• سه شنبه 13 آذر 1403
  • الثُّلاثَاء 1 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 03
شنبه 13 آبان 1402
کد مطلب : 208024
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Nxnnz
+
-

نقشه راه جبهه‌ مقاومت در نبرد با رژیم ‌صهیونیستی

یادداشت
نقشه راه جبهه‌ مقاومت در نبرد با رژیم ‌صهیونیستی

سیدمصطفی خوش‌چشم‌؛ تحلیلگر مسائل راهبردی و بین‌الملل

سخنرانی روز جمعه سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان دربرگیرنده مسائل محوری پیرامون تحولات اخیر در سرزمین‌های اشغالی بود که از منظر تعیین راهبردهای جبهه ‌مقاومت در این حوزه، از اهمیتی اساسی برخوردار است. این ‌در حالی‌ است که طی روزهای اخیر افکارعمومی جهان با حساسیت ویژه‌ای، پیگیر این سخنرانی بود و گمانه‌های مختلفی نیز دراین زمینه مطرح شده بود.
در شرایطی که طی روزهای اخیر گمانه‌زنی درباره محور سخنان روز جمعه دبیرکل حزب‌الله به یکی از اصلی‌ترین موضوع‌های مورد توجه رژیم صهیونیستی تبدیل شده و رسانه‌های این رژیم به‌ وضوح از این سخنرانی ابراز نگرانی می‌کردند، سیدحسن نصرالله به ترسیم خطوط راهبردی مدنظر جبهه مقاومت در قبال تحولات در سرزمین‌های اشغالی پرداخت تا نگرانی صهیونیست‌ها رنگ واقعیت به‌خود بگیرد.
در این ‌میان اما معتقدم مهم‌ترین نکته‌ای که از سخنان دبیرکل حزب‌الله لبنان، بیش‌ از هر چیز دیگری به‌ چشم می‌آید، تشریح راهبرد حزب‌الله در قبال تحولات اخیر است؛ راهبردی بلندمدت و همه‌جانبه برای تضعیف رژیم‌ صهیونیستی که مشخص شد بر مبنای «فشار تدریجی» به تل‌آویو استوار شده ‌است. درچنین شرایطی آنچه نباید از نظر دور بماند، اهداف مدنظر در اتخاذ چنین راهبردی است.
براین اساس راهبرد محوری «فشار تدریجی» به رژیم ‌صهیونیستی 2 هدف اصولی را پیگیری می‌کند؛ نخست «برقراری هرچه سریع‌تر آتش‌بس در غزه و جلوگیری از نسل‌کشی صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی» و دوم، «کمک به پیروزی رزمندگان مقاومت در غزه به‌منظور پیروزی بر دشمن صهیونیست». سیدحسن نصرالله در سخنرانی روز جمعه خود در شرایطی بر تحقق این دو هدف تأکید کرد که در شرایط کنونی، همه گروه‌های محور مقاومت نیز راهبردهای خود را براساس تحقق چنین اهدافی تدوین کرده‌اند.
درباره هدف نخست، نکته اینجاست که اگرچه بعید به نظر می‌رسد، اما چنانچه رژیم‌صهیونیستی آتش‌بس را در غزه بپذیرد، از یک‌سو جلوی کشتار و نسل‌کشی فلسطینیان در نوار غزه گرفته می‌شود و از سوی دیگر صهیونیست‌ها بدون هیچ‌گونه دستاوردی مجبور به آتش‌بس خواهند شد؛ موضوعی که شکستی بزرگ برای تل‌آویو به‌حساب می‌آید. با تحقق این هدف، چه از نظر انسانی و چه در حوزه میدانی و نظامی، این غزه است که پیروز از میدان بیرون می‌آید و در این نبرد نابرابر دست بالا را خواهد داشت.
پیرامون هدف دوم، باید تأکید کرد که «کمک به پیروزی حماس» راهبردی است که از سوی همه جریان‌های محور مقاومت پیگیری می‌شود و طی هفته‌های اخیر هم شاهد نمودهای مختلفی از آن بوده‌ایم. درچنین شرایطی آنچه بیش‌از هرچیز به‌چشم می‌آید، استراتژی اتخاذ شده از سوی حزب‌الله لبنان برای تحقق چنین هدفی است. در شرایط کنونی جبهه مقاومت لبنان، راهبرد خود را بر مبنای «افزایش تدریجی دامنه جنگ به موازات گسترش درگیری‌ها از سوی رژیم صهیونیستی» استوار کرده است.
بر این اساس به همان میزان که تل‌آویو در غزه پا پیش بگذارد و به تهاجم وحشیانه خود ادامه دهد، حزب‌الله لبنان نیز در مرزهای شمالی سرزمین‌های اشغالی، رژیم صهیونیستی را زیر ضربه خواهد گرفت و عرصه را بر ارتش این رژیم تنگ‌تر خواهد کرد؛ رویکردی که به موازات حزب‌الله لبنان، از سوی دیگر گروه‌های مقاومت در یمن، عراق و سوریه درحال اجرا شدن است. اتخاذ چنین رویکردی، شرایط را برای تل‌آویو بغرنج‌تر از قبل خواهد کرد و رژیم ‌صهیونیستی را در شرایط «جنگ فرسایشی» قرار خواهد داد. این سناریو برای صهیونیست‌ها با آسیب‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، نظامی و امنیتی بلندمدتی همراه خواهد بود.
نکته اینجاست که براساس برخی بررسی‌ها، حدود 10درصد از نیروی ‌کار فعال در سرزمین‌های اشغالی، در شرایط کنونی به‌ عنوان سرباز راهی میدان جنگ شده ‌است و استمرار این موضوع، خسارات جبران‌ناپذیری برای اقتصاد این رژیم به‌ همراه دارد. از سوی دیگر درگیر شدن تل‌آویو در جنگی فرسایشی، زمینه‌ساز کوچ شهروندان، شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران از سرزمین‌های اشغالی خواهد شد.
نکته دیگر از سخنان دبیرکل حزب‌الله لبنان، این است که سیدحسن نصرالله نیز مانند رهبر معظم انقلاب، بر به‌میدان آمدن هماهنگ کشورهای اسلامی تأکید دارد. چنانچه جوامع اسلامی در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی، هنری، اقتصادی، امنیتی و نظامی علیه رژیم‌صهیونیستی فعال شوند، عرصه بیش‌از گذشته بر تل‌آویو تنگ خواهد شد؛ راهبردی که اعمال تحریم‌ها به‌ویژه در حوزه انرژی، از جمله ابزارهای تحقق آن است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید