حال و هوای انتخاباتی در 15استان
90کاندیدا برای کسب 45کرسی باقیمانده از 290کرسی مجلس تا 8صبح پنجشنبه، 20اردیبهشت به رقابت میپردازند
علیرضا احمدی-روزنامهنگار
تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در حالی از بامداد 13اردیبهشتماه آغاز شد که 90کاندیدا برای کسب 45کرسی باقیمانده از 290کرسی مجلس شورایاسلامی به رقابت میپردازند؛ رقابتی که تا 8صبح پنجشنبه، 20اردیبهشتماه ادامه خواهد داشت. ماراتن انتخابات مجلس دوازدهم که از اسفندماه1402 آغاز شده در شرایطی روز جمعه، 21اردیبهشتماه1403 به خط پایان میرسد که رقابتهای انتخاباتی در 15استان کشور به اوج رسیده و کاندیداها در 21حوزه انتخابیه درحال فعالیتهای انتخاباتی بهمنظور جلبنظر مردم هستند.
دراین میان رقابتهای انتخاباتی در استان تهران حالوهوای دیگری بهخود گرفته است؛ رقابت 34کاندیدا برای کسب 16کرسی نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و همچنین ورامین، پیشوا و قرچک رقابتها در این حوزه را در کانون توجه رسانهها و افکارعمومی قرار دادهاست.
در چنین شرایطی اگرچه رقابت انتخاباتی در تهران تنها در اردوگاه اصولگرایی در جریان است، اما کاندیداهای منسوب به جریان اصلاحطلبی نیز در برخی حوزهها به دور دوم راه یافتهاند؛ موضوعی که سبب شده در این دور از انتخابات نیز رقابت میان اصلاحطلبان و اصولگرایان جریان داشته باشد.
رویکرد اصلاحطلبان در دور دوم
طی روزهای اخیر تحرکات انتخاباتی محدود به جریانهای اصولگرایی نبوده و جریانهای اصلاحطلب نیز فعالیتهایی را برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم داشتهاند. براین اساس هم بود که حزب اعتماد ملی اعلام کرد از کاندیداهایی که گرایش اصلاحطلبی یا متمایل به اصلاحطلبان داشته باشند، حمایت خواهد کرد. براساس برخی گمانهزنیها در اردوگاه اصلاحطلبی، ندای ایرانیان، کارگزاران سازندگی، اعتمادملی و اعتدال و توسعه ازجمله احزاب اصلاحطلبی هستند که از برخی کاندیداهای به دور دوم راه یافته در نقاط مختلف کشور حمایت میکنند.
رقابت در اردوگاه اصولگرایی
ترکیب کاندیداهای حاضر در دور انتخابات مجلس دوازدهم در تهران نشان میدهد در این حوزه انتخابیه رقابت تنها در اردوگاه اصولگرایی جریان دارد. براین اساس هم بود که طی روزهای اخیر شاهد انتشار فهرستهای مختلفی از این جریان بهمنظور رقابت در تهران بودهایم؛ فهرستهای چندگانهای که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.