• جمعه 30 آذر 1403
  • الْجُمْعَة 18 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 20
سه شنبه 4 اردیبهشت 1403
کد مطلب : 223210
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/vgyDX
+
-

مرکز کشف استعدادهای فوتبالی

مرکز کشف استعدادهای فوتبالی

   موضوع: زمین‌های خاکی
     ویژگی: محل رشد فوتبالیست‌های معروف تهران

دهه 40را باید عصر شکوفایی فوتبال در محله‌های پایتخت دانست. طرشت یکی از محله‌هایی بود که از همان دوره به جایی برای کشف فوتبالیست‌های مستعد تبدیل شد و فوتبالیست‌های زیادی از زمین‌های خاکی این محله به باشگاه‌های بزرگ و اسم و رسم‌دار تهران راه پیدا کردند. محمدصادق لطفعلی‌خانی، فوتبالیست قدیمی طرشت، درباره روند عجین شدن فوتبال با تار و پود محله طرشت می‌گوید: «از اواخر دهه 40و همزمان با اوج‌گیری تب فوتبال در پایتخت، تیم‌های فوتبال یکی پس از دیگری در طرشت متولد شدند. مشعل، نخستین تیمی بود که تشکیل شد و تیم‌های دیگر هم آرام‌آرام از راه رسیدند. تیم‌های زرین، کهن، دلاور، ستاره آبی، طوفان و... ازجمله تیم‌هایی بودند که نطفه آنها در زمین‌های خاکی گذاشته شد و جالب اینکه هر کدام از این تیم‌ها برای خودشان یک زمین خاکی داشتند.»
تشکیل تیم‌های فوتبال در زمین‌های خاکی طرشت و برپایی مسابقات محلی در دهه 40کار سهل و آسانی نبوده و با مصایب زیادی همراه بوده است. فوتبالیست‌های طرشتی قبل از شروع هر بازی، سنگ و کلوخ‌ها را با شن‌کش از داخل زمین جمع می‌کردند تا همه‌‌چیز برای برپایی یک مسابقه محلی مهیا شود و تماشاگران دور تا دور زمین خاکی حلقه بزنند. لطفعلی‌خانی معتقد است داستان شکل‌گیری تیم‌های فوتبال طرشت هیچ شباهتی با روند تشکیل تیم‌های فوتبال در سایر محله‌های تهران نداشت: «ایجاد زمین‌های خاکی و حتی تشکیل تیم‌های فوتبال با سنت‌های قومی و قبیله‌ای طرشت ارتباط تنگاتنگی داشت. یکی از سنت‌های رایج این بود که دوستان و همسایه‌ها یا اقوام دست به‌دست هم یک تیم فوتبال تشکیل می‌دادند؛ به‌طور مثال، تیم ستاره آبی را پسرعموها تشکیل دادند و تیم کهن را پسر سرایدار مدرسه به اتفاق دوستانش راه انداخت. ارتباطات فامیلی گاهی در خلال مسابقات محلی خودش را نشان می‌داد و هر طایفه‌ای تیم خودش را تشویق می‌کرد، اما دورهمی اهالی طرشت در زمین‌های فوتبال، فارغ از هر نتیجه‌ای که حاصل می‌شد، دلچسب بود.»
تیمداری یکی از سنت‌های فوتبال‌دوستان طرشتی در سال‌های دور بوده است. رسم بر این بود که بزرگان محله مسئولیت سرپرستی تیم‌ها را بر عهده می‌گرفتند و زمان و مکان مسابقات محلی را انتخاب می‌کردند. نظم در برپایی مسابقات و وجود زمین‌های خاکی متعدد، آرام‌آرام طرشت را به یکی از کانون‌های مهم فوتبال در پایتخت بدل کرد و مسابقات دوره‌ای بسیاری در این محله انجام می‌شد.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید