• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 7 مهر 1403
کد مطلب : 235977
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Z4Jk8
+
-

8‌مسیربرای‌گشت‌و‌گذاردرپایتخت

از افزایش ۱۰۰میلیارد تومانی بودجه حوزه گردشگری تا ایجادگذرهای تفریحی در دوره ششم مدیریت شهری

گزارش
8‌مسیربرای‌گشت‌و‌گذاردرپایتخت

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

عصر که می‌شود، همه می‌آیند و مقابل غرفه‌ها تجمع می‌شود. یکی نوشیدنی سفارش می‌دهد و دیگری منتظر است تا بشقاب غذا را تحویل بگیرد. عده‌ای دور هم نشسته‌اند و گپ می‌زنند و برخی هم مشغول دیدن صنایع‌دستی هستند. این حال‌وهوای گذرهای گردشگری است؛ گذرهایی که جاذبه گردشگری کلانشهر تهران هستند و به مقصد گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شده‌اند؛ ازاین‌رو مدیریت شهری قصد دارد در راستای رونق گردشگری پایتخت، ۸ گذر گردشگری جدید ایجاد کند. همچنین در این دوره بودجه حوزه گردشگری به ۱۰۰میلیارد تومان رسیده است.

تبادلات فرهنگی در مسیرهای گردشگری
گذر گردشگری برای تهران یک فرصت است؛ فرصتی که می‌تواند از یک‌سو زمینه‌ساز رونق صنعت گردشگری شود و از سوی دیگر درآمدهای پایدار شهر را افزایش دهد. در گذرهای گردشگری صرفا سرو غذا اتفاق نمی‌افتد؛ چراکه در این گذرها غرفه‌هایی برای عرضه انواع نوشیدنی‌های محلی و سنتی و...صنایع‌دستی و حتی مکانی برای نواخته شدن سازها و اجرای آوازهای سنتی و... پیش‌بینی‌شده است؛ بنابراین گذرهای گردشگری مکانی برای تبادلات فرهنگ و آداب‌ورسوم هم محسوب می‌شوند.

بازسازی گذرهای قدیمی
گذرهای سی‌تیر و باب‌همایون از گذرهای گردشگری قدیمی تهران هستند که ابتدا تنها چند غرفه عرضه غذا در این خیابان‌ها مشغول بودند و کم‌کم کافه سیار و غرفه‌های عرضه انواع نوشیدنی سردوگرم هم اضافه شدند. باتوجه‌ به مشکلات و چالش‌های ایجاد‌شده در خیابان سی‌تیر و نارضایتی شهروندان، در طرح بازنگری و بازسازی این گذر، با تصمیم مدیریت شهری غرفه‌ها جمع‌آوری شدند. گذر باب‌همایون هم با طراحی ویژه‌ای همچنان به فعالیت خود ادامه داد. 2گذر گردشگری در مناطق ۸ و ۹ هم بهره‌برداری شده و در اختیار شهروندان قرار گرفته است.





سیداحمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران:
علاوه بر مسیرهای گردشگری، تهران شهری با تمدن بیش از ۸هزار‌ساله است و وجود اماکنی چون عمارت مسعودیه، خانه‌موزه مقدم، باغ نگارستان، خانه اتحادیه و... ظرفیت‌هایی هستند که می‌توان از آنها برای جذب گردشگر استفاده کرد؛ البته عمارت‌های تاریخی دیگری هم در تهران وجود دارند که می‌توان با احیا و مرمت آنها، دامنه گردشگری پایتخت را گسترده‌تر کرد. نمونه این بناها عمارت کوشک امیرسلیمانی (منطقه ۱۵) است که مرمت آن آغاز شده است. زندان هارون‌الرشید در مسگرآباد (منطقه ۱۵) هم ظرفیت دیگری است که بازسازی می‌شود. البته این ملک در اختیار سازمان اوقاف بوده و نیاز است تا شهرداری تهران طبق توافق با این سازمان مقدمات بازسازی و مرمت بنا را فراهم کند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید