• دو شنبه 4 تیر 1403
  • الإثْنَيْن 17 ذی الحجه 1445
  • 2024 Jun 24
یکشنبه 13 خرداد 1403
کد مطلب : 226649
+
-

خاموش کن و جایزه بگیر

خاموش کن و جایزه بگیر

شاید برایتان عجیب باشد، اما عامل بخش عمده‌ای از خاموشی‌ها و بی‌برقی‌ها خود ما شهروندانیم. در چند سال گذشته خیلی از ما نبود برق و جدول خاموشی را تجربه کردیم و اگر بارندگی به میزان کافی نباشد و صرفه جویی در مصرف اتفاق نیفتد، قاعدتا امسال هم احتمال تکرار قطعی‌‌ برق در کشور وجود خواهد داشت. همانطور که می‌دانید کشور برای خودکفایی در تأمین برق، نیازمند اصلاح الگوی مصرف است.
البته در کل کشور، بسیاری از مشترکان برق خانگی با رعایت الگوی مصرف برق در رده کم مصرف‌ها هستند، اما تعداد کمی از مشترکان با مصرف برق، بیشتر از الگوی تعیین شده، ضربات جبران‌ناپذیری به صنعت برق کشور وارد می‌کنند. در دهه‌های گذشته هزینه تأمین انرژی اقلیت پرمصرف از جیب همه مردم پرداخت می‌شد، یعنی نظام عدالت‌محوری برای تعرفه‌گذاری قیمت برق شکل نگرفته بود و هر فرد با هر میزان مصرف برق، یک تعرفه ثابت پرداخت می‌کرد. اما اکنون در تعرفه‌گذاری جدید قیمت برق براساس میزان مصرف مشترکان خواهد بود و مصرف بیش از حد، جریمه به همراه دارد. البته در مقابل طرح‌های تشویقی هم برنامه‌ریزی شده تا مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت   و صرفه‌جویی می‌کنند، جایزه بگیرند. طبق آخرین اظهارنظر سخنگوی صنعت برق، امسال خانوار‌هایی که در مصرف برق صرفه‌جویی کنند، علاوه بر تخفیف در قبض، ۳۰۰ خودروی اتومات و لوازم خانگی هم جایزه می‌گیرند.
بنابراین بهتر است کمی در مصرف برق تجدید نظر کنیم و الگوی مصرفی‌مان را تغییر دهیم. اگر تا پیش از این برایتان مهم نبود که در ساعات پیک مصرف، وسایل برقی را روشن و خانه را چراغانی کنید، از این به بعد، هم برای اینکه پول اضافی پرداخت نکنید، هم به‌خاطر اینکه مجبور به تحمل خاموشی‌ها نباشید و هم برنده جایزه شوید، باید در مصرف این انرژی صرفه‌جویی کنید.
ضمن اینکه این خاموشی‌ها تنها برای مشترکان خانگی نیست و مشترکان صنعتی و کشاورزی هم شامل این خاموشی‌ها شده و ضرر زیادی متحمل می‌شوند. در نتیجه صرفه‌جویی در مصرف برق همراه با اصلاح الگوی مصرف، 2 شاه‌کلید اصلی همکاری و مشارکت مردم برای گذر از این دوره خطیر خواهد بود و اگر رعایت شود، می‌توان مشکل تأمین برق را برای همیشه حل کرد.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید