• شنبه 8 دی 1403
  • السَّبْت 26 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 28
شنبه 12 اسفند 1402
کد مطلب : 219815
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/AnEl3
+
-

ایرانگردی در نوروز جهانی

ثبت جهانی «نوروز» و همچنین «افطار و آیین‌های وابسته به آن» حال و هوایی متفاوت به نوروز1403 داده است

گزارش
ایرانگردی در نوروز جهانی

محمد باریکانی-روزنامه‌نگار

سفرهای نوروزی امسال از 24اسفندماه آغاز می‌شود. تفاوت نوروز امسال با سال‌های گذشته آن است که 2 رویداد ثبت جهانی شده از ایران را پشت سر خواهد گذاشت. نخست، نوروز که در پرونده‌ای مشترک با کشورهای همسایه ایران در سال 88ثبت جهانی شد و دیگر، افطار و آیین‌های وابسته به آن که در آذرماه سال‌جاری در فهرست میراث ناملموس یونسکو قرار گرفت و به ثبت جهانی رسید.
وزارت میراث فرهنگی اکنون تأکید دارد که به‌دلیل آغاز سفرهای نوروزی در سالی که همزمان با 2 اثر ثبت جهانی شده ایران است نوروز 1403متفاوت و با تکیه بر آیین‌های ملی و مذهبی برگزار شود؛ به همین دلیل مدیران کل استانی در همایشي به استقبال نوروز و ‌ماه مبارک رمضان که در ارگ آزادی تهران برگزار شد، زمینه‌سازی برای سفرهای نوروزی در‌ماه مبارک رمضان را آغاز کردند. اما برنامه‌ریزی‌ها برای نوروز امسال چگونه است و آیا مسافران نوروزی قادر به تغذیه حین سفر در عید مصادف با ‌ماه مبارک رمضان هستند؟ وضعیت محوطه‌های تاریخی و بهداشت بین راه برای مهمانان نوروزی شهرها چگونه خواهد بود؟

وظیفه استان‌ها در استقبال از مسافران نوروزی
عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی: در جلسه دولت درباره مصیبت زباله‌ها در اطراف اماکن گردشگری صحبت کردم و آقای رئیسی عصبانی شدند و دستور اکید دادند تا مشکل توسط دستگاه‌های مسئول حل شود و به رئیس سازمان اداری و استخدامی نیز دستور داد ساختاری ایجاد و موضوعات ساماندهی شود. مدیران استانی در نوروز میزبان میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی هستند که هدف‌شان رفع خستگی و گرفتن انرژی دوباره و استراحت و تفریح است. پس باید بدانند چگونه با مسافران نوروزی برخورد کنند. کارهای غیرمنطقی که برای مردم سختی ایجاد کند، خط قرمز ماست. متأسفانه برخی مساجد و نمازخانه‌ها در ساعات غیرنماز بسته هستند. درحالی‌که این اماکن باید باز باشند. حداقل در اماکن گردشگری و فرهنگی و تاریخی باید نمازخانه‌ها باز باشند. اطلاع‌رسانی‌ها هنوز ضعیف است. در طول مسیر یک گردشگر گاهی اوقات هیچ تابلویی نمی‌بیند تا او را به اماکن فرهنگی تاریخی راهنمایی کند. با وزارت راه توافق کردیم و مصوب شد در ۱۰ درصد جاده‌ها تابلو بزنیم که تصویری از ظرفیت‌های گردشگری، اماکن تاریخی و صنایع‌دستی باشد. پایگاه‌های ملی و جهانی آبروی ما هستند و باید مراقب باشند در نوروز مردم از خدمات خوبی برخوردار باشند. اماکن فرهنگی تاریخی، پایگاه‌ها و مراکز گردشگری بهترین محل برای فروش و عرضه صنایع‌دستی در نوروز هستند. تغذیه مسافران نوروزی نیز اهمیت زیادی دارد و باید استان‌ها توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند.

خدمات رسانی سایت‌ها و موزه‌ها به گردشگران نوروزی
علی دارابی، معاون میراث‌ فرهنگی: ۸۲۹ موزه فعال در کشور وجود دارد که ۲۸۶ موزه زیرنظر وزارت میراث فرهنگی فعالیت می‌کنند. همچنین با توجه به ۵۴ کاروانسرایی که امسال ثبت جهانی شد، تعداد سایت‌های جهانی در سراسر کشور به ۱۰۷ سایت رسید که همراه پایگاه‌های ملی و محوطه‌های تاریخی در نوروز به گردشگران خدمات می‌دهند. تعدادی اماکن تاریخی برای برگزاری مراسم تحویل سال منتخب شده‌اند که در نخستین روز سال جدید، از ساعت ۴:۳۰ صبح به مردم خدمات ارائه می‌دهند. ویژه‌برنامه‌های نوروزی در اماکن تاریخی از ۲۴ اسفند آغاز می‌شود و تا نیمه فروردین ۱۴۰۳ ادامه دارد، که ساعت آن از ۱۰ تا ۲۱ است. در «شب‌های قدر» نیز ساعت بازدید اماکن تاریخی، موزه‌ها و پایگاه‌های ملی و جهانی از ۱۰ صبح تا ۱۷ است. همچنین به پایگاه‌ها و محوطه‌های تاریخی تأکید شده است برای بازدیدهای شبانه در نوروز مجوز شورای تأمین استان را دریافت کنند. موضوع تغذیه و صرف غذا به مسافرانی که قادر به گرفتن روزه نبوده‌اند نیز از دستورات دیگری است که استان‌ها باید نقاطی را تعیین کنند تا با درنظر گرفتن مسائل قانونی و شرعی مسافرانی که قادر به گرفتن روزه در این ایام نبوده‌اند بتوانند نیازهای غذایی خود را برطرف کنند.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید