اسرار شکارچیان مرکاوا
حماس برای شکست دادن صهیونیستها از تاکتیکهای جنگی و تسلیحات مدرن بهره میبرد
بهاره محبی-روزنامهنگار
«هیچ راهحل از پیش تعیینشدهای برای تونلهای غزه که به کابوس ارتش اسرائیل تبدیل شده، وجود ندارد. نیروهای اسرائیلی با یکی از بزرگترین شبکههای تونلی جهان در غزه روبهرو هستند که مقابله با هر شاخه آن مستلزم مجموعهای از قابلیتهای فنی بسیار پیچیده است. با توجه به مقیاس و پیچیدگی زیرساختهای غزه یک چیز مسلم است؛ اینکه غلبه بر این چالش اگر نه غیرممکن که بسیار زمانبر خواهد بود.» این بخشی از تحلیل جان اسپنسر، رئیس مطالعات جنگ شهری در مؤسسه جنگ مدرن است.
اما این فقط تونلهای غزه نیست که به مانعی جدی برای پیشروی ارتش رژیمصهیونیستی در نوار غزه تبدیل شده است. گروههای مقاومت ازجمله شاخه نظامی جنبش مقاومت فلسطین - گردانهای عزالدین قسام - جهاد اسلامی و دیگر گروههای مقاومت مجموعهای از تاکتیکهای جنگی را در پیش گرفتهاند که دشمن صهیونیست را در باریکه زمینگیر کرده است.
سید امیر موسوی، کارشناس مسائل خاورمیانه، در گفتوگو با روزنامه همشهری به دلایل شکست عملیات زمینی ارتش صهیونیستی و تاکتیکهای منحصر به فرد حماس اشاره کرده است.
برخورد صفر و کارآمدی خمپارههای یاسین105
این کارشناس خاورمیانه با اشاره به کارآمدی خمپارههای یاسین105 در زمینگیر کردن ارتش صهیونیستی میگوید: صهیونیستها از جنوب غزه 600متر جلو آمدند که یا مناطق کشاورزی هستند یا بر اثر بمباران کاملا تخریب شدهاند. مقاومت حماس تاکنون موفق شده بهصورت برخورد صفر با نیروهای صهیونیستی مواجه شود. موشکها و خمپارههای یاسین105 کارساز بوده و به اعتراف خود صهیونیستها تاکنون بیش از 80تانک و نفربر را نابود کردهاند و ارتش صهیونیستی طی 3هفته گذشته، 800نیروی خود را از دست داده است.
خبرگزاری ترکیهای آناتولی نیز سال2021 با اشاره به توان موشکی حماس به نقل از کارشناسان نظامی نوشته بود که حماس موشکهای گراد و موشکهای WS-1E ساخت شوروی و چین با برد 25مایل (40کیلومتر) و موشکهایی با برد
47-28مایل (75-45کیلومتر) را در اختیار دارد. همچنین گفته شده که موشکهای 302میلیمتری ساخت سوریه نیز در اختیار حماس قرار گرفته است. به این مسئله توان حملات راکتی گردانهای عزالدین قسام را هم اضافه کنید. رزمندگان مقاومت فلسطین در سالهای گذشته بارها از لولههای انفجاری استفاده کردهاند؛ تسلیحاتی ساده اما کاربردی که حاصل فشردهسازی مواد قابل اشتعال است تا اثر مواد منفجره دستساز را هنگام انفجار دوبرابر کنند.
نشریه فارن پالیسی نیز هفته گذشته با اشاره به روز آغازین عملیات طوفان الاقصی (هفتم اکتبر) نوشت که کارشناسان تخمین زدهاند حماس در نخستین ساعات آن روز حدود 2200راکت بهسوی اراضی اشغالی شلیک کرده و عملکرد سامانه دفاع هوایی گنبد آهنین را کاملا تحتتأثیر قرار داده است.
دلایل چهارگانه شکست حمله زمینی
بهگفته امیر موسوی، صهیونیستها 10هدف را برای عملیات زمینی اعلام کردهاند که هیچیک از آنها محقق نشده است. بهگفته وی، حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به غزه که 3هفته است آغاز شده، شکست خورده؛ دلیلش هم تحقق پیدا نکردن اهدافی است که برای این عملیات اعلام شده است.
اول اینکه، اسرا و افرادی که در اختیار حماس و جهاد اسلامی هستند پیدا نشدهاند و نظامیان صهیونیست موفق نشدهاند آنان را در غزه پیدا کنند؛ این در حالی است که مهمترین هدف اعلام شده برای عملیات زمینی در غزه آزادسازی این افراد عنوان شده بود.
دلیل دوم شکست عملیات زمینی ارتش رژیم صهیونیستی این است که صهیونیستها تاکنون هیچ تونل استراتژیکی را پیدا نکردهاند که نکته بسیار مهمی است.
نکته سوم اینکه صهیونیستها در پیدا کردن سکوهای شلیک موشکها تاکنون ناکام ماندهاند. صهیونیستها با وجود ورود به غزه از جهتهای مختلف - از شمال، جنوب و غرب - محل شلیک موشکهای ثابت یا سیار را نتوانستهاند پیدا کنند.
چهارم، دشمن حتی یک مخزن سلاح یا یک مسئول حماس را نتوانسته بیابد و به شهادت برساند.
اضافه شدن چند برابری داوطلبان پیوستن به حماس
بهگفته موسوی، جنبش مقاومت اسلامی نزدیک به 40هزار نیرو دارد. این نیروها در کل غزه - در جنوب و شمال - پخش شدهاند. در این مدت هم داوطلبانی که به حماس پیوستهاند چند برابر شدهاند. خیلی از جوانان فلسطینی به حماس ملحق شدهاند حداقل برای نگهبانی و مقاومتهای اولیه. این نشان میدهد که اکثریت فلسطینیها و جوانان با حماس همکاری میکنند؛ مثلا از نظر امنیتی، مردم خودشان جاسوسها را معرفی میکنند. در همین چند روز اخیر مردم یکی از این جاسوسها را که در تونلها هم بوده و علائمی به صهیونیستها میداده معرفی کردند که مجموعا در این مدت 7جاسوس دستگیر شدهاند. این همکاری مردم قدرت حماس را چند برابر میکند.