تلخ و شیرین کافئین برای قلب
میلیونها نفر از مردم جهان قهوه مینوشند و تغییر سبک زندگی، مصرف آن را در ایران هم افزایش داده است. بهگفته حسام ربیعی، مدیرعامل انجمن قهوه ایران در سال۱۴۰۲ هر ایرانی حدودا ۴۰۰گرم قهوه مصرف کرده است. برخی از مردم برای افزایش هوشیاری و کاهش خستگی قهوه صبحگاهی میخورند و برخی هم عادت به خوردن چندباره قهوه در طول روز دارند.
مطالعات متعددی هم درباره آن انجام شده که هم از فوایدش میگوید و هم از مضراتش. براساس مطالعهای که در سپتامبر در مجله غدد درونریز و متابولیسم بالینی انجمن غدد درونریز منتشر شد، مصرف قهوه و کافئین در حد اعتدال بهطور منظم میتواند به پیشگیری از بیماریهایی مانند دیابت نوع۲، بیماری عروق کرونر قلب و سکته قلبی کمک کند. مقداری که محققان دریافتند که بیشترین اثرات محافظتی را دارد حدود 200 تا 300میلیگرم در روز یا تقریبا 2 تا 3 فنجان قهوه بود و افرادی که این میزان قهوه مصرف میکردند حدود 45درصد کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی متابولیک را داشتند. اما این همه ماجرا نیست و یک مطالعه ارائه شده در اجلاس ایسیسی آسیاپاسفیک2024 در هند اعلام کرده مصرف روزانه 400 تا 600میلیگرم قهوه ممکن است افراد را در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی قرار دهد.