• شنبه 28 مهر 1403
  • السَّبْت 15 ربیع الثانی 1446
  • 2024 Oct 19
شنبه 28 بهمن 1402
کد مطلب : 218547
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lO9Zj
+
-

جذب از مسیر کارآموزی

اهمیت مهارت‌آموزی نیروی کار جدید، چند‌سالی است که موردتوجه قرار گرفته و متولیان امر در تلاش هستند از راه‌های مختلف، نامتناسب‌بودن آموزش عالی کشور با نیازهای بازار کار را مرتفع کنند. مراکز جوار کارگری، یکی از این راه‌هاست که با انتقال کارآموز به محیط واقعی، هم زمینه را برای پرورش نیروی ماهر و باکیفیت فراهم می‌آورد و هم راه را برای اشتغال صنعتی کارجو نزدیک می‌کند. به گزارش همشهری مهارت‌آموزی پیش از اشتغال می‌تواند میانبری برای ورود نیروی کار جدید به بازار کار و رشد پیشرفت او باشد؛ اتفاقی که همزمان به سود تولید و کارفرما نیز تمام می‌شود و نخستین دستاورد آن در افزایش بهره‌وری مشهود خواهد بود.

مزیت کارآموزی در محیط واقعی
در ایران، مهارت‌آموزی در بازار کار به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای سپرده شده و این سازمان ضمن انجام مأموریت در هنرستان‌ها و مراکز تحت مدیریت خود، با مراکز آزاد نیز همکاری می‌کند. در این میان، چند‌سالی است که همکاری با صنایع بزرگ برای ایجاد مرکز آموزشی جوار کارگاهی هم در دستور کار قرار گرفته و آنگونه که رئیس این سازمان می‌گوید، تعداد این مراکز از 3500مرکز فراتر رفته است. این مراکز در توانمندسازی سرمایه‌های انسانی و تربیت نیروی کار ماهر برای بنگاه‌ها نقش بسزایی دارند و همزمان امکانی به صنایع می‌دهند تا نیروی کار موردنیاز خود را به‌صورت گزیده و آموزش‌دیده، جذب کنند. یکی از گام‌های مؤثر در حوزه مهارت‌آموزی در محیط واقعی، پروژه همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان بود که از اواخر سال‌1396و با امضای تفاهمنامه سه‌جانبه میان اتاق ایران، بنیاد آموزش و مهارت آلمان (SBH) و سازمان فنی و حرفه‌ای آغاز شد و اواخر سال قبل به پایان رسید.

آموزش برد –  برد در مراکز جوار کارگاهی
مهارت‌آموزی در مراکز جوار کارگاهی به‌ویژه در ساختار موردتفاهم با بنیاد آموزش و مهارت آلمان از چند جهت برای نظام آموزشی و بازار کار ایران مناسب است. در این شیوه ضمن غلبه بر تب مدرک‌گرایی، شرایطی برای آموزش نظری، فنی و اشتغال همزمان برای نوجوانان فراهم می‌آورد و به پیشبرد بحث بورسیه تحصیلی صنایع نیز کمک می‌کند. مهرداد عظیمی، رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای هدف از راه‌اندازی مراکز جوار کارگاهی را ارتقای سطح مهارت، استفاده بهینه از امکانات آموزشی برای شاغلان، کاهش هزینه‌های جانبی تربیت نیروی کار ماهر عنوان کرده و می‌گوید: یکی از راهبردهای جدی، توسعه این مراکز با هدف توسعه آموزش در صنایع بزرگ است و اکنون بیش از ۳۵۰۰‌مرکز جوار کارگاهی در کشور فعالیت می‌کنند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید