• چهار شنبه 12 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 22 شوال 1445
  • 2024 May 01
یکشنبه 23 مهر 1402
کد مطلب : 205771
+
-

ماه پیش اورژانس هوایی تهران 22پرواز طی یک هفته انجام داد؛ رکوردی که در تاریخ اورژانس کشور بی‌نظیر بود

رکورد شکنی در امداد 100میلیون تومانی

گزارش
رکورد شکنی در امداد 100میلیون تومانی

پروانه بندپی-روزنامه‌نگار

اورژانس هوایی استان تهران در هفته به‌طور میانگین حدود 15ماموریت هوایی انجام می‌دهد و مصدومان، مجروحان یا بیماران بدحال را با بالگرد از شهر تهران یا دیگر شهرستان‌های استان تهران به مراکز درمانی مربوط می‌رساند. در مواردی هم پیش آمده که اورژانس هوایی استان در طول هفته بیش از 20مورد مأموریت هوایی انجام داده است. ‌ماه پیش بود که اورژانس هوایی تهران رکورد زد و در یک هفته، 22پرواز انجام داد و به‌گفته خود مسئولان، این تعداد پرواز طی یک هفته در تاریخ اورژانس کشور بی‌نظیر است . البته 3مورد از این پروازها برای انتقال اعضای بدن بود.

این همه جمعیت و 2 بالگرد؟
با وجود جمعیت بالای استان  تهران و حجم بالای کار اورژانس، اورژانس هوایی استان تنها 2فروند بالگرد دارد که همین 2فروند هم تحت مالکیت خودش نیست و در ضمن برای جمعیت 15میلیون نفری پایتخت کافی نیست و به‌گفته خود مسئولان اورژانس اگر 2فروند دیگر نیز اضافه شود، می‌توان تا حدودی تمام ماموریت‌های مربوط به شهر تهران و سایر شهرستان‌های استان را پوشش داد. کمبود محل استقرار بالگردها در داخل شهر نیز یکی دیگر از مشکلات اورژانس هوایی استان تهران است.

انتقال هوایی روزانه 2بیمار به بیمارستان
«روزانه به‌طور میانگین 2ماموریت اورژانس هوایی توسط 2پایگاه اورژانس هوایی استان تهران انجام می‌شود.» این را محمداسماعیل توکلی، رئیس مرکز اورژانس استان تهران به همشهری می‌گوید و ادامه می‌دهد: «در این ماموریت‌ها به‌طور میانگین 2بیمار یا مصدومِ نیازمند انتقال هوایی، توسط بالگرد به بیمارستان‌ها منتقل می‌شوند.»

کدام مأموریت‌ها؟
توکلی درباره جزئیات ماموریت‌ها به همشهری می‌گوید: «ماموریت‌های اورژانس هوایی استان شامل حوادث ترافیکی است که در جاده‌ها اتفاق می‌افتد و نیز مصدومان و مجروحانی که نیاز دارند هرچه زودتر به مراکز درمانی منتقل شوند. زنان باردار گروه دیگری هستند که خدمات اورژانس هوایی را دریافت می‌کنند. همچنین  در مناطقی مثل کوهستان‌ها که دسترسی اورژانس زمینی به آنجا غیرممکن است، اورژانس هوایی خدمات را بر عهده می‌گیرد. انتقال بین مراکز درمانی نیز یکی از خدمات اورژانس هوایی استان است. مثلا شهرستان‌های استان تهران گاهی بیمارانی در بیمارستان‌ها دارند که باید به مراکز درمانی پایتخت منتقل شوند و این کار را همکاران اورژانس هوایی انجام می‌دهند.»

هر ماموریت هوایی 100میلیون تومان
هر ماموریت هوایی، هزینه بسیار سنگینی برای اورژانس هوایی استان تهران دارد. این در حالی است که روزانه حداقل 2پرواز در این مرکز انجام می‌شود.رئیس مرکز اورژانس استان تهران در این‌باره می‌افزاید: «هزینه انجام هر ساعت ماموریت اورژانس هوایی به‌طور متوسط 100میلیون تومان است و البته بیمار یا مصدومی که خدمات اورژانس هوایی را دریافت می‌کند، هزینه‌ای پرداخت نمی‌کند و برای او کاملا رایگان است.»این مسئول درخصوص زمانبندی هر ماموریت هوایی هم می‌گوید: «میانگین زمانبندی هر ماموریت هوایی در استان تهران یک ساعت است. یعنی از وقتی که بالگرد از پایگاه پرواز می‌کند، به محل حادثه می‌رسد، مصدوم یا بیمار یا مجروح را سوار می‌کند و به مرکز درمانی یا بیمارستان می‌رساند، تقریبا یک ساعت زمان می‌برد.»

از کمبود بالگرد تا کمبود پد بالگرد
توکلی در ادامه به مشکلات دیگر اورژانس هوایی استان اشاره می‌کند و می‌گوید: «کمبود بالگرد و محل استقرار بالگردها در داخل شهر که اصطلاحا به آن «پَد بالگرد» گفته می‌شود، از دیگر مشکلات این مرکز هستند.»رئیس مرکز اورژانس هوایی استان تهران می‌گوید: اورژانس هوایی استان تهران درمجموع 2پایگاه دارد؛ یک پایگاه در بوستان ولایت و پایگاه دیگر در شهرری واقع شده است. تمام خدمات اورژانس هوایی استان توسط 2بالگرد انجام می‌شود درحالی‌که باید حداقل 4فروند  بالگردداشته باشیم. یعنی ما 2فروند دیگر نیاز داریم تا بتوانیم کل ماموریت‌های اورژانس هوایی استان را انجام دهیم. از فروندهای موجود هم یک فروند متعلق به هوافراجا است و ما به‌صورت استیجاری با آنها قرارداد داریم. یک فروند هم بالگرد تخصصی است و پایگاه آن در بوستان ولایت است.

اورژانس تهران و هواپیمای بال‌ثابت
توکلی می‌گوید: اورژانس هوایی استان تهران یک فروند هواپیمای بال ثابت هم دارد که انتقال مصدومان از استان‌های دیگر به تهران را با آن انجام می‌دهد؛ یعنی اگر مجروحی ساکن استان دیگری است که نیاز است به تهران منتقل شود، کارشناسان با این هواپیما از مبدا فرودگاه تهران به فرودگاه استان مقصد اعزام می‌شوند و مجروح یا مصدوم را تا فرودگاه مهرآباد می‌رسانند و مصدوم از آنجا با آمبولانس زمینی یا بالگرد اورژانس هوایی به بیمارستان‌هایی در تهران که خدمات تخصصی مربوطه را انجام می‌دهند، منتقل می‌شود. انتقال اعضای بدن هم با این هواپیما انجام می‌شود؛ انتقال اعضای پیوندی، قلب و... .

116پد بالگرد داریم اما...
رئیس مرکز اورژانس استان تهران به کمبود پد بالگرد در استان هم اشاره می‌کند و می‌گوید: «برای آنکه خدمات اورژانس هوایی به نحو احسن انجام شود، بالگردها نیاز به پد بالگرد دارند؛ یعنی محلی که بالگرد بتواند به راحتی آنجا فرود بیاید و ایمنی پرواز داشته باشد و مخاطرات پروازی برایش اتفاق نیفتد و مصدومان و مجروحان هم راحت به بیمارستان‌ها منتقل شوند. الان در استان تهران 116پد بالگرد داریم و نیاز است که این تعداد افزایش یابد.»به‌گفته توکلی، در شهر تهران 60نقطه برای احداث پد بالگرد پیش‌بینی شده که در حال حاضر این پدها در 37نقطه آماده شده و قابل بهره‌برداری هستند. بقیه هنوز آماده نشده‌اند و پیگیر آنها هستیم.

8کارشناس در اورژانس هوایی استان
در اورژانس هوایی استان تهران درمجموع 8 نیروی انسانی فعالند. این نیروهای تخصصی شامل کارشناس پرستاری یا کارشناس فوریت‌های پزشکی یا رشته هوشبری هستند و یک روز در میان به‌صورت شیفت کار می‌کنند.رئیس مرکز اورژانس استان تهران می‌گوید: «در هر شیفت 2نیروی انسانی از طلوع تا غروب آفتاب فعالیت دارند. همه این کارشناسان آقا هستند و کارشناس خانم نداریم و خانم‌ها بیشتر در پایگاه‌های زمینی اورژانس فعالند مگر اینکه موردی پیش بیاید که بخواهیم زن بارداری را از شهرستانی به تهران منتقل کنیم. در آن صورت یک ماما همراه مادر باردار تا تهران اعزام می‌شود.»










 

این خبر را به اشتراک بگذارید