• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 15 آبان 1402
کد مطلب : 208245
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j2V9z
+
-

نسخه چینی برای کاهش آلودگی هوا

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارش سفر به شهرهای چین، خواستار اهتمام ویژه دولت در رفع مشکلات پایتخت شد

گزارش
نسخه چینی برای کاهش آلودگی هوا

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

سفر علیرضا زاکانی، شهردار تهران به کشور چین و بازدید از شهرهای مختلف و گفت‌وگو با شهردار پکن و مدیران برخی از شرکت‌های خودروساز، با محوریت حمل‌ونقل عمومی انجام شد و مهم‌ترین دستاورد این سفر فعال‌شدن قرارداد 630دستگاه واگن مترو پس از 7سال بود. البته این قرارداد با افزایش 25درصدی به 791دستگاه واگن رسید. دیروز سیدجعفر تشکری‌هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارش دستاوردهای سفر به برخی از شهرهای چین و مذاکرات انجام شده گفت که در دیدار با شهردار پکن بر همکاری‌های صنعتی، فرهنگی، علمی و گردشگری شهرهای خواهرخوانده (پکن و تهران) تأکید شد. هیأت مدیریت شهری در سفر 10روزه به چین تلاش کرد، مهم‌ترین موضوعات حمل‌ونقل عمومی از جمله تامین واگن برای مترو، اتوبوس‌های برقی و گازی و حتی واردات موتورسیکلت‌های برقی و دانش و فناوری در حوزه ناوگان ریلی و مسائل زیست‌محیطی (دستگاه زباله‌سوز) را پیگیری کند. به‌گفته او مرکز کنترل ترافیک پکن 290هزار دوربین دارد که یکپارچگی داده‌های حمل‌ونقل عمومی شهری ازجمله اتوبوس، مترو، تاکسی و دوچرخه در این مرکز، تحلیل و برای اداره ترافیک شهر استفاده می‌شوند. تشکری‌هاشمی در گزارش خود به تشریح جزئیات اهم بازدیدها و دیدارهای انجام شده در شهرهای مختلف (پکن، چانگ چون، چونگ کینگ، ژنگ ژو، گوانگ‌ژو و ژوژو) پرداخت.


کارهای انجام شده در برخی از شهرهای هدف در سفر به چین

  شهر پکن: این شهر نخستین مقصد ما بود که با محسن بختیار، سفیر ایران در چین و یین یونگ، شهردار پکن دیدار کردیم و روی موضوعات گردشگری و فرهنگی گفت‌وگوهایی صورت گرفت. همچنین اجلاسیه «یک کمربند - یک راه» در پکن برگزار شد و شهردار تهران در آن سخنرانی کرد.
  شهر چونگ‌کینگ: مجمع همکاری تجاری اقتصادی ایران و چین در این شهر برگزار شد و در این مراسم سخنرانی کردم و از سرمایه‌گذاران و فعالان صنعت حمل‌ونقل دعوت کردیم به تهران سفر کنند که در این زمینه تفاهماتی هم انجام شد.
  شهر گوانگ‌ژو: از مرکز فرمان شبکه مترو در این شهر بازدید کردیم. گوانگ‌ژو بیش از 11میلیون نفر جمعیت دارد که با 622کیلومتر شبکه مترو توانسته 68درصد از سفرهای شهری را به ‌خود اختصاص دهد. این موضوع می‌تواند الگوی خوبی برای تهران ایجاد کند تا با اتصال قطارهای شهری و حومه، مدیریت خوبی در سفرها داشته باشیم.
  شهر ژوژو: از فرایند تولید تراموا با چرخ‌های لاستیکی در این شهر بازدید انجام دادیم که این قابلیت سبب شد روی موضوع تراموا فکر کرده و با ابعاد و دقت نظر بیشتری این موضوع را بررسی کنیم تا در تصمیم‌گیری شیوه درست در پیش بگیریم.

برخی دستاوردهای شرکت‌های فعال چینی در حوزه حمل‌ونقل
شرکت تولیدکننده خودروهای هوشمند (BJHAD)

این خودروها بدون راننده اقدام به جابه‌جایی مسافر و بار می‌کنند، هوشمند و توانایی تردد در مقصد و مبدأ مشخصی دارند؛ این آینده محتمل برای کشور ما خواهد بود و باید از همین حالا بسترهای لازم فراهم شود.

شرکت تولیدکننده اتوبوس برقی (CRCC)
این شرکت، اتوبوس برقی تولید می‌کند که با یک ‌بار شارژ می‌تواند مسیر 400کیلومتری را طی کند. اتوبوس‌ها بسیار باکیفیت هستند و امروز برای خرید اتوبوس دیزلی 8میلیارد تومان می‌پردازیم، اما با 10میلیارد تومان می‌توان اتوبوس برقی پاک خریداری کرد.

شرکت تولیدکننده خودرو برقی (GAG)
این شرکت، خودروهای برقی با گارانتی باتری مادام‌العمر تولید می‌کند. قیمت خودروهای این شرکت معادل خودروهای داخلی ایران است، اما با این تفاوت که سالم، پاک و ایمن هستند.

شرکت تولیدکننده YUTONG
بزرگ‌ترین تولیدکننده انواع اتوبوس در دنیاست. اتوبوس‌های گازی، برقی، 18متری و ... در آن ساخته می‌شود و ساخت اتوبوس 24متری را در دستور کار دارند. به هر حال می‌توان از ظرفیت این شرکت در تامین اتوبوس‌های پاک استفاده کرد.

رایزنی برای انتقال تجربه
مذاکرات با شرکت‌های نورینگو و CRRC
این شرکت تولیدکننده قطارهای سریع‌السیر است. با توجه ‌به پیگیری دولت برای استفاده از این قطارها در مسیرهای برون‌شهری (تهران - شیراز) و ... می‌توان از ظرفیت و تجارب چنین شرکتی استفاده کرد.

پیگیری‌های حوزه مترو
از مهم‌ترین دستاوردهای این سفر، تکمیل قرارداد واگن‌های مترو بود که فقط 8رام قطار (56واگن) به‌طور کامل وارد می‌شوند و 10رام قطار (70واگن) به‌صورت قطعات وارد و در ایران تکمیل می‌شوند و بقیه هم با سهم 55درصد داخلی‌سازی‌ با توان مهندسی داخلی ساخته می‌شوند. قرارداد ساخت 840بوژی در ایران هم منعقد شد و یک رام قطار (7واگن) 12‌ماه دیگر وارد ایران می‌شود.

دستاوردهای چین در حوزه حمل‌ونقل
پل لینگ‌دینگ‌یانگ

این پروژه از بزرگ‌ترین پل‌های معلق دنیاست که ۳۲ کیلومتر طول دارد که 5/6کیلومتر آن از زیر دریا عبور می‌کند. این پل در کمتر از ۴ سال به اتمام می‌رسد و ارتفاع دکلش از سطح پل ۲۷۰ متر است. پل هم از سطح دریا ۹۰ متر ارتفاع دارد.

خداحافظی با آلودگی پکن
حدود 11سال پیش، پکن در لیست آلوده‌ترین شهرهای جهان جای داشت، اما شرایط به‌گونه‌ای تغییر کرده که امروز شاهد هستیم به شهر پاک تبدیل شده است. در واقع با اقدامات انجام شده و فراهم کردن برخی از زیرساخت‌ها پکن با آلودگی هوا خداحافظی کرده است.

تصمیم انقلابی برای جمع‌آوری موتورهای بنزینی
چین برای حل مشکل آلودگی هوا کارهای بسیار شگفت‌انگیزی انجام نداده است. ما اگر بتوانیم موتورسیکلت‌های بنزینی را جمع‌آوری و موتورهای برقی را جایگزین کنیم، بخش زیادی از آلودگی هوا حل می‌شود، چرا که موتورها 8برابر خودروها آلودگی دارند و برای جمع‌آوری و ساماندهی آنها نیازمند تصمیم انقلابی هستیم.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید