• پنج شنبه 7 تیر 1403
  • الْخَمِيس 20 ذی الحجه 1445
  • 2024 Jun 27
چهار شنبه 30 خرداد 1403
کد مطلب : 227822
+
-

چرا صهیونیست‌ها از جنگ با حزب‌الله واهمه دارند؟

اسرائیل برای جنگ تمام‌عیار با مقاومت لبنان با چالش‌های متعددی روبه‌روست

«اسرائیل در حال حاضر گزینه‌های خوبی پیش‌روی خود ندارد اما بدترین آنها درغلتیدن به ورطه جنگ تمام‌عیار با حزب‌الله لبنان است.» این بخشی از گزارش روزنامه عبری‎زبان هاآرتص است که عمیقا نسبت به جنگ احتمالی تمام‌عیار اسرائیل با حزب‌الله ابراز نگرانی کرده است.
مدتی است که زمزمه حمله اسرائیل و لبنان بالا گرفته؛ اقدامی که بنا بر اذعان تحلیلگران در تل‌آویو می‌تواند طومار دولت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر افراطی ‎صهیونیست‌ها را درهم بپیچد. ألون بن‎دیوید تحلیلگر نظامی اسرائیلی، گفته تقریبا تمام سطوح سیاسی در تل‌آویو از وقوع جنگ در جبهه لبنان نگران هستند چون نمی‌دانند که سرنوشت چنین جنگی به کجا ختم می‌شود. در ادامه به برخی از چالش‌های پیش‌روی تل‌آویو برای جنگ احتمالی تمام عیار با حزب‌الله می‎پردازیم.


برتری نظامی حزب‌الله
بنا بر اذعان صهیونیست‌ها، حزب‌الله لبنان بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار موشک با میانگین ظرفیت شلیک ۱۵۰۰موشک در روز دارد. اغلب تحلیلگران با اذعان به فروپاشی برتری هوایی پیشین اسرائیل معتقدند موفقیت حزب‌الله در حمله پهپادی به اهداف متعدد در اراضی اشغالی و همچنین ساقط کردن پهپادهای دشمن نشان داده که نه‌تنها در عرصه دفاعی که در بخش هجومی نیز برتری قابل‌توجهی دارد. اسپوتنیک می‎نویسد: «حزب‎الله دیگر حزب‎الله سال2006 نیست و به ارتش پارتیزانی تبدیل شده که تجربه عملی جنگ را هم دارد و به انواع تسلیحات مدرن مجهز است، پس جنگ اسرائیل با لبنان را به‌هیچ‌وجه نمی‌توان با جنگ غزه مقایسه کرد.»

تشدید فشارهای بین‌المللی
دولت نتانیاهو همین حالا هم ماه‌هاست که در عرصه بین‌المللی عمیقا منزوی شده و جز آمریکا که از ابتدای جنگ آشکارا از نسل‌کشی فلسطینیان حمایت کرده اغلب کشورهای جهان - حتی متحدان اروپایی‌اش - ترجیح داده‌اند تا از این رژیم فاصله بگیرند. بر این اساس طولانی‌تر شدن جنگ شاید به بقای دولت نتانیاهو در چند هفته یا چند ماه آینده کمک کند اما انزوای بیش از پیش صهیونیست‌ها در عرصه جهانی را به‌دنبال خواهد داشت. براساس آخرین نظرسنجی‌هایی که از 15کشور جهان انجام شده، یک نفر از هر 3نفر در کشورهایی چون عربستان، امارات، انگلیس و آمریکا معتقدند که باید روابط با اسرائیل را قطع و برندهای حامی این رژیم را تحریم کرد.

محدودیت‎های داخلی
گذشته از فشارهای بین‌المللی و محدودیت‌های نظامی، دولت نتانیاهو برای جنگ تمام‌عیار با لبنان محدودیت‌های داخلی هم دارد. بحران‌های سیاسی و اختلافات داخلی در کنار نگرانی عمیق صهیونیست‌ها از تخریب گسترده زیرساخت‌‎ها باعث شده تا بسیاری در تل‌آویو نسبت به ماجراجویی دولت نتانیاهو در مرزهای شمالی نگران باشند. سلیمان مسوده، تحلیلگر سیاسی، گفته سطوح مختلف سیاسی در تل‎آویو به هیچ‎وجه نمی‌خواهند جنگ به شمال کشیده شود به‌ویژه اینکه بخش عمده‎ای از ساکنان اراضی اشغالی برای وقوع جنگ مرگبار دیگری در مرزهای شمالی آمادگی ندارند.

تبعات سنگین اقتصادی
 از ابتدای هفتم اکتبر حملات حزب‌الله نزدیک به یک میلیارد و ۶۰۰میلیون دلار خسارت به اسرائیل وارد کرده و نرخ بیکاری را در مناطق شمالی تشدید کرده است. کارشناسان اقتصادی در تل‌آویو هشدار داده‌اند جنگ تمام‌عیار با لبنان می‌تواند به معنی کاهش 2درصدی نرخ رشد اقتصادی باشد که با توجه به هزینه‌های سنگین فعلی جنگ غزه، رقم بسیار بالایی است. گفته شده، هزینه‌های جنگ محدود احتمالی با حزب‌الله به بیش از ۳۰میلیارد دلار خواهد رسید؛‌ این در حالی است که تل‌آویو همین حالا هم برای تامین هزینه جنگ غزه با مشکلات جدی روبه‌روست.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید