آرش نهاوندی؛ روزنامهنگار
محققان از مدتها قبل در مورد قرار گرفتن مداوم در معرض صداهای بسیار بلند در کنسرتها و آسیبی که از این طریق به شنوایی وارد میشود، هشدار داده بودند. اما براساس تحقیقات جدید، بازیهای ویدئویی میتواند شنوایی را در معرض آسیب بسیار شدید و حتی درصورت تداوم این بازیها با صدای بلند، در معرض ناشنوایی کامل قرار دهد. این تحقیق نخستین بررسی در نوع خود از 14تحقیق دیگر است و در مجموع روی 54هزار بزرگسال و کودک در سراسر جهان انجام شده است. وقتی شرکتکنندگان در این تحقیقها بازیهای ویدئویی انجام میدادند و میانگین سطح صدا را اغلب از حد مجاز یا حد طبیعی بالا میبردند، هر چه آنها زمان بیشتری را با صدای بالا صرف بازیهای ویدئویی میکردند، شنواییشان بیشتر در معرض خطر و آسیب قرار میگرفت.
دکتر لورن دیلارد، متخصص شنواییسنجی و اپیدمیولوژیست و نویسنده اصلی این تحقیق میگوید: «این تحقیق نشان داد کسانی که بهطور منظم بازی میکنند، در مقایسه با کسانی که بازی نمیکنند، بیشتر در معرض وزوز گوش، کاهش شنوایی اندازهگیری شده با فرکانس بالا و مشکلات شنوایی هستند.»
براساس این تحقیق، بازیهای ویدئویی یکی از محبوبترین فعالیتهای اوقات فراغت نوجوانان، در سراسر جهان است و طرفداران آن بیشتر ساعتها با بالا بردن صدا بازی میکنند. در ابتدا نویسندگان این مطالعه متعجب بودند که چه رابطهای بین بازیهای ویدئویی با کاهش شنوایی و وزوز گوش ممکن است وجود داشته باشد. آنها در بررسیهای خود متوجه شدند این رابطه غیرعادی نیست، بهویژه که بسیاری از بازیها صداهای ناگهانی بلندی مانند شلیک گلوله یا چرخش موتور دارند. گوش دادن به صدای بازیهای ویدئویی از طریق هدفون به جای بلندگوهای دستگاه نیز رایج است و صدای بلند را به گوش نزدیک میکند. این عمل در محیطهایی که گیمرها ممکن است صدا را افزایش دهند تا صدای جمعیت در مراکز بازی روی بازی آنها تأثیر نگذارد بیشتر رایج است.دکتر دی وت سوانپول، استاد بخش آسیبشناسی گفتار-زبان و شنواییسنجی در دانشگاه پرتوریا در آفریقای جنوبی نیز درباره نتایج این تحقیق عنوان میکند: «این مطالعه چشمان ما را در برابر مسئله از دست دادن شنوایی جوانان بهدلیل صدای بلند بازیهای ویدئویی باز میکند. براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیش از یک میلیارد جوان در سراسر جهان بهدلیل عادات ناایمن گوش دادن در معرض خطر کمشنوایی هستند درحالیکه شواهد پزشکی هنوز در حال تکامل هستند. نتایج این تحقیق یک مکمل مهم برای درک ما از خطراتی است که سلامت شنوایی را در زندگی دیجیتال مدرن تهدید میکنند.»
منبع: سیانان
پنج شنبه 28 دی 1402
کد مطلب :
215968
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/NxB6K
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved