سرمایهگذاری در بورس میتواند نقش بسیار زیادی در رونق اقتصادی داشته باشد چون با این کار منابع مالی موردنیاز بنگاههای اقتصادی برای توسعه فعالیتها تأمینشده و درنتیجه رونق کسبوکار، اشتغالزایی و رشد و شکوفایی اقتصاد کشور را بهدنبال خواهد داشت.
مهمترین مزایای بورس برای سرمایهگذاران به شرح زیر است:
کسب درآمد: سرمایهگذاری در بورس اگر همراه با تجزیه و تحلیل مالی و بهصورت آگاهانه باشد، از 2طریق این هدف را تأمین میکند؛ یکی دریافت سود نقدی (DPS) و دیگری افزایش قیمت سهام.
امنیت و شفافیت در سرمایهگذاری
یکی از مهمترین مزایای سرمایهگذاری در بورس، امنیت در سرمایهگذاری و برخورداری از حمایت قانون و مقررات است. همچنین شرکتهایی که در آنها سرمایهگذاری میکنید موظف هستند تمامی اطلاعات حائز اهمیت خود اعم از اطلاعات مالی، برنامهها و... را به سازمان بورس اعلام کنند.
حفظ سرمایه در مقابل تورم: ارزش پول در طول زمان خودبهخود کاهش مییابد و با توجه به تورم موجود در جامعه درصورتیکه افراد پساندازهای خود را در جای مناسبی سرمایهگذاری نکنند، ارزش آن کاسته خواهد شد. افراد با خرید سهام یک شرکت درواقع به نسبت سهمی که خریداری کردهاند، در منافع این شرکت یعنی داراییهای شرکت و همچنین سود و زیان آن سهیم میشوند.
قابلیت نقدشوندگی: یکی از ویژگیهای یک دارایی خوب، این است که قابلیت نقدشوندگی بالایی داشته باشد؛ یعنی بتوان آن را سریع به پول نقد تبدیل کرد. همین ویژگی از مهمترین مزیتهایی است که بورس را از بازارهای دیگر بهخصوص مسکن جدا و افراد زیادی را جذب خود کرده است.
جمعبندی
بورس ازجمله بازارهای معاملاتی است که نقش بسزایی در رشد اقتصادی دارد. درواقع، این بازار با جمعآوری پساندازهای خرد و کلان بستری برای کسبوکار و رونق اقتصادی فراهم میکند.طبیعتا در طول زمان، اولا ارزش داراییهای شرکت متناسب با تورم افزایش مییابد و ثانیا شرکت بر اثر فعالیتهای اقتصادی که انجام میدهد سود قابلقبولی بهدست میآورد. در نتیجه، افرادی که اقدام به خرید سهام شرکتها میکنند میتوانند سرمایه خود را در مقابل تورم حفظ کنند. در نتیجه، سرمایهگذاری در بورس هم برای شرکت و هم برای سرمایهگذار میتواند مفید باشد.
مزیتهای سرمایهگذاری در بورس
در همینه زمینه :