۵ توصیه برای کاهش ریسک بیماریهای قلبی
۳۰ تا ۴۰درصد دانشآموزان ایرانی اضافه وزن دارند که زنگ خطر بیماریهای قلبی برای ۱۰سال آینده است
«سن مصرف دخانیات در کشور کاهش پیدا کرده و به همین دلیل بیماریهای قلبی به سنین پایینتر رسیده است.» دکتر وحید اسلامی، فلوشیپ آنژیوپلاستی و عضو هیأتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در اینباره به همشهری میگوید: «اگر در گذشته سکته قلبی در یک فرد ۳۵ ساله برای ما نادر بود اکنون به امری عادی تبدیل شده است. عادت اشتباه کمتحرکی هم در سنین پایین در حال افزایش است و همین حالا برخی آمارها نشان میدهد که ۳۰ تا ۴۰درصد دانشآموزان اضافه وزن دارند که زنگ خطر برای ۱۰سال آینده خواهد بود.»
با این دردها به پزشک مراجعه کنید
اسلامی با بیان اینکه برخی بیماران با تأخیر برای درمانهای قلبی مراجعه میکنند، عنوان میکند: «فاکتورهای اصلی که برای تشخیص بیماریهای قلبی برای ما مهم هستند، دردهایی است که در وسط قفسه سینه احساس میشود، بیشتر از یکی دو دقیقه طول میکشد و به 5دقیقه هم میرسد و همچنین دردهایی که با فعالیت بیشتر و با استراحت بیمار بهتر شوند. درمجموع درباره علت اصلی بیماریهای قلبی-عروقی این مسئله مهم است که یک فرد با فعالیت فیزیکی نسبت به قبل، فشار یا سنگینی در قفسه سینه حس کند که جزو عوامل بسیار حیاتی برای بیماریهای قلبی - عروقیاست.»
توصیههای پزشکی
این پزشک با بیان اینکه ۱۶۰ هزار مرگ قلبی و عروقی سالانه در کشور رخ میدهد و از هر ۵ نفر یک نفر بهدلیل سکته قلبی فوت میکند، به چند اقدام برای کاهش فاکتورهای خطر برای بیماریهای قلبی اشاره میکند:
فعالیت ورزشی بسیار اهمیت دارد و هر فرد اگر بتواند روزانه ۲۰ دقیقه فعالیت هوازی داشته باشد، اتفاق خوبی است. نیازی به انجام یک ورزش خاص نیست و یک پیادهروی تند هم این هدف را محقق میکند.
از نظر دیابت هم قند خون باید کاملا کنترل و داروهای مناسب دریافت شود.
برای فشار خون هم ضرورت دارد که قبل از صبحانه و شام این مسئله چک شود. اگر فشار خون عدد مناسب (ماکسیمم زیر ۱۳۰ و مینیمم زیر 80) نداشتند حتما به پزشک مراجعه کنند.
مصرف نمک هم کاهش پیدا کند و دخانیات ازجمله سیگار و قلیان حذف شود.