• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
یکشنبه 22 مهر 1403
کد مطلب : 237429
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Vm6xv
+
-

تولید برق به سرعت باد

توربین‌های بادی نقش مهمی در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و کاهش اثرات مخرب با تغییرات اقلیمی دارند

گزارش
تولید برق به سرعت باد

ساسان شادمان‌ منفرد-روزنامه‌نگار

توربین‌های بادی یکی از اصلی‌ترین فناوری‌های تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر در جهان امروز به ‌شمار می‌روند. این توربین‌ها از نیروی باد برای تولید برق استفاده می‌کنند و یکی از راهکارهای اصلی کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در نظر گرفته می‌شوند.

رکوردشکنی چینی‌ها
یک شرکت چینی به نام سانی به‌تازگی بزرگ‌ترین توربین بادی خشکی جهان را نصب کرده است. این نمونه ۱۵مگاواتی اوایل این هفته در استان جیلین در شمال شرق چین نصب شد. توربین SI-270150 که با دقت و علاقه خاصی نامگذاری شده است، دارای تیغه‌هایی به طول ۱۳۱متر است که در مساحتی به ‌اندازه 11زمین فوتبال می‌چرخد. گفته می‌شود که یک توربین ۱۵مگاواتی می‌تواند به‌تنهایی برق مورد نیاز 160هزار خانوار در یک سال را تولید کند. این توربین برای ۲۵ تا ۳۰سال کار طراحی شده و دارای چندین بهینه‌سازی در طراحی است تا این عمر مفید را تضمین کند. سیستم انتقال نیروی آن از یک محور پشتیبانی با سیستم بلبرینگ غلتکی مخروطی دوگانه تشکیل شده است که «ظرفیت باربری بالا و پایداری» را تضمین می‌کند. این موفقیت دیگری برای صنعت انرژی بادی چین است. تا سال۲۰۲۳، چین ۶۵درصد از ظرفیت جهانی انرژی بادی را در اختیار داشت و 4شرکت از 5تولیدکننده برتر توربین بادی جهان در این کشور قرار دارند.

انواع توربین‌های بادی
توربین‌های بادی محور افقی (HAWT): این نوع توربین‌ها رایج‌ترین نوع توربین‌های بادی هستند و در آنها محور چرخش به‌صورت افقی قرار دارد. این توربین‌ها معمولا به‌صورت وسیع در مزارع بادی بزرگ استفاده می‌شوند.
 توربین‌های بادی محور عمودی (VAWT): در این نوع توربین محور چرخش به‌صورت عمودی قرار دارد. این نوع توربین‌ها برای مناطق شهری و محیط‌هایی که باد در جهت‌های مختلف جریان دارد مناسب‌ترند، اما نسبت به توربین‌های محور افقی کارایی کمتری دارند.

مزایای استفاده
منبع انرژی تجدیدپذیر:
باد یک منبع طبیعی و تجدیدپذیر است که هیچ‌گاه تمام نمی‌شود.
 کاهش گازهای گلخانه‌ای: توربین‌های بادی در تولید برق هیچ ‌گونه آلاینده‌ای تولید نمی‌کنند و به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک می‌کنند.
 هزینه‌های پایین نگهداری: پس از نصب، توربین‌های بادی هزینه‌های نگهداری نسبتا کمی دارند و عمر مفید آنها معمولا بین 20 تا 25سال است.
 ایجاد اشتغال: توسعه مزارع بادی و صنعت توربین‌های بادی به ایجاد فرصت‌های شغلی در زمینه‌های مختلف، از تولید و نصب تا نگهداری و مدیریت کمک می‌کند.

کاربردها
مزارع بادی:
برای تولید برق در مقیاس بزرگ و انتقال آن به شبکه برق عمومی کاربرد دارند.
نیروگاه‌های بادی دریایی: توربین‌های بادی در سواحل و دریاها نصب می‌شوند و به‌دلیل شدت بیشتر باد در این مناطق بهره‌وری بالاتری دارند.
مصارف خانگی و تجاری کوچک: توربین‌های بادی کوچک برای تولید برق در خانه‌ها و شرکت‌های کوچک نیز استفاده می‌شوند.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید