پروانه بندپی ؛ روزنامهنگار
مراقبت از سلامت روان به اندازه سلامت جسم اهمیت دارد، اما این مقوله هنوز جای خود را بین ایرانیها بازنکرده است. آنها این مسئله را به اندازه کافی مهم نمیدانند و به آن بها نمیدهند. این در حالی است که طبق آخرین آمارهای انجمن علمی روانپزشکی ایران حدود 30درصد ایرانیها مشکوک به اختلال روانی هستند.
مطهره شریفی، مشاور و روانشناس در توضیح سلامت روان به همشهری میگوید: «افرادی که از سلامت روان برخوردارند از تواناییهای خود آگاهند و میتوانند با چالشها و استرسهای معمول زندگی خود کنار بیایند یا آن را بهنحوی مدیریت کنند. این افراد تعامل بسیار بالایی با جامعه دارند. درحالیکه در فقدان سلامت روان، فرد توانایی ندارد حتی با دوستان خود تعامل داشته باشد و از معاشرت با آنها پرهیز میکند.
بهگفته شریفی سابقه خانوادگی و ژنتیک میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای روانی را افزایش دهند، اما به تنهایی عامل تأثیرگذار نیست. قرار گرفتن در روزهای سخت و دشوار مثل تجربه کردن تنهایی طولانیمدت، فشارهای اقتصادی، مشکلات جامعه، بیکاری، اخراج، فقر، مهاجرت و... هم توانایی آسیب رساندن به سلامت روانی فرد را دارند و اگر برطرف نشوند، زندگی روزمره را مختل میکند.
این روانشناس درباره علائمی که نشان میدهد روان یک فرد به خطر افتاده میگوید: «اگر تقریبا هر روز احساس ناراحتی میکنید در تمرکز روی فعالیتهای خود مشکل یا چند روز پیاپی احساس غم و ناامیدی دارید، همچنین دچار نوسانات خلقی هستید و اضطراب بیدلیل را تجربه میکنید، احتمالا از نظر سلامت روان دچار مشکل شدهاید یا در معرض آسیب هستید.»
پنج شنبه 10 آبان 1403
کد مطلب :
239123
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/Mj3xP
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved