چین یک مستند به اسکار معرفی کرد
چین فیلم مستند «غرقشدن لیبسبون مارو» مستندی از جنگ جهانی دوم به کارگردانی فانگ لی را بهعنوان نماینده خود در نودوهفتمین دوره جوایز اسکار فیلم بلند بینالمللی انتخاب کرد.
این نخستینباری است که از سال۱۹۷۹ که چین وارد این رقابت شد، یک فیلم مستند را به آکادمی معرفی کرده است، با این حال این انتخاب هم در روند انتخاب فیلمهای قبلی و برانگیزاننده احساسات
ملیگرایانه داخلی است.
این فیلم که فیلم افتتاحیه جشنواره بینالمللی فیلم شانگهای در ماه ژوئن بود، بخشی تقریبا مهم از سال۱۹۴۲ جنگ جهانی دوم را زنده میکند و درباره یک کشتی بینشان ژاپنی به نام لیسبون مارو است که از آن برای انتقال اسیران جنگی استفاده میشد و توسط نیروی دریایی آمریکا اژدر خورد. بیش از ۸۰۰ سرباز بریتانیایی با متلاشیشدن کشتی، جان خود را از دست دادند که یا بر اثر غرقشدن و یا تیراندازی ژاپنیها بود.
نزدیک به ۳۸۰ اسیر بریتانیایی هم توسط ماهیگیران چینی که در آن حوالی بودند و جان خود را برای نجات و پناه دادن اسرا در برابر نیروهای ژاپنی به خطر انداختند، نجات یافتند. فیلم هسته عاطفی خود را در شجاعت و فداکاری این قهرمانان معمولی چینی شکل داده است.
فنگ، کارگردان و تهیهکننده فیلم، سفرهای زیادی کرد تا داستان غرقشدن کشتی و تجربه بازماندگان آن را جمعآوری کند. این کارگردان که سابقهای طولانی در صنعت سینمای چین دارد و بهعنوان نقشهبردار اقیانوس نیز کار کرده، گفته در سراسر چین، بریتانیا، ژاپن، آمریکا و کانادا سفر کرده و اسرای جنگی بازمانده را ردیابی کرده و در نهایت ضمن مصاحبه با بیش از ۱۳۰نفر از فرزندان آنها دهها هزار عکس تاریخی جمعآوری کرده است تا داستان فیلم را به تصویر بکشد. تنها ماهیگیر زنده چینی که در نجات اسرا شرکت داشت و همچنین نخستین مورخی که به تحقیق عمیق در این زمینه پرداخته دیگر پایههایی هستند که این مستند را شکل دادهاند.
فیلم «غرقشدن لیسبون مارو» ۶سپتامبر اکران شد و امتیاز بالای ۹.۳ را در سایت دوبان چین کسب کرد و تاکنون حدود ۵ میلیون دلار در سینماهای چین فروش کرده که برای یک مستند در این کشور غیرمعمول است.