• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
سه شنبه 22 اسفند 1402
کد مطلب : 220745
+
-

بیا که خانه‌تکانی کنیم دل‌ها را*

بیا که خانه‌تکانی کنیم دل‌ها را*

سیدسروش طباطبایی‌پور

امروز، خجسته روزی است که در آن، رمضان، این خورشید برکت و روزی، از شرقی‌ترین افق‌های دور، بر آدمیان طلوع کرده، عاشقانه بر زمین بوسه زده و جهان انسان‌های اهل دل را روشنایی بخشیده و چه باشکوه است اگر ترکیب شهر رمضان را با بوی بهار به فال نیک بگیریم و به رسم پیشواز از بهار طبیعت به بهار رمضان هم شادباش بگوییم و آنطور که سهیل محمودی گفت، علاوه بر خانه‌تکانی بهارانه، دل‌هایمان را نیز از غبار بروبیم: «بیا که خانه‌تکانی کنیم دل‌ها را / از انجماد کسالت، بهار نزدیک است!»

ارادتی بنما تا سعادتی ببری
نسخه‌ای که برای ورود به این‌ماه شریف پیشنهاد می‌شود نسخه جناب حافظ است، آنجا که گفت: «طفیل هستی عشق‌اند آدمی و پری / ارادتی بنما تا سعادتی ببری» اینگونه به‌نظر می‌رسد همانگونه که در دنیای مادی تلاش، کارساز و راهگشاست و ما را به آرزوهایمان می‌رساند در دنیای معنوی، برای رسیدن به سعادت و خوشبختی باید ابراز ارادت کرد، بیان بندگی به معشوق! شاید تلاوت قرآن کریم، روزه، احسان و اعمالی که در این‌ماه مهربان پیشنهاد شده، نشانه‌هایی از بیان ارادت عاشق به معشوق است.

از علی آموز اخلاص عمل!
راهکار دیگر غبارروبی از دل، زندگی به سبک علی(ع)، صاحب این‌ماه شریف است، اخلاص... اخلاص! آنجا که مولوی‌جان، برگ برنده آن بزرگ‌مرد را اخلاص دانست: «از علی آموز اخلاص عمل / شیر حق را دان منزه از دغل» عبادت علی، عبادتی عاشقانه بود، تنها و تنها برای خود خود خدا! و در این مسیر، تلاش می‌کرد تا خودش را از فریب و نیرنگ هم پاک گرداند.

خوشا آنان که دائم در نمازند!
پیشنهاد آخر، از زبان باباطاهر عریان است، آنجا که خداوند را در دلش مهمان می‌کند و می‌گوید: «خوشا آنان که دائم در نمازند / بهشت جاودان بازارشان بی» عبادت دائمی لحظه‌هایی رخ خواهد داد که مرام و مسلک خداوندهمواره در دلت مهمان باشد و تو نیز چون او، لبخند بزنی، مثل او ببخشی، خداگونه حقوق دیگران را رعایت کنی و...
کاش در این‌ ماه مهمانی خداخداوند را مهمان دل‌هایمان کنیم تا بهشتی جاودان جایگاهمان باشد.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید