وقتی از مغازهداران در مورد ویژگی خرمای خوب میپرسیم، میگویند: هرچه خرما کمرنگتر و ریزتر باشد و خط داشته باشد، کیفیت آن پایینتر و قیمتش هم ارزانتر است؛ یکی از فروشندگان میگوید: نحوه نگهداری خرما در 2ماه اول بعد از برداشت بسیار اهمیت دارد، اما برخیها برای اینکه هزینه سردخانه ندهند، آن را در انبار نگه میدارند؛ درحالیکه بار خرمای تازه، حساس و لطیف است و ممکن است تنها ظرف چند روز کرم یا کپک بزند و ترش شود؛ برای همین اگر خرمایی کرم زده است دلیل بر کهنگی آن نیست، بلکه به شرایط نگهداری آن برمیگردد. نکته جالب دیگری که فروشندگان به آن اشاره میکنند این است که شکرک خرما هم نشانه فاسدشدن و کهنگی خرما نیست. یکی از فروشندگان میگوید: خرمای شکرکزده بین مردم خرمای معیوب محسوب میشود، اما اینگونه نیست و خرمای خوب شکرک میزند؛ مانند عسل خوب که رس میبندد.
خرمای خوب از نظر خرمافروشان
در همینه زمینه :
سبد خرید