«محصولات لبنی سرشار از مواد مغذی ازجمله پروتئین با کیفیت بالا، کلسیم، منیزیم و فسفر هستند که ممکن است به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون کمک کند.» به گزارش همشهری آنلاین ، احمد اسماعیلزاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلام این مطلب بیان میکند: «فشار خون بالا یک عامل خطر اصلی برای انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی است و همچنان یک نگرانی قابل توجه برای سلامت جهانی محسوب میشود. سازمان جهانی بهداشت هم فشار خون بالا را بهعنوان بزرگترین علت مرگ قابل پیشگیری طبقهبندی کرده است که عمدتا بهدلیل عوامل محیطی ازجمله رژیم غذایی و سایر جنبههای سبک زندگی است.» این مسئول یکی از راهکارهای کاهش فشار خون را مصرف روزانه لبنیات اعلام میکند و میگوید: «نتایج یک مطالعه متاآنالیز نشان میدهد که به ازای مصرف هر ۲۰۰گرم لبنیات(که عمدتا باید لبنیات کمچرب باشد) ۱۶درصد خطر افزایش فشار خون و ۳درصد خطر ابتلا به فشار خون بالا (HTN) کمتر میشود. درحقیقت محصولات لبنی سرشار از مواد مغذی ازجمله پروتئین باکیفیت بالا، کلسیم، منیزیم و فسفر هستند که ممکن است به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون کمک کند.» اسماعیلزاده با بیان اینکه اثرات کاهش فشار خون محصولات لبنی کمچرب ممکن است به الکترولیتهایی مانند کلسیم، پتاسیم و منیزیم نسبت داده شود، تأکید میکند: «این مواد مغذی بر مقاومت عروقی تأثیر میگذارند و گشادی عروق را تقویت میکنند و نگهداشت کلیوی سدیم را کاهش میدهند؛ بنابراین مصرف لبنیات یکی از منابع غذایی مصرفی روزانه افراد مبتلا به پرفشاری خون است.
کنترل فشار خون با لبنیات
در همینه زمینه :