• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 22 آبان 1402
کد مطلب : 208898
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/vg7W0
+
-

قشم جزیره نوآوری ایران

با الگوبرداری از نمونه کره‌جنوبی قشم تبدیل به جزیره نوآوری خواهد شد

گزارش
قشم جزیره نوآوری ایران

زهرا خلجی-روزنامه‌نگار

پروژه تشکیل جزیره نوآوری و فناوری در جنوب کشور در حاشیه نمایشگاه اینوکس کیش، کلید خورده است. قرار است از جزیره نوآوری کره‌جنوبی به نام «ججو» به‌عنوان الگو در این بحث استفاده شود. محمدجواد صدری‌مهر، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری درخصوص افزایش همکاری‌ها به‌منظور تبدیل قشم به جزیره نوآوری با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و مسئولان جزیره ججو کره‌جنوبی در این رابطه نشستی برگزار کرد. از آنجایی که ایران در بحث فناوری و نوآوری یکی از کشورهای سرآمد در منطقه است، وجود جزیره‌ای با تمرکز بر نوآوری می‌تواند به گسترش دامنه فعالیت‌های بین‌المللی کشور بینجامد.

الگوبرداری از کره‌جنوبی
محمدجواد صدری‌مهر، در نشستی که برای تبادل نظر با گایکونگ پارک قائم‌مقام مدیرعامل جزیره ججو و مهدی عظیمیان ،مدیر کارخانه نوآوری آزادی در حاشیه نمایشگاه اینوکس کیش برپا شده بود، گفت: «جزیره قشم دارای برنامه‌ها و هدف‌های بزرگی مانند غیرمتمرکز کردن ادارات و دفاتر، توسعه تکنولوژی‌های جدید و غیره برای آینده است.» جزیره ججو کره‌جنوبی با حضور استارت‌آپ‌های پویا، تجارت‌های نوآورانه به رشد کسب‌وکارهای مدرن همپا با استفاده از فناوری‌های نوین رسیده است. در این جزیره تلاش می‌شود اکوسیستمی ایجاد شود که هم پول و هم استعداد و تجربه را در برگیرد و از این جهت می‌تواند یک الگوی مناسب برای قشم باشد. استفاده از تجربیات و مسیر طی‌شده در ججو که از مدل‌های بسیار موفق در این حوزه است می‌تواند کمک شایانی به برنامه‌ریزی مناسب برای توسعه پایدار جزیره قشم داشته باشد.

در جزیره نوآوری ججو چه کارهایی انجام می‌شود؟
جزیره ججو در سال2022 اعلام کرد که برنامه اقدام نوآوری آنها با 8استراتژی و 3وظیفه دقیق در راستای تغییر محیط اجتماعی مانند کووید-19 و گسترش فرهنگ دیجیتال در سه حوزه مشارکت و همکاری، خدمات عمومی و روش‌های کار کلید خورده است. کیم سونگ چئول، مدیر ارتباطات و سیاست همکاری در جزیره ججو، گفت: «ما خدمات اداری بهتری را از طریق نوآوری در روش‌های کاری به ساکنان ارائه خواهیم کرد و برای ایجاد نوآوری اداری با استفاده از هوش جمعی، بیشتر تلاش خواهیم کرد.» پروژه‌هایی مانند چالش شهر هوشمند و پروژه ایجاد شهر سبز هوشمند ازجمله ماموریت‌های این جزیره در راستای نوآوری است. در پروژه چالش شهر هوشمند، ساخت یک مرکز هوشمند و ارتقای تحرک با موتورسیکلت برقی، دوچرخه برقی، اسکوتر برقی در دستور کار است و در پروژه شهر سبز هوشمند، تبدیل سیستم وزن زباله و ایجاد اکولوژی چرخه آب با استفاده از آب چشمه برنامه‌ریزی شده است.

مطرح‌ترین جزایر نوآوری دنیا
قبرس یکی از اکوسیستم‌های رو به رشد فناوری و نوآوری است که معروف به جزیره فناوری جدید جهانی است. به همین دلیل است که این جزیره به مقصدی جذاب برای شرکت‌هایی در این حوزه تبدیل شده است. اقتصاد پویا و رقابتی این جزیره که با برتری علمی، نوآوری، توسعه فناوری و کارآفرینی هدایت می‌شود، نشان می‌دهد که چگونه در حال تبدیل شدن به یک قطب منطقه‌ای در این زمینه است. در غرب اروپا، یک شرکت بلژیکی به نام الیا قصد دارد در جزیره پرنسس الیزابت در ۴۵کیلومتری بلژیک یک جزیره هوش مصنوعی بسازد. این جزیره مورد نظر دارای مزارع بادی جدید و اتصال‌دهنده‌های اضافی از بریتانیا و دانمارک است که می‌تواند سیستم برق خشکی بلژیک را تامین کند و توسط هوش مصنوعی مدیریت شود. تین ون استراتن ،وزیر انرژی بلژیک در این‌باره گفته است: «بلژیک یکی از پیشگامان در توسعه نیروگاه‌های بادی دریایی و فراساحلی بوده است.» اکنون جزیره مورد نظر نیز با افزایش ۴برابری ظرفیت بادی دریایی قصد دارد انرژی تولید شده را انتقال دهد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید