آرش نهاوندی ؛ روزنامهنگار
محققان با انجام یک مطالعه جدید اعلام کردهاند که غذاخوردن در بازه زمانی ۸ تا ۱۰ساعته یعنی ۴ساعت کمتر از بازه زمانی معمول، ممکن است به بهبود کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. رعایت پروتکل غذاخوردن در یک محدوده زمانی بهمعنای مصرف کالری برای تعداد معینی از ساعات در روز است و خارج از این زمانها، فقط آب یا چای سیاه و قهوه بدون شیرینی مصرف میشود. بهعنوان مثال، در شرایط عادی اگر فردی صبحانه خود را ساعت 9صبح بخورد و آخرین وعده غذایی خود را در ساعت 9شب تمام کند، 12ساعت فرصت غذا خوردن دارد. اما اگر تصمیم فرد بر رعایت پروتکل یا رژیم غذایی «در یک محدوده زمانی» باشد، ممکن است نخستین وعده غذایی خود را ظهر بخورد و آخرین وعده غذایی در 9شب که فرصتی 9ساعته برای غذا خوردن است و زمانی کمتر از محدوده زمانی طول روز. حالا آخرین مطالعه یک کارآزمایی تصادفی روی 108فرد مبتلا به سندروم متابولیک با میانگین سنی 59سال نشان داده که افراد دارای محدودیت زمانی در غذاخوردن، بهبود هموگلوبین (نشانگر میانگین سطح قند خون) را داشتهاند که خطر ابتلا به دیابت نوع2 را کاهش میدهد. محققان تأکید میکنند با محدودکردن غذا به یک بازه زمانی 8 تا 10ساعته، میتوان کارایی متابولیک را افزایش داد.
کاهش خطر دیابت با ۴ساعت زمان غذایی کمتر
در همینه زمینه :