• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 25 مهر 1403
کد مطلب : 237716
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Bg44J
+
-

قبولی در پزشکی با رتبه 4 هزار

قبولی در پزشکی با رتبه 4 هزار

ماجرای قبول‌شدگان کنکور دانشگاه‌های سراسری و آزاد 1403زیرمجموعه پیراپزشکی(پزشکی عمومی، دندانپزشکی و داروسازی) خیلی عجیب و پیچیده شده است؛ اتفاقی که بعد از اعلام نتایج کنکور ابعاد پیچیده‌تری هم به‌خود گرفت.
اول بگوییم که موضوع2 بعد دارد. بخشی از موضوع مربوط به داوطلبانی می‌شود که با رتبه‌های بسیار پایین توانسته‌اند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی قبول شوند؛ درحالی‌که سال‌های قبل برای قبولی در این رشته‌ها باید رتبه‌های کشوری و منطقه‌ای برتر را به‌دست می‌آوردند. موضوع دوم هم شهریه بالای دانشجویان این رشته‌ها در دانشگاه آزاد است که بدون اطلاع قبلی و درج در دفترچه آزمون با افزایش 200درصدی روبه‌رو شده است. دسته اول جزو خوش‌شانس‌ترین داوطلبان کنکور سراسری در همه دوره‌ها هستند؛ کسانی که با رتبه‌های عجیب و غریب مثل 7هزار، 4هزار و حتی 11هزار کشوری توانسته‌اند خانم یا آقای دکتر شوند؛ شانسی که برای نخستین بار در خانه داوطلبان کنکور را زده و حتی قبول‌شدگان هم خودشان باورشان نمی‌شود که با کمترین میزان درس خواندن دکتر ‌شوند. «آزیتا. م» یکی از آنهاست که با رتبه 4هزار و بدون سهمیه توانسته داروسازی دانشگاه شیراز قبول شود. او می‌گوید: «من بدون یک درصد امید از بین گزینه‌های اولم، داروسازی را زدم. باورم نمی‌شد که قبول شوم.» قبولی در رشته‌های پیراپزشکی البته صدای وزیر بهداشت را هم درآورد و او در مراسم آغاز سال تحصیلی گفت: «طی 4 سال گذشته نزدیک به ۱۰۰ درصد افزایش ظرفیت در دانشگاه‌ داشتیم و این بدون تجهیز و ارتقای زیرساخت‌ها برای پیشرفت علم است.»

اما اصل ماجرا چیست؟
ظرفیت رشته پزشکی در سال 1403، به 13هزار و 900نفر رسیده است. افزایش پذیرش دانشجویان علوم پزشکی از چند سال قبل رقم خورده و در سال 1402نیز 11هزار و 500دانشجوی پزشکی جدیدالورود داشتیم. این اتفاق در راستای مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی رخ داده است که 40درصد دانشجویان نیز تعهد خدمت به وزارت بهداشت دارند.
موضوع دوم، افزایش 200درصدی شهریه رشته‌های پیراپزشکی در دانشگاه آزاد است بدون اینکه در دفترچه آزمون این افزایش به داوطلبان اطلاع داده شده باشد. طبق تعرفه مصوب هیأت امنای دانشگاه آزاد، باید شهریه این رشته‌ها 40میلیون تومان باشد، اما این دانشجویان هنگام ثبت‌نام با شهریه 90میلیونی در هر ترم مواجه شده‌اند. آذر قلی‌زاده، مادر یکی از قبول‌شدگان در رشته پزشکی عمومی دانشگاه آزاد به همشهری گفته است:«براساس فرمول جدید ما تا پایان 7سال دوره پزشکی، باید 2میلیارد تومان شهریه بپردازیم درحالی‌که از قبل به ما اطلاع داده نشده است.»
دانشگاه آزاد تاکنون به حاشیه‌های این تصمیم پاسخی نداده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید