• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403
کد مطلب : 223464
+
-

زندگی پارچه‌ای

زندگی پارچه‌ای

می‌گویند ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان لازم است تا ظروف پلاستیکی در طبیعت از بین بروند. با این حال همچنان پلاستیک نقش بسیار پررنگی در زندگی امروز ما بازی می‌کند. هرخانواده روزانه 5تا 7کیسه پلاستیکی وارد چرخه مصرف می‌کند که نیمی از آنها فقط یک‌بار استفاده شده و درخوش بینانه‌ترین حالت راهی مکان‌های دفن می‌شوند که به واسطه تجزیه‌پذیری طولانی مدت، باری سنگین و غیرقابل هضم برای زمین است.
شاید یکی از مهـم‌ترین دلایل مصرف نامتعارف کیسه‌هـای پلاستیکی درکشور ما، دسترسی راحـــت و ارزان آنها باشد. هرچند در سال‌های اخیر کمپین‌ها و شعارهای متعددی برای کاهش استفاده از پلاستیک شکل گرفته، اما همچنان میزان سرانه مصرف پلاستیک در ایران بالاست و به روایت آمارهای رسمی، کشور ما به‌عنوان هفدهمین تولید‌کننده بزرگ پلاستیک در دنیا سالانه حدود ۱۸۵ هزار تن پلاستیک تولید می‌کند. یکی از منابع توزیع کیسه‌های پلاستیکی در ایران هم، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، میادین میوه‌وتره بار و حتی خواربار فروشی‌های خرد است.
جالب است بدانید که برای کاهش مصرف و پیشگیری از آثار مخرب، استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در ۷۴ کشور به‌صورت کامل ممنوع و در ۳۶ کشور نیز توزیع آن همراه با پرداخت هزینه‌های زیاد بوده که این امر به کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیک کمک زیادی کرده است. در کشور ما هم البته کارهایی انجام شده، ازجمله اینکه به تازگی در فروشگاه شهروند برای مشتریانی که از کیسه پارچه‌ای استفاده می‌کنند، جایزه نقدی درنظر گرفته شده است. یعنی اگر برای خرید به هر یک از شعب این فروشگاه بروید و با خودتان کیسه پارچه‌ای ببرید تا خریدهایتان را درون آن بگذارید، مبلغی را به‌عنوان جایزه دریافت خواهید کرد.
ضمن اینکه در این فروشگاه با آموزش ترویج فرهـنگ کاهش مصرف پلاستیک به صندوقداران و کارکنان فروشگاهی، متناسب با میزان خرید و نیاز مشتریان به آنان کیسه داده می‌شود که این امر توانسته تا حدود زیادی به کنترل مصرف نایلکس در فروشگاه‌ها کمک کند.
البته پیش از این هم در میادین میوه‌وتره‌بار شهرداری، استفاده از کیسه پلاستیکی محدود شده بود تا مردم بیشتر از پاکت‌های کاغذی یا کیسه‌های پارچه‌ای استفاده کنند.
در نهایت اینکه گویا تشویق مشتری‌ها به استفاده از کیسه پارچه‌ای در فروشگاه شهروند، حسابی مورد استقبال فعالان محیط‌زیست قرار گرفته و امید است که در باقی فروشگاه‌ها نیز اجرایی شود.‌

 

این خبر را به اشتراک بگذارید