• یکشنبه 4 آذر 1403
  • الأحَد 22 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 24
یکشنبه 6 آبان 1403
کد مطلب : 238742
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/980Gx
+
-

بازگشت هرکول پوآرو

تلویزیون قسمت‌های پخش‌نشده این سریال محبوب کارآگاهی را دوبله می‌کند

سریال
بازگشت هرکول پوآرو

تلویزیون دوباره سراغ هرکول پوآرو می‌رود. این بار اما مدیران سیما جای اینکه سراغ آرشیو بروند، تصمیم گرفته‌اند قسمت‌هایی را که سال‌ها پیش به دلایل نامعلومی پخش نشده بود دوبله کنند و روی آنتن ببرند. ایسنا با انتشار تصاویری از ناصر ممدوح در اتاق دوبلاژ از دوبله 3فصل(10قسمت) جدید هرکول پوآرو برای پخش از تلویزیون خبر داده است. در این خبر آمده که مدتی است دوبله قسمت‌های جدید «هرکول پوآرو» با مدیریت رضا آفتابی و هنرمندی اکبر منانی، صداپیشه هرکول پوآرو شروع شده و حالا ناصر ممدوح هم به این جمع پیوسته است. آخرین دوبله این مجموعه به ۱۳سال قبل برمی‌گردد.  هنوز مشخص نیست زمان پخش قسمت‌های در حال دوبله «هرکول پوآرو» چه زمانی خواهد بود، اما احتمالا به‌زودی شاهد پخش آن از شبکه تماشا خواهیم بود.

پوآرو؛ از ادبیات تا سینما و تلویزیون
هرکول پوآرو، شخصیت اصلی نیمی از داستان‌های آگاتا کریستی، نخستین بار سال1931 در فیلم «‌قتل راجر آکروید» در سینما ظاهر شد. البته در حدود 5سال پیش از آن، این داستان به‌صورت تئاتر با بازی موسیو پوآرو اجرا شده بود.
در نسخه سینمایی این داستان اوستین ترور، هنرپیشه محبوب و جذاب آن زمان نقش موسیو پوآرو را بر عهده داشت. البته آنچه آگاتا کریستی در داستان‌هایش به‌عنوان موسیو پوآرو تعریف کرده بود از لحاظ ویژگی‌های ظاهری بسیار متفاوت با ترور بود، اما با وجود اندام نامناسب ترور برای این نقش(قد بسیار بلند و پوست تیره)، وی در 2فیلم «قهوه تلخ»(ساخت1931) براساس نخستین نمایشنامه آگاتا کریستی و «لرد اجور می‌میرد»(ساخت 1934) براساس رمانی که در سال1933 نوشته شده بود، نقش کارآگاهی آراسته و زبل را بازی کرد. این در واقع آخرین بازی ترور در نقش پوآرو بود.
پس از ایفای نقش در تئاترهای ساخته‌شده براساس داستان‌های جنایی آگاتا کریستی و فیلم‌هایی که این کارآگاه نقش اول آنها را ایفا می‌کرد، در اول آوریل سال1962، پوآرو نخستین حضور خود را در تلویزیون تجربه کرد. نخستین اجرای تلویزیونی وی در ایالات متحده در سی‌بی‌اس بود. در این تجربه تلویزیونی که اجرای فیلم «ناپدید شدن آقای داونهیم» بود و براساس داستان کوتاهی به همین نام از آگاتا کریستی نوشته شده بود، مارتین گابل، نقش کارآگاه پوآرو را بر عهده داشت.  مارتین گابل که از لحاظ ویژگی‌های ظاهری نسبت به ترور برای نقش پوآرو بسیار مناسب‌تر بود، چندان در این نقش دوام نیاورد و به‌زودی جای خود را به کارآگاه بعدی داد، اما این جایگزینی در حدود 30سال به طول انجامید و در این 30سال موسیو پوآرو نه بر صحنه تئاتر، نه پرده سینما و نه صحنه تلویزیون ظاهر شد. موسیو پوآرو پس از یک وقفه 30ساله با فیلم «جنایت‌های الفبایی» در سال1966 به سینما بازگشت. این فیلم که براساس داستان «جنایت‌های الفبایی» نوشته شده، به کارگردانی فرانک تاشلین که با فیلم‌های کمدی جری لوئیس و کارتون باگزبانی مشهور شده بود، با بازی تونی راندال، هنرپیشه مشهور آمریکایی در نقش پوآرو ساخته شده است. نکته عجیب در پخش این سریال این بود که برخی از منتقدین، بازگشت موسیو پوآرو را پس از 30سال در این فیلم قابل ‌قبول و حتی راضی‌کننده و برخی دیگر فاقد جذابیت‌های لازم می‌دانستند.

‌قتل در قطار سریع‌السیر شرق
حضور بعدی پوآرو با بازی آلبرت فینی در فیلم «‌قتل در قطار سریع‌السیر شرق» در سال1974 بود که به عقیده بسیاری از منتقدین نه‌تنها در این فیلم موسیو پوآرو از نظر ظاهر و همچنین خصوصیات اخلاقی بسیار به کارآگاهی که آگاتا کریستی توصیف کرده بود نزدیک شده بود، بلکه بیشتر به معرفی این کارآگاه و توصیف خصوصیاتش برای مخاطبان پرداخته بود.  چهره‌پردازی و آرایش موی فوق‌العاده و متناسب شخصیت این کارآگاه با آن سبیل‌های کوچک، این هنرپیشه را چنان به شخصیتی که آگاتا کریستی در رمانش توصیف کرده بود نزدیک کرد که بینندگان این فیلم با تماشای نخستین صحنه، همان کارآگاه زیرک و نکته‌بین را به ‌خاطر آوردند. این فیلم در دوره‌ای از چنان محبوبیتی برخوردار شد که برنده 3جایزه در جشنواره‌های فیلم انگلستان و 6بار نامزد دریافت جایزه اسکار شد که البته شایسته آن نیز بود.

قتل در 3حرکت
پس از آن پیتر اوستینوف، هنرپیشه کهنه‌کار انگلیسی نیز در فیلم‌های بسیاری بازی در نقش پوآرو را بر عهده داشت. وی در یک دوره زمانی نه چندان کوتاه در فیلم‌های «مرگ در رودخانه نیل»(1978)، «شیطان زیر خورشید»(1982) و «قرار ملاقات با مرگ»(1988) در سینما حضور پیدا کرد. او در فیلم‌های تلویزیونی مانند فیلم «قتل در 3حرکت»، ساخته‌شده در سال1986هم در نقش پوآرو بازی کرده است. پوآرویی که اوستینوف ساخت کمی جاافتاده‌تر و کمدی‌تر از آن شخصیتی بود که آگاتا کریستی در داستان‌هایش توصیف می‌کرد که موجب محبوب‌تر شدن این شخصیت نزد مخاطبان این داستان‌ها شد، اما دوران شکوفایی این مجموعه در تلویزیون از سال1989 همزمان با پخش این مجموعه از شبکه تلویزیونی انگلیس و با هنرمندی دیوید سوشی آغاز شد. در واقع دیوید سوشی همان موسیو پوآرویی است که در حال حاضر در ذهن تمام علاقه‌مندان به این سریال جای گرفته است. پخش این سریال تا سال1991 از این شبکه به طول انجامید و پس از آن در سایر کانال‌های تلویزیونی دنیا هم پخش این سریال شروع شد.
در این سریال طولانی، هیو فریزر در نقش کاپیتان هستینگ و فیلیپ جکسون در نقش بازرس جپ هنرنمایی می‌کنند. دیوید سوشی نه‌تنها در نقش موسیو پوآرو در فیلم‌های جدیدی که براساس داستان‌های آگاتا کریستی ساخته شده ایفای نقش کرده، بلکه در فیلم‌هایی که بازیگران پیشین این نقش در آنها هنرنمایی کرده بودند مانند «قتل راجر آکروید» و «شیطان زیر خورشید» نیز دوباره بازی کرده است.

محبوب‌ترین پوآرو

اقتباس‌های زیادی از «هرکول پوآرو» شده و بازیگران متعددی نقش او را بازی کرده‌اند، اما در ذهن اکثر مردم تصویر دیوید سوشی، بازیگر انگلیسی این سریال با نام پوآرو نقش
 بسته است.
این سریال سال۱۹۸۹ در شبکه آی‌تی‌وی بریتانیا ساخته شد؛ سریالی در ۱۳فصل و ۷۰قسمت که به‌مدت ۲۵سال از این شبکه و بعدتر از بی‌بی‌سی پخش شد.
هرکول پوآرو بلژیکی، شخصیت اصلی تمام این ماجراهای جنایی، با ویژگی‌های منحصر‌به‌فردش به‌سرعت به یکی از محبوب‌ترین کاراکترهای تلویزیونی در جهان تبدیل شد.
دیوید سوشی، بازیگر انگلیسی نقش پوآرو به ‌مدت 25سال، یعنی یک ربع قرن، ایفاگر نقش هرکول پوآرو بود.
جالب اینجاست زمانی که در 41سالگی ایفای این نقش را به او پیشنهاد دادند، این اثر آگاتا کریستی را نخوانده بود و تازه مشغول مطالعه آن شد و تحقیقات گسترده‌ای درباره این نقش انجام داد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید