• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
سه شنبه 11 اردیبهشت 1403
کد مطلب : 223855
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wjzzz
+
-

پرتاب به آینده با اینترنت 5.5G

راه‌اندازی اینترنت 5.5G در چین نویددهنده گسترش سرعت شبکه اتصال در سراسر جهان تا چند سال آینده است

گزارش
پرتاب به آینده با اینترنت 5.5G

زهرا خلجی-روزنامه‌نگار

چین اینترنت 5.5G را در ماه‌های گذشته به شکل آزمایشی در چند نقطه کلید زده است و این یعنی با توجه به سرعت بالای فناوری، باید به‌زودی شاهد گسترش شبکه پیشرفته 5.5G در دنیا باشیم. شبکه5G از سال2019 با هدف دستیابی به سرعت و پوشش‌دهی بالاتر، در حال جایگزینی شبکه4G است. بسیاری از کشور‌ها از جمله چین، کره‌جنوبی، ایالات متحده و کشور‌های اروپایی به‌سرعت نسل جدید اینترنت 5G را در اپراتورهای خود راه‌اندازی کرده‌اند. در کشور ما نیز تاکنون چند دکل مخصوص این اینترنت پرسرعت تدارک دیده شده است و گوشی‌های اندروید و iOS مدل جدید آن را پشتیبانی می‌کنند. البته در نسخه نوین‌تر یعنی 5.5G از آنجا که فعلا چین موفق به توسعه این شبکه شده است، گوشی‌های هوشمند چینی مبتنی بر سیستم ‌عامل اندروید برندهایی از جمله هواوی و شیائومی برای آن طراحی شده است.

فناوری 5G چیست؟
نسل پنجم اینترنت موبایل یا 5G، بر 3ویژگی اصلی تمرکز دارد.
ارتباطات با تأخیر بسیار کم که مناسب برای اپلیکیشن‌های حساس به تأخیر مانند بازی‌های آنلاین و خودروهای خودران است.
پهنای باند بالا که باعث افزایش سرعت در انتقال داده‌ها در شکل دانلود و آپلود می‌شود.
اتصال دستگاه‌های زیاد که توانایی پشتیبانی از تعداد زیادی دستگاه به‌طور همزمان، مفید برای اینترنت اشیا (IoT) را شامل می‌شود. البته با گذشت 5سال از راه‌اندازی این نسل نوین، همچنان نرخ نفوذ این شبکه در بین مصرف‌کنندگان بسیار پایین است و فقط 1.6میلیارد مشترک به شبکه ‌5G دسترسی دارند. پیش‌بینی می‌شود تعداد اتصال به 5G تا سال۲۰۳۰ به 5.5میلیارد برسد.

برتری 5.5G
شبکه 5.5G که با عنوان 5G پیشرفته هم شناخته می‌شود، برای رفع نیازهای فزاینده به شبکه‌های بسیار سریع‌تر و قابل اعتمادتر از سوی چینی‌ها طراحی شده است. این تکنولوژی شامل چند بهبود کلیدی است.
سرعت‌های بالاتر: اینترنت5.5G قصد دارد سرعت‌های انتقال داده‌ها را به سطحی فراتر از توانایی‌های 5G برساند که به‌گفته کارشناسان تا 10برابر اینترنت نسل قبل‌تر از خود خواهد بود. این یعنی سرعتی برابر با 10گیگابایت در ثانیه.
پایداری بهتر: این نسل جدید شبکه اتصال، به‌دنبال بهبود پایداری شبکه در مناطق شلوغ و دورافتاده است که باعث بهبود تجربه کاربری در همه مدیوم‌های قابل استفاده برای کاربر می‌شود.
کاهش تأخیر: با کاهش تأخیر در ارتباطات، 5.5G  اجازه می‌دهد که اپلیکیشن‌های حساس‌تر به زمان مانند روبات‌های جراحی‌های از راه دور و خودروهای هوشمند به شکل مؤثرتری عمل کنند.
امنیت بهبود یافته: امنیت ارتقایافته در 5.5G  به‌ویژه برای داده‌های حساس و ماموریت‌های بحرانی که نیاز به حفاظت از اطلاعات دارند، طراحی شده است.

مقایسه فنی
در حالی 5G قادر است پاسخگویی به نیازهای کنونی را برآورده سازد که 5.5G می‌تواند این توانایی‌ها را به سطوحی بسیار بالاتر ببرد. برای مثال، اگر شبکه اتصال5G می‌تواند تا 5گیگابایت بر ثانیه سرعت ارائه دهد، 5.5G امیدوار است این رقم را دوبرابر کرده و به 10گیگابایت بر ثانیه برساند، همچنین تأخیر در 5G که حدود یک میلی‌ثانیه است در 5.5G به‌شدت کاهش یافته و به کمتر از نصف خواهد رسید.

نتیجه‌گیری
5.5G نه‌تنها قرار است ارتباطات موبایل را به سطح بعدی ببرد، بلکه باعث تسهیل به‌کارگیری فناوری‌های آینده مانند واقعیت ترکیبی، خودروهای خودران و شهرهای هوشمند می‌شود. با این حال، باید منتظر ماند و دید که چگونه این فناوری در سال‌های آینده عملی و پیاده‌سازی خواهد شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :