مریم سرخوش-دبیر تندرستی
بیمارشدن ربطی به روز، ماه و فصل خاصی ندارد، اما برخی بیماریها در فصلهای خاصی از سال شیوع بیشتری دارند. پاییز هم بیماریهای خودش را دارد و با تغییرات آب و هوایی، چالشهای بهداشتی خاص آغاز میشود. بهدلیل نوسانات دما، بادهای خنک و باران بیشتر، افزایش آلرژنها و گذر از روزهای گرم تابستان به روزهای خنک، بیماریها شیوع بیشتری دارند و دو گروه هم بیشتر تحتتأثیر قرار میگیرند؛ کودکان و سالمندان. به همین دلیل درک این بیماریهای رایج و اقدامات پیشگیرانه میتواند به افراد در حفظ سلامت در این فصل کمک کند.
آسم و آلرژی، سرماخوردگی، سینوزیت، آنفلوآنزا و عفونتهای ویروسی از بیماریهای شایع در فصل پاییز هستند. نزدیک به 5سال هم میشود که کرونا به این فهرست اضافه و به یکی از رایجترین بیماریهای ماههای سرد سال بدل شده است.
دلیل اهمیت بیماریهای ویروسی مسری بودنشان است که با توجه به شروع مدارس، شیوع بیشتری در میان دانشآموزان دارند. البته جای نگرانی هم نیست چون عمده بیماریهای خفیف در فصل پاییز با رعایت نکات بهداشتی، استراحت کافی در منزل و خوردن غذاهای گرم مانند سوپهای مقوی بهبود پیدا میکنند و موارد شدیدتر نیاز به مراجعه به پزشک و درمان دارویی دارند.
اما مشکل اینجاست که اغلب افراد آگاهی کمی دارند و در مواجهه با یک سرماخوردگی ساده نسبت به مصرف خودسرانه داروها اقدام میکنند. به همین دلیل تأکید میشود که بیماریهای فصل پاییز و علائم آنها را بیشتر بشناسید تا درصورت بروز بیماری به شکل خفیف همان نکات ساده بهداشتی را رعایت کنید و در مواجهه و تشدید علائم راهی مطب پزشک و مراکز درمانی شوید. مسئله مهم دیگر آگاهی از روشهای پیشگیری درباره این بیماریهاست و اینکه با چه اقداماتی میتوان سیستم ایمنی بدن را در آغاز روزهای سرد سال تقویت کرد یا درباره بروز اختلالات عاطفی که در این فصل شیوع بیشتری دارد، چه اقدامات خودمراقبتی و تمرینهای فیزیکی توصیه میشود. در این شماره از ضمیمه همشهری تندرستی در گفتوگو با متخصصان و کارشناسان بیماریهای فصل پاییز، تغذیه مناسب این فصل و راهکارهای پیشگیری یا کاهش ابتلا به این بیماریها بررسی شده است.
یکشنبه 25 شهریور 1403
کد مطلب :
234855
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/wjB2z
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved