• یکشنبه 4 آذر 1403
  • الأحَد 22 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 24
دو شنبه 9 مهر 1403
کد مطلب : 236154
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/vgAK8
+
-

اسناد جنایت جنگی در غزه

آمارهای سازمان جهانی بهداشت گویای وحشی‌گری رژیم صهیونیستی است

اختصاصی همشهری
اسناد جنایت جنگی در غزه

گروه تندرستی

منطقه غزه، از متراکم‌ترین مناطق جهان از نظر جمعیت محسوب می‌شود. حالا تصور کنید در این منطقه متراکم، جنگی هم اتفاق بیفتد، آن وقت چه خواهد شد؟ این اتفاقی بود که از هفتم اکتبر سال گذشته درباره مردم غزه و فلسطین افتاد. صهیونیست‌ها از سال گذشته عملا دست به یک نسل‌کشی آرام در این منطقه زده‌اند که حالا نتایجش را می‌بینیم؛ نابودی زیرساخت‌های بهداشتی و پزشکی و در نتیجه شیوع بیماری‌ها و مرگ‌ومیرهای فراوان و ... . در آستانه یک سالگی این فاجعه انسانی، در این‌باره دکتر حنان بلخی، مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت نکته‌ها و آمارهایی را با ما در میان گذاشته است که عمق فاجعه اتفاق افتاده را نمایان می‌سازد. با هم نکته‌ها و آمارهای این مسئول را مرور می‌کنیم.


خطرهای دیگر
طبق ارزیابی اولیه منتشر شده توسط برنامه محیط‌زیست سازمان ملل، تأثیرات بی‌سابقه زیست‌محیطی جنگ در غزه شامل آلودگی سریع خاک، آب و هوا و خطرات آسیب‌های غیرقابل برگشت به اکوسیستم‌های طبیعی است. آوارهای ناشی از درگیری هم که بخش‌های وسیعی از غزه را پوشانده‌اند، خطرات قابل توجهی برای سلامت انسان و محیط‌زیست ازجمله گردوغبار و آلودگی با مهمات منفجر نشده، آزبست، زباله‌های صنعتی و پزشکی و سایر مواد خطرناک را ایجاد می‌کند.

دستورهایی که زندگی‌ها را عوض می‌کند
هر دستور تخلیه زندگی‌ها را دگرگون می‌کند و در هیچ مکانی نمی‌توان بقا یا دسترسی به مراقبت‌های پزشکی را تضمین کرد. پناهگاه‌ها و اردوگاه‌های بسیار شلوغ، خطر بزرگی برای شیوع بیماری‌های مسری ایجاد می‌کنند. علاوه بر بیماری‌های ثبت شده در این منطقه، موارد مشکوک به مننژیت و اوریون هم گزارش شده است؛ حتی یک مورد ابتلا به فلج اطفال هم گزارش شده که بی‌سابقه بوده است.

ویلچرها تمام شده‌اند
مواردی چون جراحت شدید اندام، قطع عضو، جراحات نخاعی، مغزی و سوختگی شدید، یک‌چهارم جراحات را تشکیل می‌دهند. در میان افراد آسیب‌دیده هزاران زن و کودک وجود دارند. خدمات توانبخشی بستری و پروتز در دسترس نیستند و موجودی محصولات کمکی، ازجمله ویلچر و عصا، تمام ‌شده است. محدودیت‌های موجود عملا کمک‌رسانی را غیرممکن می‌سازد و امکان تامین مجدد این اقلام فراهم نمی‌شود.

نابودی بافت زندگی و امید هزینه  واقعی  جنگ است
فهرست وحشتناک آمارها که هر ساعت بدتر می‌شود، ما را به یاد هزینه واقعی جنگ می‌اندازد که در مرگ‌های غیرمستقیم و از بین رفتن امیدها و آرزوهای یک نسل اثر می‌گذارد. بافت زندگی در غزه در برابر چشمان ما از هم پاشیده است. تخریب زیرساخت‌های حیاتی، از جمله سیستم‌های آب و فاضلاب، کل جمعیت را به خطر انداخته است. مناطق مسکونی در ویرانه‌ها قرار دارند و تقریبا دوسوم خانه‌های نوار غزه آسیب ‌دیده یا تخریب شده‌اند.


این جمعیت محروم‌شده
یک جمعیت به‌طور کامل از کمک‌های پایدار انسانی محروم شده‌اند. تعداد جان‌باختگان و معلولان هر روز در حال افزایش است که بیشترشان زنان و کودکان هستند. کارکنان شجاع بهداشتی، درمانی   و  ارائه کنندگان خدمات بشردوستانه تحت شرایطی غیرقابل تصور با خطرات بزرگی دست و پنجه نرم کرده و نگران ادامه‌ خدمت به جوامع خود هستند.

مأموریت‌هایی که رد می‌شود
نهادهای بشردوستانه با محدودیت‌های متعددی در برآورده کردن نیازهای مردم غزه مواجه هستند. در ‌ماه اوت (آگوست)، تعداد مأموریت‌های بشردوستانه که توسط مقامات اسرائیلی درخواست دسترسی آنها رد شده تقریبا دوبرابر شده است. به ناچار، تلاش‌های جمعی ما با توجه به محدودیت‌های موجود در زمین، بسیار کمتر از نیازهاست.

ویرانی نظام بهداشتی
نظام بهداشتی غزه که زمانی سطح قابل توجهی از مراقبت‌ها را ارائه می‌داد، اکنون ویران شده و تنها نیمی از بیمارستان‌ها با ظرفیت محدود کار می‌کنند. در سراسر نوار غزه به ‌ازای هر 13نفر یک تخت بیمارستانی وجود دارد. ظرفیت سیستم بهداشتی به‌ شدت کاهش یافته است؛ درحالی‌که نیازهای بهداشتی به ‌شدت رو به افزایش است.


این رنج نمی‌تواند ادامه داشته باشد
مدیر منطقه‌مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت: در بحران غزه، خواستار حفاظت از مراقبت‌های بهداشتی، توقف فوری درگیری‌ها و صلح عادلانه و پایدار هستیم. کمک‌های بشردوستانه باید بدون مانع به ‌دست نیازمندان برسد. مردم غزه نمی‌توانند بیشتر از این صبر کنند. هر روزی که بدون حل و فصل صلح‌آمیز می‌گذرد، روزی از رنج بی‌پایان برای غیرنظامیان بی‌گناه است. زمان اقدام اکنون است. غزه نمی‌تواند صبـــــر کنـــــــــــد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید