• چهار شنبه 27 تیر 1403
  • الأرْبِعَاء 10 محرم 1446
  • 2024 Jul 17
شنبه 14 بهمن 1402
کد مطلب : 217572
+
-

48شهر آمریکا علیه صهیونیسم

حداقل 48شهر آمریکا قطعنامه‌هایی را برای آتش‌بس در غزه تصویب کردند

گزارش
48شهر آمریکا علیه صهیونیسم

بهاره محبی-روزنامه‌نگار

بهای حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه برای جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و دیگر دولت‌های اروپایی روزبه‌روز سنگین‌تر می‌شود. در تازه‌ترین تحول، شورای شهر شیکاگو در اقدامی نمادین قطعنامه‌ای را در حمایت از آتش‌بس دائمی در غزه تصویب کرد تا بزرگ‌ترین شهر حامی آتش‌بس در آمریکا لقب بگیرد. وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه دیروز (جمعه) اعلام کرده شمار کلی شهدای غزه از آغاز جنگ در هفتم اکتبر گذشته تاکنون به 27هزار و 131نفر و شمار مجروحان نیز به 66هزار و 27نفر رسیده است. این در حالی است که هزاران نفر دیگر زیر آوار مفقود هستند و هنوز اجساد آنها بیرون کشیده نشده است.

حمایت 48شهر آمریکا از آتش‌بس در غزه
خبرگزاری رویترز گزارش داده که حداقل 7ایالت و 48شهر در آمریکا تاکنون قطعنامه‌هایی را درباره لزوم برقراری آتش‌بس در غزه تصویب کرده‌اند؛ امری که با توجه به انتخابات سرنوشت‎سازی که دولت بایدن در سال‌ جاری در پیش دارد فشار مضاعفی را بر کاخ سفید وارد می‌کند تا حمایت بی‌قید و شرط خود را از نسل‌کشی فلسطینیان در غزه متوقف کند. برخی از شهرهای آمریکا که در حمایت از آتش‌بس فوری در غزه قطعنامه صادر کرده‌اند، عبارتند از سانفرانسیسکو، سیاتل، مینیاپولیس، دیترویت، اوکلند، بریج‌پورت، یوجین، هولیستر، لانگ بیچ، سنت لوئیس، آتلانتا، کربورو، مدیسون، آکرون، ویلمینگتون، آلبانی (شهر)، دنور، یپسیلانتی، دیربورن، دیربورن هایتس، هامترامک، شیکاگو، کداهی.

جنگ غزه در کانون انتخابات آمریکا
انتشار فیلم‌هایی از لحظه شادی شهروندان شیکاگو از تصویب قطعنامه درخواست برای آتش‌بس فوری حاکی از آن است که جنگ غزه به یکی از موضوعات داغ فضای سیاسی آمریکا تبدیل شده است. هفته‌نامه نیشن نیز با اشاره به همین مسئله نوشته: سیاستمدارانی که از برقراری آتش‌بس فوری در غزه حمایت می‌کنند شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات سال‌ جاری آمریکا دارند. در بخشی از  این گزارش آمده: شواهد روشنی وجود دارد که اقبال رأی‌دهندگان آمریکایی به سیاستمدارانی که خواستار توقف درگیری‌ها در غزه هستند نه‌تنها کاهش نیافته که احتمال حمایت از آنان در انتخابات بعدی افزایش هم یافته است.

تشدید تنش‌های درون حزبی دمکرات‌ها
آنچه شرایط را برای دولت بایدن بیش از پیش سخت کرده، این است که اغلب قطعنامه‌ها در ایالات و شهرهایی تصویب شده‌اند که به‌طور سنتی تحت کنترل حزب دمکرات است. این بدان معناست که بایدن برای حفظ کرسی ریاست‌جمهوری خود، علاوه بر رقابت با جمهوری‌خواهان باید اعتراض‌های گسترده درون‌حزبی خود را نیز پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری مدیریت کند. هفته‌نامه نیشن  در این باره نوشت: «اغلب آمریکایی‌ها با زیر سؤال بردن مدیریت دولت بایدن در جنگ غزه معتقدند که سیاست فعلی کاخ سفید درست نیست و آمریکا باید کمک نظامی نامحدود خود به تل‌آویو را تا زمانی که اسرائیل زندگی غیرنظامیان فلسطینی را در معرض خطر قرار می‌دهد، متوقف کند.»

نامه اعتراض 800 مقام آمریکایی و اروپایی
روزنامه نیویورک‌تایمز نیز نوشته بیش از 800مسئول آمریکایی و اروپایی نامه‌ای را در اعتراض به حمایت دولت‌هایشان از رژیم صهیونیستی به امضا رسانده‌اند. این، برای نخستین بار است که مسئولانی از کشورهای عضو ناتو آشکارا دولت‌های خود را به سبب حمایت از تل‌آویو مورد انتقاد قرار می‌دهند. این مسئولان گفته‌اند که سیاست‌های کنونی دولت‌های آنها جایگاه اخلاقی آنها را تضعیف کرده و توانایی آنها را برای دفاع از آزادی و عدالت از بین می‌برد. یکی از سازمان‌دهندگان این کمپین به نیویورک‌تایمز گفته: این سند نشان می‌دهد که سیاست‌ حمایت بی‎قید و شرط از تل‌آویو تا چه اندازه موجب نارضایتی در میان کارمندان دولتی در آمریکا و اروپا شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید