• یکشنبه 2 دی 1403
  • الأحَد 20 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 22
شنبه 16 دی 1402
کد مطلب : 214624
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NxyMz
+
-

کتاب

 عملیات مهندسی

کتاب «عملیات مهندسی» کارنامه تروریستی بخش ویژه نظامی سازمان مجاهدین خلق (منافقین) را از سال 1357تا 1361بررسی می‌کند. این کتاب تلفیق حوزه تاریخ و امنیت است که پرداختن به آن مشکلات خاص خود را دارد. نخستین دشواری در تدوین تاریخ امنیت در دسترس نبودن اسناد و تاریخ شفاهی است؛ از این‌رو اعتمادسازی منابع تاریخ شفاهی یکی از قدم‌های دشوار در این راه است. «عملیات مهندسی» پرده از اسنادی برداشته که پیش از این در دسترس عموم نبود؛ اطلاعاتی از عملیات‌های نظامی منافقین و همچنین ضربه‌هایی که سپاه به این سازمان وارد کرده است. محمدحسن روزی‌طلب و محمد محبوبی، نویسندگان این کتاب هستند که مؤسسه فرهنگی- هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی در 758صفحه منتشر کرده است.

خوابگردها

«خوابگردها» یکی از کامل‌ترین آثار در حوزه مطالعات تاریخچه سازمان مجاهدین خلق است. این کتاب برگرفته از اسناد دیداری و شنیداری از جلسات سرکردگان سازمان منافقین با نهادهای اطلاعاتی و نظامی رژیم بعث عراق است. این مجموعه شامل متن 5گفت‌وگو و مذاکره رهبران سازمان با نهادهای اطلاعاتی و امنیتی عراق و اسناد و تصاویر کم‌نظیر تعاملات و همکاری‌های سازمان با رژیم بعثی در دوران جنگ تحمیلی و قبل از آن است که ماهیت و عملکرد سازمان را روشن می‌سازد. این کتاب به کوشش دکتر صفاالدین تبرائیان توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی در 924صفحه وارد بازار نشر
 شده است.

 سازمان مجاهدین خلق

کتاب «سازمان مجاهدین خلق» از نخستین کتاب‌هایی است که در بررسی و تحلیل سازمان مجاهدین خلق نگاشته شده است. اصل کتاب دست‌نوشته‌های حسین احمدی روحانی از اعضای اصلی سازمان مجاهدین خلق، بخش منشعب و سازمان پیکار است که در سال 1362به رشته تحریر درآمده است. نویسنده در بررسی و تشریح فعالیت، مواضع و عملکردهای سازمان، اولاً مسائلی را که جنبه اساسی و مهم داشته‌اند بررسی کرده، ثانیاً آن دسته از مسائل و موضوعاتی که نویسنده شخصا از آنها اطلاعات کافی و موثق داشته تجزیه و تحلیل شده است. چاپ آخر این کتاب توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی در 344صفحه در سال 1390 وارد بازار نشر شده است.

تسخیرشدگان

کتاب «تسخیرشدگان»، نوشته مینا شائیلوزاده، نمونه‌ای از داستان زندگی افرادی است که در دهه ۶۰ عضو سازمان مجاهدین (منافقین) شده‌اند؛ داستان عروسک‌های خیمه‌شب‌بازی که از خود هیچ اراده‌ای ندارند. این کتاب، ماجرای دختری نوجوان است که در دهه۶۰ و بحبوحه حملات تروریستی سازمان مجاهدین زندگی می‌کند. این اثر با نگاهی داستانی و با زبانی ساده و روان، به حقایقی در رابطه با سازمان مجاهدین می‌پردازد. نویسنده در خلال داستان، تلاش کرده است تا با ارائه اطلاعاتی درباره چند و چون این سازمان، اهداف و کارکرد واقعی آن را به نسل جوان و نوجوان امروز که به‌نظر می‌رسد اطلاعات مبهم و ناقصی از این سازمان دارد، نشان دهد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید