مهدیه تقویراد - مریم سرخوش-روزنامهنگار
ترکیهایها ادعا کردهاند که بوتاکسهای ایرانی استاندارد جهانی بهداشت را ندارد و میتواند منجر به بروز عوارض شود. متولیان حوزه سلامت این ادعا را تأیید نمیکنند، اما اینکه ادعای ترکها تا چه میزان مورد تأیید است یا خیر، یک سوی ماجراست و سوی دیگر ماجرا افزایش روزافزون تقاضا برای تزریق بوتاکس است که حالا به گروههای سنی 14تا 18سال هم رسیده و عوارض احتمالی آن میتواند کیفیت زندگیشان را بهشدت کاهش دهد.
ترکیه و ماجرای بوتاکس ایرانی
دکتر کیهان اولوچ، عضو انجمن مغز و اعصاب ترکیه در گفتوگو با روزنامه حریت اعلام کرد: در برخی از بوتاکسهایی که شهروندان انجام دادهاند، مواردی از نشتی چشم مشاهده شده است.
دکتر کیهان اولوچ تأکید کرده بود که 3برند بوتاکس مورد تأیید وزارت بهداشت ترکیه است و سایر محصولات ازجمله محصولی به نام بوتاکس ایرانی تأیید نشده و از راههای غیررسمی وارد ترکیه میشود.
استفاده در ناحیه نامناسب، استفاده از دوز اشتباه، پخششدن بوتاکس به عضلات مختلف یا استفاده از یک محصول تقلبی و تأیید نشده ازجمله بوتاکس ایرانی، میتواند عامل این عوارض جانبی معرفی شود.
همزمان رسانه cnnturk با تیتری تحت عنوان «خطر بوتاکس ایرانی!» به این موضوع پرداخت و نوشت: «استفاده از محصولات غیرمجاز با منشأ ایرانی در بوتاکس میتواند عوارض جدی ایجاد کند. اکثر بوتاکسهای تولید شده در ایران از استانداردهای جهانی بهداشت برخوردار نیستند و برخی از پزشکان ترکیه بهدلیل قیمت بسیار ارزانتر، این مواد را از مرز بهصورت قاچاق وارد ترکیه میکنند.»
کارشناسان ایرانی چه میگویند؟
سخنگوی سازمان نظام پزشکی: سازمان غذا و داروی ایران، هیچ زمانی اجازه واردات محصولات تقلبی را نمیدهد و درباره محصولات تولید داخل هم بر این محصولات نظارت شدید وجود دارد. بوتاکس بیشتر در حوزه زیبایی مصرف میشود و طبیعتا گردش مالی بالایی دارد. به همین دلیل مانند دیگر بازارهای اقتصادی میتواند با واکنش از سوی رقبا همراه باشد.
پاتک ترکیهای به بوتاکس ایرانی
از ادعای بیاساس پزشکان ترکیه درباره بوتاکسهای بیکیفیت ایرانی تا خطری که کیفیت زندگی متقاضیان را تهدید میکند
در همینه زمینه :