فاجعه «قانا» در مدار تکرار
حمله غیرانسانی صهیونیستها به بیمارستان المعمدانی در غزه، یادآور حمله به اردوگاه قانا در لبنان است
بهاره محبی- روزنامهنگار
قتلعام غیرنظامیان و بیماران پناه گرفته در بیمارستان المعمدانی غزه توسط رژیمصهیونیستی موجی از ناباوری و خشم را در اقصی نقاط جهان در پی داشته است، جنایتی غیرانسانی که در آن بیش از یک هزار تن جان خود را از دست دادند. جنبش جهاد اسلامی فلسطین ضمن رد ادعاهای دشمن صهیونیستی درخصوص هدف قرار دادن بیمارستان اعلام کرده این رژیم با این ادعاها قصد دارد از پذیرش مسئولیت این جنایت هولناک شانه خالی کند. پیش از حمله به بیمارستان صدها فلسطینی بهدلیل ادامه بمباران در این بیمارستان و بیمارستانهای دیگر غزه پناه گرفته بودند و خبرگزاری فرانسه گزارش داده، در پی این حمله پزشکان که با کمبود شدید امکانات پزشکی روبهرو هستند، به امید نجات زخمیها ناگزیر هستند بدون داروهای بیهوشکننده، عمل جراحی بسیاری از قربانیان را روی زمین انجام دهند. آمارهای وزارت بهداشت فلسطین نشان میدهد که شمار شهدای حملات صهیونیستها از ابتدای عملیات طوفان الاقصی به بیش از 3500نفر رسیده است.
تکرار جنایت قانا در ابعاد گستردهتر
هدف قرار دادن غیرنظامیان در بیمارستان المعمدانی برای بسیاری یادآور جنایت کشتار قانا در ابعاد گستردهتر است. سال 1996بود که صهیونیستها درحالیکه مردم لبنان در پی درگیریهای نظامی با ترک خانههای خود راهی اردوگاههای سازمان ملل شده بودند، این مرکز را در نزدیکی روستای قانا در جنوب لبنان به توپ بست که در جریان آن ۱۱۷ غیرنظامی ازجمله ۳کارمند سازمان ملل کشته شدند. در آن زمان هم رژیمصهیونیستی در واکنش به حجم گسترده انتقادها، ابتدا حمله به مرکز سازمان ملل را به حزبالله لبنان نسبت داد ولی در پی انتشار اسناد و مدارک بیشتری که دست داشتن صهیونیستها در حملات را تأیید میکرد، چنین اتفاقاتی را خطای طبیعی در جریان درگیریهای نظامی خواند! سازمان عفو بینالملل بعدها با استفاده از مصاحبه با کارمندان یونیفیل و غیرنظامیان تحقیقات گستردهای را آغاز و در نهایت گزارش داد که ارتش اسرائیل عمداً به مقر سازمان ملل حمله کرده است. در این مورد نیز ارتش رژیمصهیونیستی نتوانست ادعای خود مبنی بر اشتباه بودن حمله را اثبات کند.
حمله معترضان به سفارتخانههای آمریکا و رژیم صهیونیستی
دولتها و رهبران جهان و همچنین نهادهای منطقهای و بینالمللی یکصدا حمله به بیمارستان المعمدانی را محکوم کردند. بهگزارش آسوشیتدپرس، درپی این حمله، رهبران مصر، اردن و حکومت خودگردان فلسطین که قرار بود با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا که عازم خاورمیانه شده، نشست داشته باشند دیدار خود را لغو کردند. در لبنان هزاران نفر مقابل سفارت آمریکا دست به تظاهرات زده و بخشهایی از ساختمان را به آتش کشیدند که با واکنش نیروهای امنیتی روبهرو شد. در استانبول نیز معترضان زیادی در برابر کنسولگری رژیمصهیونیستی جمع شده، از دیوار کنسولگری بالا رفته و در نهایت در این ساختمان را به آتش کشیدند. همچنین تصاویری از حمله مردم خشمگین اردن به سفارت رژیمصهیونیستی منتشر شده است. در عراق هم ساعاتی پس از انتشار خبر حمله صهیونیستها به بیمارستان، هزاران عراقی در تلاش برای یورش به سفارت آمریکا، در نهایت آن را به آتش کشیدند.
42حمله به مراکز درمانی از آغاز عملیات طوفان الاقصی
یک روز پیش از جنایت بیمارستان المعمدانی، سازمان جهانی بهداشت هشدار داده بود که صهیونیستها از ابتدای آغاز عملیات توفان الاقصی 42حمله تأیید شده به مراکز و پرسنل درمانی در نوار غزه ترتیب دادهاند. طارق یاشارویچ، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی با ابراز نگرانی عمیق نسبت به وضعیت انسانی غزه گفته بود که بیمارستانها همچنان تعداد زیادی از بیماران را میپذیرند و ظرفیت آنها تکمیل شده است. وزارت بهداشت فلسطین با هشدار درباره وضعیت فاجعهبار نوار غزه اعلام کرده داروی اغلب بیمارستانها رو به اتمام است و بیماران زیادی وجود دارند که درصورت اجبار به تخلیه در وضعیت خطرناکی قرار خواهند گرفت. همچنین حدود4800بیمار در این منطقه وجود دارد که 1400نفر از آنان به دیالیز نیاز دارند.
صهیونیستها رکورددار حمله به مراکز درمانی
بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، تا پیش از حمله به بیمارستان11نفر از کارکنان بخش بهداشت و درمان حین انجام وظیفه شهید و 16نفر مجروح شده بودند که با جنایت اخیر صهیونیستها این آمار بهطور قابل توجهی افزایش یافته است. بهگزارش وبسایت آلمانی استاتیستا، رژیمصهیونیستی در فاصله سالهای 2015تا 2023بیشترین حملات را در جهان به مراکز درمانی و کادر درمان در نوار غزه و کرانه باختری داشته است. بنابراین گزارش، از ژانویه 2015میلادی اراضی فلسطینی اشغالی با 1281مورد بیشترین حمله را به مراکز درمانی داشته است. وبسایت خبری ایران آبزرور نوشته: در 50سال گذشته، حدود 1700نفر در حملات به بیمارستانها و مراکز درمانی در سراسر جهان کشته شدهاند. این در حالی است که رژیمصهیونیستی تنها در یک شب بیش از 1000نفر را با حمله به بیمارستانی به شهادت رسانده است.
محکومیت جهانی جنایت صهیونیستها
علاوه بر لبنان، ترکیه و عراق در اقصی نقاط جهان هزاران تن جنایت تازه صهیونیستها را محکوم کردند. بهگزارش خبرگزاری آناتولی، در کشورهای کانادا، فرانسه، فنلاند، نروژ، آلمان، اسلونی، استرالیا، قبرس، اندونزی، عراق، قطر، عربستان، امارات متحده عربی، آمریکا، مصر، سوریه، اسپانیا، استرالیا، پاکستان، لیبی، الجزایر، جیبوتی، تونس، مراکش، ونزوئلا، کوبا و شیلی تظاهراتهایی در حمایت از فلسطین برگزار شده است. همچنین نهادهایی چون شورای همکاری خلیجفارس، اتحادیه آفریقا، پزشکان بدون مرز، سازمان صلیب سرخ، کمیته بینالمللی صلیب سرخ، اتحادیه عرب، سازمان ملل متحد، سازمان جهانی بهداشت، سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه اروپا نیز این حمله را محکوم کردند.
درباره بمب آمریکایی که بیمارستان را ویران کرد
بمبی که با آن بیمارستان المعمدانی در نوار غزه مورد حمله قرار گرفته، بمب MK-84 ساخت کشور آمریکا بوده است. روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال نوشته، این بمب چندمنظوره بزرگترین بمب از سری بمبهای برند ۸۰ بوده و بهطور گستردهای در جنگ ویتنام نیز مورد استفاده قرار گرفته و از قدرت تخریب بسیار بالایی برخوردار است. کارشناسان با رد ادعای رژیمصهیونیستی که پس از ارتکاب جنایت بیمارستان المعمدانی، انگشت اتهام خود را بهسوی گروههای مقاومت و حملات موشکی آنان گرفته، تأکید میکنند که قدرت تخریب تسلیحاتی که برای هدف قرار دادن بیمارستان استفاده شده بسیار فراتر از حملات موشکی است.