آرامش شهر با معماری نوین احجام
معماری شهری طی 2سال اخیر در شهری نظیر تهران در 2قالب صورت گرفته است؛ نخست اقدامات بزرگ که در قالب میدانگاهها و پیادهراهها سامان میگیرد و دوم اجحام شهری و المانها که نصب آنها موجب بهبود کیفیت زندگی و توجه به المانهای شهری دوستداشتنی میشود. در مورد نخست 2اقدام عمده و گسترده در سال اخیر صورت گرفته است که شامل آغاز طراحی میدان سلام شهرری و پیادهراه منتهی به آن در منطقه 20میشود. مورد دیگر نیز پلازای سعدی است که امسال افتتاح شد تا این نقطه از منطقه 12را از ترهباری قدیمی و فضای بیدفاع محل تجمع معتادان به محلی تبدیل کند که در همه ساعات شبانهروز برای آرامش، تردد و مکث، نقطهای امن و راحت محسوب شود.
میدان سلام شهرری
میدان اصلی شهرری که به حرم عبدالعظیم حسنی(ع) منتهی میشود، روزانه میزبان جمع کثیری از مردم، بازاریان و البته زائران است، اما در سالهای اخیر نداشتن المانی خاص و هویتی برای این میدان با انتقاداتی مواجه بود؛ حالا مدیریت شهری دست بهکار شده تا این میدان را نونوار کند. میدان شهرری در سالهای اخیر پاتوق دستفروشان و البته دستدوم فروشیها و گاهی محل تجمع معتادان شده بود و نمایی نه چندان زیبا را از اصلیترین میدان یکی از کهنترین شهرهای تاریخ بشری در ذهن عابران ترسیم میکرد، اما در بهار امسال خبر رسید که پس از مطالعات جمعآوری و ساخت مجدد این میدان در سازمان زیباسازی شهر تهران و با هماهنگی مدیریت شهری و شورای شهرستان ری، کار از اول اردیبهشت شروع شده و مسئولان امر امیدوارند تا پایان سال نمایی شکیل از این میدان به مردم ارائه کنند. قرار است طی این طرح، میدان جمعآوری و المانی هویتی و آبنما در وسط میدان جانمایی شود. تمام فضای میدان هم سنگفرش و کفپوش خواهد شد و پیشبینی میشود که ۳۰هزار مترمربع کل متراژ کفپوش و سنگفرش این محوطه باشد. البته نونوارشدن فقط مختص این میدان نیست و پروژه پیادهراه حرم تا حرم از پیادهراه حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) تا حرم امامزاده عبدالله(ع) هم آغاز شده است. در راستای خدماترسانی به شهروندان و زائران، پروژه پیادهراه حرم تا حرم از پیادهراه حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) تا حرم امامزاده عبدالله(ع) با مشارکت شهرداری منطقه۲۰ و سازمان نوسازی شهر تهران با برآورد هزینه ۶۰میلیارد تومان آغاز شده است. در این طرح اجرای سنگفرش، مبلمان شهری، روشنایی و ساماندهی بوستان رازی در محور فدائیان اسلام انجام میشود.
پلازای سعدی
11شهریور امسال بود که میدانگاه و مجسمه سعدی در قلب تهران خبرساز شد. احداث میدانگاه و مجسمه برنزی سعدی در حقیقت پاسداشت و نکوداشت هویت و فرهنگ جامعه است و سرمایهگذاری برای شهر محسوب میشود. زنده نگه داشتن یاد و خاطره و نشانههای مشاهیر و انسانهای بزرگ نهتنها پاسداشت فرهنگ جامعه، بلکه آیندهنگری است که امید و ایجاد الگوهای کمال انسانی را منتشر میکند. در این زمینه البته سعدی تنها یکی از مشاهیر فقط ایرانی نیست، بلکه شخصیتی بزرگ برای کل دنیاست و ساخت مجسمه وی، افتخاری برای تهران و اثری در زمینه اعتلای هویت ایران محسوب میشود. از سویی احداث چنین میدانگاهی در حقیقت پاسداشت و نکوداشت هویت و فرهنگ جامعه است. رونمایی از تندیس شهدا هم که در روزهای گذشته انجام شد در حقیقت سرمایهگذاری برای شهر محسوب میشود و اثرات چندجانبهای را در حوزه فرهنگی میگذارد. رویکرد توجه به مفاخر و مشاهیر در شهر تهران البته در گذشته نیز وجود داشته، ولی در دوره شهرداری ششم تقویت شده و قطعا توجه به مفاخر در شهر برای شهروندان مؤثر خواهد بود. مجسمه برنزی سعدی ۳متر و ۲۰سانتیمتر ارتفاع دارد که با احتساب پایه آن که ۴متر است، ارتفاع کلی آن از کف خیابان به ۷.۲متر میرسد. برای طراحی و ساخت آن از روش ریختهگری مومی استفاده شده که ساخت آن حدود یکسال و نیم زمان برده است.