برگرفته از کتاب فرهنگ بروبچه های ترون
نوشته مرتضی احمدی
قائوت: مخلوطی از آرد نخودچی، شکر یا خاکه قند، هل و زنجبیل کوبیده.
قارقارک: با کنایه به هوایپمای پرسروصدا و همچنین صدای وسایل نقلیه کهنه و فرسوده گفته میشود.
قد علم کردن: سر بلند کردن، سینه سپر کردن، شاخ شدن.
قضا قورتی: اتفاقی، شانسی، ناخواسته (همچنین: قزن قورتی).
قُلتشن: آدم گردنکلفت، هیکلدار، زورمند و زورگو.
قندپهلو: چای دیشلمه، چای تلخ.
کاراقوزی: بیسر و پا، بیکاره، بیوجود، ولگرد.
کباب رو تخم: نوعی غذاست که به این ترتیب درست میکنند: مقداری کره روی سینی لبهدار میریزند و روی آتش میگذارند، بعد چند سیخ کباب کوبیده نیمپز را داخل سینی میگذارند و تعدادی تخممرغ روی کبابها میشکنند تا بپزد و «کباب رو تخم» آماده شود.
کُتل: نوعی علامت که در مراسم عزاداری پیشاپیش دسته سینهزنی حرکت داده میشود.
کِرِخ: بیحس، مست.
کف رفتن: پنهان از چشم دیگران برداشتن و مخفی کردن (همچنین: کش رفتن، یواشکی برداشتن).
گاگارامپ: صدای پرت شدن تیر و تخته و اشیای سنگین به زمین، انفجار شدید و پیاپی از دور و نزدیک.
گُرم بازو: قدرت، ورزیدگی بازو.
گِل و شل: گل رقیق و زیاد که سطح کوچه و خیابان را بعد از بارندگی بپوشاند.
لااقل: حداقل، کمتر، دستکم.
لب لبو: نوعی آجیل که طرز تهیه آن به این ترتیب است که مغز تلخ زردآلو اَنک را پس از شیرین کردن با پودر گلپر و آبلیمو و نمک بو میدهند.
دو شنبه 18 تیر 1397
کد مطلب :
22606
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/o64L
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved