضیحات مدیران شهری منطقه اعلام شد که ساخت درو پنجره عمارت، مرمت حیاط شمالی، نازک‌کاری و سقف عمارت در حال انجام است. مرمت این عمارت در راستای حفاظت و صیانت از آن انجام می‌شود و شهروندان به‌زودی شاهد اتمام کامل عملیات خواهند بود.


7مطالبه مهم اهالی منطقه چه بود؟
در نشست اعضای کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با معتمدان و نخبگان منطقه12، درخواست‌ها و مطالبات شهروندان در راستای رفع کمبودها با این اولویت مطرح شد.



انجام کارهای بزرگ در ۳ سال

میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران:
اگر منصفانه به اقدامات انجام شده در این ۳سال نگاه کنیم، شاهد هستیم در راستای بازسازی نهرها، پیاده‌روسازی و روکش آسفالت ‌کارهای بزرگی انجام شده است. همچنین یکی از کارهای بزرگی که در منطقه۱۲ صورت گرفت، رفع مشکل آب‌گرفتگی‌های معابر بود. مشکلات و معضلات ناشی از آسیب‌های اجتماعی در منطقه و کلونی‌های تجمع معتادان را به یاد داریم، در حال حاضر هم ادعا نداریم که این مشکل ریشه‌دار را به‌طورکلی حل کرده‌ایم، اما از منظر سیما و چهره شهری شاهد هستیم در نقاطی که پیش‌ازاین محل تجمع معتادان بود، دیگر به‌ندرت شاهد حضورشان هستیم. در بافت فرسوده مشکلاتی که وجود داشت تاحدامکان رفع شده و ایمن‌سازی بازار هم در حال پیگیری است. کمبود پارکینگ، شب‌مردگی، تبدیل املاک به انبار، حضور اتباع بیگانه به‌صورت غیرمجاز و... مشکلاتی هستند که حل آنها باید در دستور کار قرار گیرد.


کلونی معتادان متجاهر نداریم

احمد صادقی، رئیس کمیته شفافیت و هوشمندسازی شورای شهر تهران : هزاران هکتار به کمربند سبز شهر اضافه شده، اما مدیریت شهری پایتخت را متهم به قطع درخت کردند. بیشترین پروژه‌های عمرانی را در این دوره دنبال کردیم، اما ما را متهم می‌کنند که هیچ کار عمرانی‌ای انجام نشده است. متأسفانه این اتهامات ناروا و غیرمنصفانه است. سال۱۴۰۰ که وارد شورای شهر شدیم، روزهای اول با معاونان شهردار سابق جلساتی ‌ داشتیم که یکی از معاونان شهردار سابق نکته‌ای را گفت مبنی بر اینکه به شما توصیه می‌کنم که شهرداری تهران نباید سراغ آسیب‌های اجتماعی برود؛ چراکه نه‌تنها شهرداری وظیفه ندارد، بلکه این حوزه همانند یک چاه عمیق  است که اگر وارد شوید نمی‌توانید از آن خارج شوید. همچنین اگر شهرداری ورود کند سایر دستگاه‌ها، مدیریت شهری را تنها می‌گذارند؛ ضمن اینکه بودجه و امکانات نداریم. اما ما از همان روز اول عهد کردیم که کارهای انجام نشده را دنبال کنیم و با پشتوانه مردم و مشارکتشان در محلات اقدامات لازم را انجام دهیم. شهرداری تهران در همان ابتدای دوره مدیریت ششم شهر قرارگاه آسیب‌های اجتماعی را تشکیل داد و شهردار پایتخت تأکید کرد که وظیفه خود می‌دانم که به حوزه آسیب‌های اجتماعی ورود کنم؛ بنابراین از شهید رئیسی هم اختیاراتی گرفتند تا امروز کلونی معتاد متجاهر نداشته باشیم. مناطقی مثل هرندی، دره فرحزاد و... دیگر یک معتاد متجاهر هم ندارند.

حل مشکلات بافت تاریخی

وحیدرضا ‌انارکی محمدی، شهردار منطقه12:
این منطقه بافت تاریخی و فرسوده متفاوتی دارد و به واسطه همپوشانی این نوع بافت و همچنین ضوابط و مقرراتی که داریم فضاهای قدیمی که نقاط قوت تهران قدیمند، به فضاهای بی‌دفاع شهری تبدیل شده‌اند. شورای شهر برای ساماندهی خانه‌های تاریخی مصوبه خوبی تصویب کرده است که براساس آن مجوز خانه‌های تاریخی ۲۴ساعته صادر می‌شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید