موج جدید مبارزه سیستمی با فساد
فساد کُشی
استعفای معاوناول قوهقضاییه را باید مثال نقضی برا ی برخی ادعاها درباره وجود فساد سیستماتیک دانست
علیرضا احمدی-روزنامهنگار
خبر استعفای معاوناول قوهقضاییه بهمنظور ازبینبردن شائبه هرگونه اعمال نفوذ در پرونده فرزندانش در حالی مورد توجه رسانهها و افکار عمومی قرار گرفت که این استعفا را باید مثال نقضی برای وجود فساد سیستماتیک در جمهوریاسلامی دانست که برخی درصدد القای آن هستند.
رئیس قوه قضاییه در شرایطی با استعفای محمد مصدق موافقت کرد که غلامحسین محسنیاژهای پساز تشکیل پرونده درباره اعمال نفوذ در برخی پروندههای قضایی که دو تن از فرزندان معاوناول قوه قضاییه نیز جزو متهمان آن هستند، بر پیگیری دقیق، قاطع و همهجانبه این پرونده تا حصول نتیجه نهایی و صدور حکم قانونی تاکید کردهاست. این در حالی است که معاوناول قوه قضاییه نیز در متن استعفای خود تاکید کرده است که از ابتدای تشکیل پرونده اتهامی فرزندانش، با احدی از عوامل مرتبط با پرونده اعم از قضات دادسرا و دادگاه هیچگونه ارتباطی نداشته است.
ماجرای استعفای مصدق از معاوناولی رئیس قوهقضاییه اما تنها مصداق مبارزه گسترده در ساختار جمهوریاسلامی با فساد نیست وبه نمونههای بسیاری در این زمینه میتوان اشاره کرد؛ مصادیقی که نهتنها برخی ادعاها درباره وجود فساد سیستماتیک در جمهوریاسلامی را بیاعتبار میکنند بلکه از مقابله مؤثر و گسترده با فساد در ساختارهای مختلف کشور حکایت دارند. در ادامه به بررسی برخی از نمونههای این رویه میپردازیم.