محمد حقانی را از دوره قبلی شورای شهر به یاد میآوریم که یکی از اعضای آن شورا بود. او حالا در کسوت مشاور عالی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری، ریاست کمیسیون کارآفرینی شهرداری را هم عهدهدار شده است. در اصل، این کمیسیون با دستور و پیگیری او شکل گرفت و حتی در شکلگیری آن، چنان مصر بود که قول داد به صورت انفرادی و تکبهتک، با همه مسئولان شهرداریهای مناطق هماهنگیهای لازم را انجام دهد تا این کمیسیون و طرحهای آن، به مرحله اجرا برسد. حرفهای او درباره سروسامانگرفتن این کمیسیون را پیش رو دارید.
کارآفرینان و تولیدکنندگان برتر کشور، بدون اینکه ربطی به شهرداری داشته باشند، دارند کارشان را میکنند. شاید نهایتا برای بخشی از مجوزهایشان سروکارشان با شهرداری باشد و بعدش تمام. شهرداری هم بهعنوان یک سازمان معظم و بزرگ، دارد کار خودش را میکند و شاید تا به حال نیاز چندانی به این نیروها احساس نشده است. استیو جابز ـ بنیانگذار اپل و یکی از بزرگترین کارآفرینان جهان ـ معتقد بود که نوآوری یعنی ترکیب ایدههای مختلف؛ بهخاطر همین معتقد بود که افراد خلاق و نوآور همیشه عذاب وجدان دارند؛ چون واقعا چیزی از ناحیه خودشان خلق نکردهاند و فقط ایدههای موجود قبلی را بر اساس نیازهای فعلی، ترکیب کردهاند و بهدستاوردهایی رسیدهاند. ما نیز در شهرداری بر اساس همین اصل، تصمیم گرفتیم که سؤال «چرا نه؟» را از خودمان بپرسیم و اینکه چرا شهرداری و کارآفرینان، با هم در حوزههایی مشترک نشوند و به داد هم نرسند؟ شکلگیری کمیسیون کارآفرینی شهرداری تهران نیز با همین ایده اصلی شکل گرفت؛ میبینید که از قبل همهچیز وجود داشته و ما فقط این ایدههای سابق را طبق نیازهای فعلی با هم ادغام کردهایم.
شاید به این فکر کنید که موضوع اصلی کار معاونت اجتماعی و فرهنگی، آسیبهای اجتماعی و مسائل فرهنگی و از این قبیل است اما ما معتقدیم که آسیبهایی چون اعتیاد، کارتنخوابی، بساطگستری، تکدیگری و مشاغل کاذب علل دیگری هم دارند؛ عللی ازجمله مباحث اقتصادی و بیکاری و... . در واقع شکلگیری این آسیبها، نیاز به مدیریت حسابشده و درست دارد. ما در معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، معتقدیم که بخش بزرگی از علل ایجاد این آسیـــبها را باید در رکود اقتصادی ـ و خاصه بیکاریـ جستوجو کرد.
متأسفانه نگاه سالمی در این حوزه، در کشور ما وجود ندارد. این نگاه ناسالم، همان اقتصادهای ناپایدار و اقتصاد متکی بر نفت و تراکمفروشی در شهر و... بوده است؛ امری که باعث شده شهروندان دیگر لازم نبینند که زحمت ایجاد کسبوکار و اشتغال به خودشان بدهند. چنین نگاهی باید اصلاح شود؛ چراکه موجب میشود رونق اقتصادی و روحیه حرکت و تلاش از بین برود؛ راهحلش نیز در حمایت از کسبوکارهای بزرگ و کوچک و ایجاد بسترها و مسیرهای لازم برای تشویق مردم و کارآفرینان است.
ما در اینجا با جدیت معتقدیم که اقتصاد شهر، باید مبتنی بر ایجاد نظام اشتغال و کارآفرینی و کسبوکار جدید باشد؛ امری که مدیریت شهری، متولی آن است؛ وگرنه چطور میتوان از مردم انتظار داشت که دغدغه ورود به این حوزه را داشته باشند و ایده «شهر زیستپذیر، شهروند مشارکتپذیر» را عملیاتی کنند؟
ایجاد کمیسیون کارآفرینی شهرداری تهران نیز گامی بلند در همین راستاست. البته ما سازمان شهرداری هستیم و قرار نیست که متولی کارآفرینی باشیم؛ این را نیک میدانیم. شهرداری قصد دارد نقش تسهیلگر را بازی کند تا فرهنگ ایجاد اشتغال و کارآفرینی در مردم و خاصه جوانان، شکل بگیرد. در راستای همین تسهیلگری و نقش جدید است که از ایدهها و پیشنهادهای همه کارآفرینان برتر و موفق استفاده برده و نیز استفاده خواهیم برد؛ این اتفاقیاست که نفعش، هم به کارآفرینان، هم به مردم و هم به خود شهرداری خواهد رسید.
یکشنبه 3 تیر 1397
کد مطلب :
20660
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/B10Y
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved