درحالیکه اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن بانک مسکن همچنان در کانال ۷۰هزار تومان ثابت مانده، اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی به سطح ۶۰هزار تومان افت کرده است. به گزارش مهر، پس از آنکه نوسان بازارها و همچنین رکوردشکنی شاخص بورس در هفته گذشته سبب اقبال بخشی از نقدینگی سرگردان به بازار مسکن و درنتیجه افزایش قیمت بیشتر نمادهای اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن به رقم ۷۰هزار تومان شد، در چند روز اخیر نرخ این اوراق در فرابورس با اندکی کاهش در بیشتر نمادها با بازه قیمتی ۶۵ تا ۷۰هزار تومان ثابت مانده است. با این حال پس از آنکه در ۴ماه اخیر که اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی وارد بازار سرمایه شده و توانسته بود در قیمت ۶۴هزار تومان ثابت بماند، به بازه قیمتی ۶۰ و ۶۱ هزار تومان افت کرد. بهنظر میرسد علت این کاهش ناگهانی قیمت اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی، کاهش استقبال از وام خرید بانک ملی باشد. اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی و بانک مسکن در مبلغ وام پایه (۶۰میلیون تومان برای متقاضی فردی و ۱۰۰میلیون تومان برای متقاضی زوجین) مشترک هستند اما بانک ملی وام جعاله را به ارزش ۱۰میلیون تومان و بانک عامل بخش مسکن به قیمت ۲۰میلیون تومان به متقاضی اعطا میکنند. علاوه بر این، بانک عامل بخش مسکن ۱۰میلیون تومان تسهیلات بدون سپرده و بدون نیاز به خرید اوراق به متقاضی فردی و ۲۰میلیون تومان به زوجین پرداخت میکند که این نوع تسهیلات مسکن را بانک ملی اعطا نمیکند.
ارائه پیشنهاد افزایش وام مسکن به دولت
یوناتن بت کلیا، عضو کمیسیون عمران مجلس، از پیشنهاد کمیسیون متبوعش به دولت برای افزایش سقف وام مسکن خبر داد و گفت: حباب قیمت مسکن در حال تخلیه است. او در گفتوگو با خانه ملت، با اشاره به تمدید 3ماهه پرداخت تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده و بدون نیاز به خرید اوراق مسکن، گفت: این اقدام برای تسهیل شرایط خانهدار شدن مردم بوده و میتواند تا حدودی به توازن میان عرضه و تقاضا کمک کند. او با بیان اینکه رقم تسهیلات مسکن نیز با وضعیت فعلی باید افزایش یابد، افزود: در شرایط فعلی سهم تسهیلات مسکن در قیمت تمامشده آن کاهش یافته که این خود به بیرغبتی برای خرید خانه درپی ناتوانی مالی منجر شده است. او با تأکید بر اینکه دولت باید بسته کاملی برای ساماندهی بازار مسکن درنظر بگیرد، تصریح کرد: تمدید مهلت ارائه تسهیلات بدون سپرده و خرید اوراق تنها یک قسمت از پازل ساماندهی مسکن است. بت کلیا ادامه داد: ارائه تسهیلات ۱۰میلیون تومانی مسکن بدون سپرده و بدون خرید اوراق اقدام مناسبی بود؛ اما با توجه به شرایط فعلی باید سقف این نوع وام افزایش یابد.
امکان پیشخرید مسکن با وام صندوق یکم
ابوالقاسم رحیمی انارکی، مدیرعامل بانک مسکن هم از تلاش برای ایجاد یک مسیر جدید بهمنظور ایجاد امکان پیشفروش واحدهای مسکونی خبر داد. او توضیح داد: اگرچه بهدلیل وجود برخی نواقص و ابهامات در قانون فعلی پیشفروش مسکن، بسیاری از متقاضیان خرید واحدهای مسکونی از این روش بیبهره ماندهاند، اما در بانک مسکن در حال طراحی مسیر اختصاصی برای خرید پیش از موعد واحدهای مسکونی هستیم که از سوی سازندگان و انبوهسازان مطابق با الگوی غالب تقاضا ساخته شده باشد. رحیمی انارکی افزود: میتوان امکانی را فراهم کرد تا سازندگان و انبوهسازان برخوردار از حمایت مالی و تسهیلات پرداختشده از سوی بانک مسکن، پس از تحقق پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۳۰درصدی واحدها بتوانند آنها را به متقاضیان خانه اولی مجهز به تسهیلات صندوق پسانداز مسکن یکم پیشفروش کنند؛ یا این واحدها را به سایر متقاضیان با واسطه بانک مسکن عرضه کنند. او اعلام کرد: به این ترتیب درحالیکه در شرایط فعلی معاملات پیشفروش مسکن عملا قفل شده و بهدلیل وجود ابهامات قانونی از یکسو امکان استفاده از این روش تأمین مالی برای سازندگان مسکن فراهم نیست و از سوی دیگر متقاضیان خرید مسکن با بنیه مالی ضعیفتر قادر به استفاده از این روش برای تأمین مسکن خود نیستند، این روش میتواند به بروز چند پیامد مثبت برای فعالان، متقاضیان و مجموعه بازار مسکن منجر شود.
تأسیس بازار پیشفروش با واسطه بانک مسکن
مدیرعامل بانک مسکن با تأکید بر اینکه امکان پیشفروش واحدهای ساختهشده انبوهسازان از طریق برقراری ارتباط بین آنها با متقاضیان دریافت تسهیلات از صندوق پسانداز مسکن یکم باید هرچه زودتر فراهم شود، افزود: میتوان در قالب تفاهمنامهها و قراردادهای حقوقی مشخص و قابل اتکا، تعهدات پیشخریداران و پیشفروشندگان را به روشنی مشخص کرد؛ بهگونهای که این تعهدات قابل پیگیری باشد و از این طریق بستری امن برای هر دو سمت پیشخریدار و پیشفروشنده بهمنظور ورود به این روش ایجاد شود. رحیمی انارکی با بیان اینکه تاسیس بازار پیشفروش با واسطه بانک مسکن باید هر چه سریعتر و از طریق برگزاری جلسات مشترک میان انبوهسازان و مدیران مرتبط در بانک مسکن عملیاتی شود به هیبنا، گفت: به مدیر امور اعتباری بانک مسکن و یکی از اعضای هیأتمدیره بانک ماموریت داده شده تا هرچه سریعتر نسبت به برگزاری این جلسات مشترک و جمعبندی نهایی درخصوص بهترین روش راهاندازی بازار پیشفروش مسکن با واسطه بانک مسکن اقدام شود.
سه شنبه 12 تیر 1397
کد مطلب :
21901
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/jO5l
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved