• چهار شنبه 19 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 8 رجب 1446
  • 2025 Jan 08
سه شنبه 8 اسفند 1402
کد مطلب : 219396
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjWLD
+
-

پهلوی اول نماد مقاومت روستا را قطع کرد

پهلوی اول نماد مقاومت روستا را قطع کرد

  چنار
  1200سال


بسیاری از پژوهشگران و محققان بر این باورند که اوین را باید در زمره مکان‌های باستانی پایتخت قرار داد و برای اثبات این موضوع به‌وجود درخت چنار چندصدساله در این محله اشاره می‌کنند.
چنار مشهور اوین یکی از نمادهای اصلی این محله به‌حساب می‌آید و قدیمی‌های محله با این درخت خاطره‌انگیز خاطرات مشترکی دارند. از چنار قدیمی اوین اثری باقی نمانده، اما هنوز به‌عنوان بخشی از هویت این محله به‌حساب می‌آید.
سیدمهدی اعرابی، استاد دانشگاه و شمیران‌پژوه، می‌گوید: «این درخت آنقدر بزرگ و تنومند بوده که داخل آن برخی مشاغل مثل یخ‌فروشی و پینه‌دوزی انجام می‌شده و بسیاری از اهالی اوین برای تصمیم‌گیری درباره حوادث و اتفاقات مهم پای همین درخت جمع می‌شدند که به همین‌خاطر محدوده‌ای که این درخت در آن واقع شده بود به «پاچنار» معروف شد.
براساس برخی یافته‌های محققان، عمر این درخت بالغ بر 1200سال تخمین زده می‌شود و پژوهشگران بر این باورند که چنار قدیمی اوین به نوعی پایگاه اجتماعی این قریه بوده اما به‌واسطه اختلاف کشاورزان اوینی و درباری‌ها در دوره پهلوی اول قطع می‌شود و داغ پنهانی بر دل مردم اوین گذاشته می‌شود.»
قدمت درخت چناری که در سال‌1308به دستور رضاشاه قطع شد از «13چنار» اوین که دست بر قضا آن هم شهرت و آوازه زیادی دارد بیشتر است و انس و الفتی که بین اهالی اوین با این درخت چنار وجود دارد ناگسستنی به‌نظر می‌رسد. اعرابی می‌گوید: «اوینی‌ها هنوز این درخت را که در مرکز اوین، به‌نام میدان پاچنار، قرار داشت نماد مقاومت در برابر جور و ظلم حکومت پهلوی اول می‌دانند و با همین رویکرد نام آن را حفظ کرده‌اند. این روزها اهالی اوین از مرکز اوین به‌عنوان پاچنار نام می‌برند، اما هرچه نگاه کنید اثری از چنار در این محدوده پیدا نخواهید کرد. حدود یک قرن از قطع چنار 1200ساله اوین گذشته، اما مردم روی حفظ نام این درخت اصرار می‌ورزند.»


 

این خبر را به اشتراک بگذارید